agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2021-2022 Tohum Paylaşım (kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni178Beğeniler
  • 25 Gönderen
  • 14 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 15 Gönderen
  • 16 Gönderen Şeftali çiçeği
  • 13 Gönderen Şeftali çiçeği
  • 13 Gönderen Şeftali çiçeği
  • 15 Gönderen Şeftali çiçeği
  • 12 Gönderen Şeftali çiçeği
  • 18 Gönderen Şeftali çiçeği
  • 3 Gönderen Şeftali çiçeği
  • 3 Gönderen
  • 11 Gönderen
  • 9 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-10-2021, 21:30   #1
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 165
Badem Salatalık

Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Salatalık
• Tohum çeşit adı: Badem salatalık

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Geçen yılki tohum paylaşım etkinliğinde Sn. Elifaydın

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi

• Tohumu ilk paylaşan: Sn. Musa Gündoğan

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Her sebzenin farkı cinslerini farklı bahçelere paylaştırdım. Bu bahçemde de başka salatalık ekilmedi

• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar

• Bitki tipi ve gelişim durumu: İlk başlarda gayet güzel gelişti, verimi de fena değildi. İlk bir aydan sonra yapraklarda sararma ile başlayan bir değişim geçirdi. Verim biraz düştü, meyvelerde de kabuk üzerinde pürüzlü
görüntü ve renk dalgalanması oluştu, boyut da küçüldü. Nedenini çözemedim. Neyse ki tohumluğu bu değişimden önce bırakmıştım.

• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Düzgün, parlak koyu yeşil kabuklu bildiğimiz (ve sevdiğimiz) badem salatalık. Küçükken hasat edilirse daha çıtır oluyor. Daha uzayıp irileşmeye bırakılırsa Çengelköy salatalığına benziyor.

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor

4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli

5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk ayrılan salatalık iyice irileşip kahverengimsi hal alınca ve sapı kuruyunca.


Maalesef resim çekmeyi unutmuşum.


Düzenleyen Şeftali çiçeği : 16-12-2021 saat 22:26 Neden: İlave bilgi
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2021, 21:53   #2
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 165
Tombul kornişon

Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Salatalık
• Tohum çeşit adı: Kornişon salatalık

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Evvelsi yıl tohum paylaşım etkinliğinde Sn. Kenger'den (İzmir Urla'dan Atalık bir tohum)

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi

• Tohumu ilk paylaşan: Sn. Kenger

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Her sebzenin farkı cinslerini farklı bahçelere paylaştırdım. Bu bahçemde de sadece bu vardı, başka salatalık cinsi ekilmedi

• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli, çok sağlıklı, çok dayanıklı bir cins. Benim favorim. Temmuz başında bahçeye kara hayvan yavrusu girince birkaç fidesini üstüste birkaç defa söküp atmıştı. Çok hırpalandıkları halde o fideler de gayretle meyve vermeye devam ettiler.

• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Sn. Kenger çok güzel anlattığı için alıntı yapıyorum: "Oldukça lezzetli, dikenli meyveleri var, tipik kornişona göre daha tombul. Parmak büyüklüğünden bir karış olana dek çıtırlığını ve lezzetini yitirmiyor. İrileştiğinde dikenleri kaybolup tombul bir salatalık görünümüne kavuşuyor. Turşu yapılabileceği gibi, salatalık niyetine de kullanılabilecek bir meyve."

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor

4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (bizim buralarda geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli

5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk ayrılan salatalık iyice irileşip kahverengimsi hal alınca ve sapı kuruyunca

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 14-12-2021 saat 21:12 Neden: Adet sınırı koyma
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2021, 22:21   #3
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 165
Dikenli Çamlıhemşin salatalığı

Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Salatalık
• Tohum çeşit adı: Köy salatalığı

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Evvelsi yıl tohum paylaşım etkinliğinde Sn. Şehirliköylü'den (Artvin Çamlıhemşin'den atalık bir tohum)

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi

• Tohumu ilk paylaşan: Sn. Şehirliköylü

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yakında Çengelköy salatalığı vardı ama arada çitleri ağ gibi sararak boylanan Alman fasulyeler ekmiştim. Çengelköy çok daha erken ekilmişti, Çamlıhemşin ona göre çok geç çiçeklendi.

• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Kuzey kökenli, gerçekten güneşten çok hoşlanmıyor. Geçen sene yarı gölgede iyi gelişim göstermişti. Bu sene ektiğim yer cepheden tam gün güneş aldığı için ilk bir ay yaşatmakta çok zorlandım. Fidelerin yaprakları gelişip kökleri saklamaya başlayıncaya kadar sabahları panel koydum. Sonrasında gerek kalmadı. Çok kuvvetli gelişip yayıldı. Oldukça geççi bir cins. Verimliliği ise tombul kornişon seviyesinde değil.

• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Bu da benim çok sevdiğim bir cins oldu. Açık renkli, dikenli oldukça irileşebilen ilginç tıknaz meyveler veriyor. Çok gevrek, çok lezzetli. Biz taze tüketiyoruz ama erken toplananlar turşu da yapılabilir.

