![]() |
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 131
|
malabar ıspanağı
malabar ıspanağı Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü: Basellaceae Tohum çeşit adı: Basella rubra Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bayramiç Tohumun kökeni (size nereden geldi):2021 etkinliklerde Sn.zir.mühendisinden aldım Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat etmedim. Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi ve solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2021 eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaprakları etli bir sarmaşık türüdür. Çok lezzetli ve verimli bir asmadır kendisi. Adında ıspanak geçse de ıspanakla yakından uzaktan alakası olmayan ve çiğ/pişmiş olarak tüketilebilen bir tür. Özellikle ıspanak niyetine veya yumurtalı kavurması böreklere kullanıldı. siyah, koyu mor meyveleri gıda boyası olarak da kullanılıyormuş. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyvesinden çok yaprakları tüketilir. Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Toprağının nemli olmasını seviyor. Günlük 4-5 saat güneş isteği var, fazlasında gelişimi yavaşlıyor ya da tohuma dönüyor gibi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs ayında direk toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprağının nemli olmasını seviyor. Günlük 4-5 saat güneş isteği var, fazlasında gelişimi yavaşlıyor. İklim gereksinimleri:Yarı gölge yeri daha çok seviyor Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül ayında aldım. 20 kişiyle paylaşabilirim ![]() |
|
|
|
|
|