![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-03-2017
|
malabar ıspanağı
malabar ıspanağı Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: 1 yıllık Tohum Türü: Basellaceae Tohum çeşit adı: Basella rubra Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bayramiç Tohumun kökeni (size nereden geldi):2021 etkinliklerde Sn.zir.mühendisinden aldım Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çok dikkat etmedim. Tohumu ilk paylaşan: Bilinmiyor Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi ve solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Hiç ilaç kullanmıyorum. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2021 eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaprakları etli bir sarmaşık türüdür. Çok lezzetli ve verimli bir asmadır kendisi. Adında ıspanak geçse de ıspanakla yakından uzaktan alakası olmayan ve çiğ/pişmiş olarak tüketilebilen bir tür. Özellikle ıspanak niyetine veya yumurtalı kavurması böreklere kullanıldı. siyah, koyu mor meyveleri gıda boyası olarak da kullanılıyormuş. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyvesinden çok yaprakları tüketilir. Yetiştirme özellikleri: Mayısta direkt toprağa diktim. Toprağının nemli olmasını seviyor. Günlük 4-5 saat güneş isteği var, fazlasında gelişimi yavaşlıyor ya da tohuma dönüyor gibi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs ayında direk toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Akşamdan suda beklettim. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprağının nemli olmasını seviyor. Günlük 4-5 saat güneş isteği var, fazlasında gelişimi yavaşlıyor. İklim gereksinimleri:Yarı gölge yeri daha çok seviyor Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül ayında aldım. 20 kişiyle paylaşabilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Girit kabak(Topak Kabak )
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Dolmalık kabak Tohum çeşit adı: Girit kabak **** yerel adı topak kabak Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bayramiç Tohumun geldiği yer: Arzuman tohumculuktan almıştık yanılmıyorsam Etkinlikte tohumu ilk dağıtan:zannedersem kenger Dağıtılacak tohumun saflığı: Diğer kabaklarla aynı yerde yetişti Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi ve solucan gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2021 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu:Bitkinin geniş yapraklı ve epeyce kuvvetli bir yapısı oluyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Koyu yeşil,renkli dolmalık veya yemeklik olarak kullanılan gayet lezzetli bir çeşit ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kınalı Bamya ve Yeşil Bamya karışık
Kınalı Bamya ve Yeşil Bamya karışık . Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Kapalı • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale/Bayramiç .Tohumun geldiği yer: Tohum paylaşım etkinliğinden Sn.YeşimM • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: yok . Ekim zamanı: Mayıs ayında • Hasat yıl ve ayı: Yaklaşık olarak temmuz gibi başladı ve bu mesajı yazarken halen daha döküyor. • Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay • Bitki tipi ve gelişim durumu:İlk başta yavaş ancak sonra çok kuvvetli gelişiyor • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Hasat zamanı hergün eliniz üzerinde olmalı yoksa çok çabuk uzuyor. 30 kişiyle paylaşabilirim ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Kızıl bamya
. Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Bamya • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıldır • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale/Bayramiç .Tohumun geldiği yer: Tohum paylaşım etkinliğinden Sn.Kahraman 43 • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi ve solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar: yok . Ekim zamanı: Mayıs ayında • Hasat yıl ve ayı: Yaklaşık olarak temmuz gibi başladı ve bu mesajı yazarken halen daha döküyor. • Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay • Bitki tipi ve gelişim durumu:İlk başta yavaş ancak sonra çok kuvvetli gelişiyor • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Hasat zamanı hergün eliniz üzerinde olmalı yoksa çok çabuk uzuyor. 30 kişiyle paylaşabilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Adana domatesi
Adana Domatesi Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Domates • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıldır • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale/Bayramiç .Tohumun geldiği yer: Adanalı bir arkadaşımın bahçesinden kendim aldım. • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi ve solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar: yok . Ekim zamanı: Mayıs ayında viyollere • Hasat yıl ve ayı: 2021 eylül • Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay • Bitki tipi ve gelişim durumu:Sırık olmayan ve çok lezzetli sulu bir çeşit • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çeri domatese benziyor ama daha ince kabuklu ve çok daha lezzetli 30 kişiyle paylaşabilirim |
|
|
|
![]() |
|
|