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor

4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (bizim buralarda geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli

5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk ayrılan salatalık iyice irileşip kahverengimsi hal alınca ve sapı kuruyunca

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 15-12-2021 saat 22:03 Neden: Fotoğraf ekleme
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2021, 02:43   #4
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 165
Çengelköy salatalığı

* Tohum miktarı az olduğundan dolayı tohum talebi 15 kişiyle sınırlanmıştır.

Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Cucumis sativus
• Tohum çeşit adı: Çengelköy salatalık

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz):
7 yıldır

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova

• Tohumun kökeni (size nereden geldi):
Satın almıştım

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi

• Tohumu ilk paylaşan:

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Her sebzenin farkı cinslerini farklı bahçelere paylaştırdım. Bu bahçemde de başka salatalık ekilmedi (tohumluk da yakın bahçedeki Çamlıhemşin henüz çiçeklenme den bırakıldı).

• Hasat yıl ve ayı: 2021 yaz-sonbahar

• Bitki tipi ve gelişim durumu: İyi gelişen, yayılmacı- tırmanıcı gövde. Verim bu yıl orta derecede oldu. Arada gübre verince biraz daha hızlandı.

• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Bu cins de badem salatalık gibi düzgün, parlak koyu yeşil kabuklu, bazıları tombulcana çıkıyor. Zaten bir yerde, bu iki cinsin aslında aynı olduğunu, erken aşamada toplanan Çengelköy salatalığına "Çengelköy bademi" dendiğini okumuştum.

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor

4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli

5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk ayrılan salatalık iyice irileşip kahverengimsi hal alınca ve sapı kuruyunca.


Maalesef bunda da resim çekmeyi unutmuşum.


Düzenleyen Şeftali çiçeği : 21-11-2021 saat 11:08
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2021, 03:01   #5
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 165
Kokulu köy mısırı

Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Zea mays
• Tohum çeşit adı: Köy mısırı

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Geçen yılki tohum paylaşım etkinliğinde Sn. Portakal Rengi

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi

• Tohumu ilk paylaşan: Sn. Obabilgesi

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Her sebzenin farkı cinslerini farklı bahçelere paylaştırdım. Bu bahçemde başka mısır cinsi yoktu ve en yakın bahçedeki diğer mısır cinsi buna göre çok geç ekildi.

• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Güzel ve sağlam gelişti, oldukça boylandı. Gelişiminin ikinci aşamasında çoğu mısır cinsimde bitlenme oldu. Hidrojen peroksit çözeltisi kullanarak yıkadım, çoğunda işe yaradı.

• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Çok lezzetli bir mısır, eşimin özellikle favorisi oldu. Sekiz, bazıları on sıralı göz dolduran koyu sarı taneleri var.

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor

4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli

5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk ayrılan salatalık iyice irileşip kahverengimsi hal alınca ve sapı kuruyunca.

Paylaşım tohumları sağdaki mısırdan alınacaktır.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 02-11-2021 saat 10:51 Neden: Fotoğraf ekleme
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2021, 22:34   #6
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 165
Dinozor kavun

Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kavun
• Tohum çeşit adı: Dinozor kavun, White Ivory

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Geçen yılki tohum paylaşım etkinliğinde Sn. Elif Aydın

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi

• Tohumu ilk paylaşan: Sn. Kaktüs

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Her sebzenin farkı cinslerini farklı bahçelere paylaştırdım. Bu bahçemde başka kavun cinsi yoktu.

• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Fazla bakım ve itina istemedi, sulamasını düzgün yapınca çok güzel gelişti. Çok verimli olduğu dikkatimi çekti. Her kök en az iki meyve verdi.

• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Meyveler fazla büyümedi, en büyüğü 1 kg civarı oldu (zaten bu cinsin özelliklerinden birisi de meyvelerin fazla irileşmemesi). Bej üstüne yeşil lekeli kabuğunun görüntüsü çok cazip. Beyaz etli, sert dokulu, güzel aromalı bir kavun; beklentilerimi karşıladı. Tadan herkes istisnasız çok beğendi.

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor

4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli

5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Kavun ve karpuzda sap kuruyana kadar bekleniyormuş. Tüketirken tohumları da ayırdık.

Eklenen Resimler
 
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2021, 20:45   #7
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 165
Kırkağaç kavunu

Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Kavun
• Tohum çeşit adı: Kırkağaç kavunu

• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1

• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova

• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Geçen yılki tohum paylaşım etkinliğinde sn. pupabaskı'dan

• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi

• Tohumu ilk paylaşan: Bu kalemle ilgili kaydımı kaybetmişim, özür dilerim

• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost

• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı

• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Her sebzenin farkı cinslerini farklı bahçelere paylaştırdım. Bu bahçemde başka kavun cinsi yoktu.

• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar

• Bitki tipi ve gelişim durumu: Biraz narin gelişmesine rağmen gene de bu seneki bakımsızlığa iyi dayandı. Fazla yer kaplamadı, çok yayılımcı değil.

• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Meyveler fazla irileşmedi (en fazla 1.5-2 kg civarı). Meyve eti diri ve açık yeşil renkte. Kırkağaç kavununun kendine mahsus aroması belirgin. Şeker oranı biraz düşük olsa da favorilerimiz arasında.

• Yetiştirme özellikleri:

1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum

2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): yok

3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor

4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli

5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Kavun ve karpuzda sap kuruyana kadar bekleniyormuş. TOhumları tüketirken ayırdık.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 06-12-2021 saat 11:05
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025