Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Salatalık
• Tohum çeşit adı: Kornişon salatalık
• Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova
• Tohumun kökeni (size nereden geldi): Evvelsi yıl tohum paylaşım etkinliğinde Sn. Kenger'den (İzmir Urla'dan Atalık bir tohum)
• Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyona dikkat edildi
• Tohumu ilk paylaşan: Sn. Kenger
• Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış çiftlik gübresi, kompost
• Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Kullanılmadı
• Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Her sebzenin farkı cinslerini farklı bahçelere paylaştırdım. Bu bahçemde de sadece bu vardı, başka salatalık cinsi ekilmedi
• Hasat yıl ve ayı: 2021 sonbahar
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli, çok sağlıklı, çok dayanıklı bir cins. Benim favorim. Temmuz başında bahçeye kara hayvan yavrusu girince birkaç fidesini üstüste birkaç defa söküp atmıştı. Çok hırpalandıkları halde o fideler de gayretle meyve vermeye devam ettiler.
• Meyvelerin ayırdedici özellikleri: Sn. Kenger çok güzel anlattığı için alıntı yapıyorum: "Oldukça lezzetli, dikenli meyveleri var, tipik kornişona göre daha tombul. Parmak büyüklüğünden bir karış olana dek çıtırlığını ve lezzetini yitirmiyor. İrileştiğinde dikenleri kaybolup tombul bir salatalık görünümüne kavuşuyor. Turşu yapılabileceği gibi, salatalık niyetine de kullanılabilecek bir meyve."
• Yetiştirme özellikleri:
1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben havalar ısınmaya başlayınca doğrudan viyole ekim yapıyorum
2. Tohumu ekim öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): yok
3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol gübre ve ışık seviyor
4. İklim gereksinimleri: Yaz meyvesi olduğu için, en geç Nisan sonunda (bizim buralarda geç ilkbahar donlarından sonra) viyollere ekilmeli
5 .Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumluk ayrılan salatalık iyice irileşip kahverengimsi hal alınca ve sapı kuruyunca