![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Alıntı:
5 cm uzunluğunda kökleri bu sene deneme amaçlı küçük saksılara dikmiştim. %90 a yakın köklenme oldu. Diğer karakafeslerimden kök çeliği hazırlayabilirim. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok memnun olurum. Sanırım kök kullanarak daha kolay köklenme sağlanabilir. Muhtemelen bu benim için daha iyi bir yöntem olur. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Bir diğer artısı steril olması (etrafında çapalama veya belleme işlemi yapılmaması şartıyla). |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
EK: Unutmuşum bir de SİYEZ buğdayı arayışındayım. Az da olsa istiyorum bu buğday türünden. http://www.agaclar.net/forum/1598653-post32.htm |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Alıntı:
Hesapta Hayalbağ'da kendi bulgurumu bu tohumlardan üretecektim. Ama yoğunluk mu, kişisel problemler mi, tembellik mi, ne derseniz artık, bir türlü bu işe el atamadım. Mesajınızı görünce, dolaptır, tohum kasalarıdır aramadığım yer kalmadı. Genelde olduğu gibi en olmadık yerde tohumluk siyezlerimi buldum. Bodrumda takım taklavatın arasında. Birazdan paylaşıma koyacağım inşallah. Bir yerlerde hayat bulup işe yarayacaklar diye pek sevinçliyim. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yıl ekstra iki talepte bulundum. İkisine de çok hızlı cevap/yardım aldım. Son zamanlarda başıma gelen en güzel şey bu forum. Çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında ismi ne olursa olsun organik/eski/modern olmayan bir buğday cinsi edinmek istiyorum. Amacım bu. Bizim buralarda Karakılçık denen bir buğday cinsi var. Kozan-Feke-Kadirli-Karaisalı'nın dağlık bölgelerinde ekilirdi eskiden. Önce verimi düşük diye ekilmedi. Sonra üç katı para edince ekmek istedi insanlar ama bu sefer de Karakılçık'ın olgunlaşma döneminin diğer buğdaylardan farklı olması sorun çıkardı. Karakılçık hasada geldiğinde bölgede hiç biçerdöver kalmıyor. Bu durumda insanlar orakla kesip patos ile buğday elde etmek zorunda kalıyor. Bu da hem zahmetli hem de masraflı. Bu nedenlerle artık pek ekilmiyor. Ekilenlerden de ben şüpheleniyorum. Biz eskiden beri sadece karakılçık bulguru yeriz ama son zamanlarda yediklerimden hoşlanmadım. Bu nedenle şüpheye düştüm. Yine bu nedenle de orijinal bir buğdaya arayışım oldu. Üretebilirsem elimden geldiğimce devam ederim. İşin hakkını veremeyeceğimi görürsem dar alanlarda ekip benim gibi tohum arayanlara ulaştırırım. Her durumda bu yoldan devam. Niyetim bu. Bilgilendirme için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
Tohum talep etme
Bu sene kurallar gereği tohum talep edemediğimi biliyorumAma 16 yaşındayım öğrenciyimBana bu sene müsaade ederseniz seneye ben de paylaşım yapmak için elimden geleni yapacağım lütfen |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
İstediğiniz tohumları bana mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Çok mutlu olurum abi |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkür ediyorum |
|
|
|
|
|
#14 |
|
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Ben de elimdekilerden bir şeyler gönderebilirim. Nelere ihtiyacınız var? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Çok teşekkürler |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2020
|
Merhabalar, tohum paylaşım prensiplerinin belirttiği doğrultuda (30 Eylül öncesi üyelik) üyeliğim bulunmuyor, ne yazık ki bu durumu geç farkettim. Aslında eski üyeliğim de vardı ama bir türlü giriş yapamadım (hatırlayamadım diyelim). Bu sene baharda tohum çoğaltmak ve seneye burada paylaşabilmek amacıyla talepte bulundum. Bir yedek kontenjan oluyor mu bu durumda? Yanıt verenler için teşekkürler şimdiden. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de elimdeki tohumlardan paylaşmak isterim ama eklemek istediğim bazı şeyler de var. 1- Size gönderilecek tohumlar Tohum Paylaşım Etkinliği dışında size ulaşacak. Yani size gelen her tohum paketi kargo parası demek. Bunu dikkate alın. (Yanlış anlaşılmasın kimsenin işine karışmak değil amacım. Etkinlik kapsamı dışında olduğu için işleyişte fark olacağını belirtmek istedim.) 2- Benim önceliğim forum ahalisi. Etkinlik bittikten sonra (aralık - ilk hafta) elimde kalanlardan gönderebilirim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Tamam abi çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Bende küçük bebeğim olduğundan uzun suredir takip edememiştim paylaşılan tohumları göremedim Hangi başlık altinda acaba yardımcı olur musunuz |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2020
|
Merhaba, 2 yıldır üye olmayı unutarak veya kargolama sürecine denk gelerek kaçırdığım tohum paylaşım etkinliğine, bu yıl zamanında dahil olabildim galiba Yalniz "10 mesaj" zorunluluğu biraz tedirgin etti beni.Kimseyi tanımıyorum.Hay Allah ben kime ne mesajı yazacağım diye düşünmeye başladım :,) Neyse toprak sevgimi anlatmaya başlasam 100 mesajı bulurum belki ![]() Toprağı tohumu yeşili seviyorum.Ama bakım konusunda sınıfta kalıyorum. Henüz becerikli bir bahçeci olamadım. Zamanla sizden öğrendiklerimle ben de iyi yerlere gelecegim inşallah. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar tekrar merhaba Forumda istediğim sayfaları açamıyorum. Ya da henüz beceremiyorum diyebilirim. Tohum paylaşım etkinliğini bu yıl da kaçırmamak adına, üye olmaktan başka neler yapmam gerekiyor? Adres vermem lazım galiba.. Bir yerde okumuştum ama bulamıyorum. Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
Lojistik merkezine adres bilgilerimi gönderdim sonunda. Inşallah sorun yaşamam. |
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Genel prensiplere uyma sorunu
Kıymetli Arkadaşlar, Bu gün benden tohum talep edenleri inceledim ve istekler kurallara uygun mu diye bir baktım. Şaşırdım. Neden? Burada bulunan ve tohum talep eden birçok insan/forum üyesi maalesef kuralları okumamış. Aşağıya eklediğim fotoğrafta görülen her bir madde bu etkinliğin amacı ve uygulanışı ile ilgili bilgi veriyor. Talep ve arz kuralları bu linklerde. Özellikle “2020-2021 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri” bölümü…Lütfen okuyun. ![]() Benden tohum talep eden üyelerimizin belirlenen kurallara uyup uymadığını inceledim.(Tabii ben tün kuralları gözlemleyecek yetkiye sahip değilim. Ulaşabildiğim bilgilere göre değerlendirdim.) Sonuç: 36 talep geçersiz. Ben sadece şu iki maddenin incelemesini yaptım. Alıntı:
Alıntı:
Beni ilgilendirmeyen-uzun-bir yazı olmuş olabilir ama sadece kurallara uyarak bu sorunları düzeltebiliriz. Okuyalım lütfen: http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...2021/44304.htm |
||
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2020
|
Ben de o iş yüküne sebep olacaklardan bir tanesiyim forumun acemisi olduğum için bir hevesle bir kaç talepte bulundum sonra kuralları fark ettim ama kimlerden talep ettigimi not almadığım için geri alamadim. Şimdiden özür dilerim. :/ |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
--Daha sonra sağ alttaki Beğendiklerim yazısına tıklayın. --Orada mesajlara tıklayarak Taleplere Ekle'nenleri iptal edebilirsiniz. Ya da kısaca bu linke tıklayın ve taleplerinizi iptal edin.(İsterseniz) http://www.agaclar.net/forum/members...en#likes_given |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2020
|
Tesekkur ederim. Taleplerimi kaldırdım seneye inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
San marzano domates paylaşabilecek olan varmıdır bu yıl elinde olup,pazarda satılanlar var ne güzel bir çeşit yapmışlar sert etli bir domates biz taze olarakta çok beğendik, rio domates hibritte olsa çoğu sulu sera domatesinden güzel san marzano'ya benziyor sanki.Alakır belki daha iyi bir çeşit san marzano'dan benimkisi merak,varsa makbule geçer. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kadrodan çok eksik var gibi geldi bu sene. Bu arkadaşların yokluğu tohum paylaşımında ciddi bir eksiklik oluşturuyor. Tohum paylaşım adetlerine bakıldığında sadece sayın TCM'nin yokluğu bile büyük bir sorun. Ne yaptık ne ettik de küstürdük biz bu dostları. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
'CIVIK MODE' ON |