agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2020-2021 Tohum Paylaşım
(https)

Beğeni Düzeni1314Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-10-2020, 19:09   #1
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Hemen diğer soru, üsttekiyle de ilgili; geçenlerde bir yerde geçti ve yorum yaptım ama devamı gelmedi. Nedir bu çaprazlaşma, ne zaman oluşur ve ne zaman yani hangi tohumda çaprazlaşan genlerin özelliği ortaya çıkar. Bir de çaprazlaşan tek domatesin bütün tohumları aynı özelliği mi gösterir.

Fazla olmayan deneyimlerimden çıkardığım sonuçlar; Dediğim gibi genelde tek ve en güzel domatesten tohum aldım hep, bu yıl ektiğim Hafize Baliçlerin (20-25 adet) iki tanesi çeri kadar olmasa da iri ceviz kadar küçük ve çeri gibi sık oldu. Demek ki mantıklı olmasa da tek bir domatesin tohumları bile farklı özellik gösterebiliyor. Buna diğer örnek; bu yıl bir veya iki karpuzdan aldığım tek bir çeşidin (Bradford karpuz, uzun yeşil renkte, daha koyu yeşil bantlarla uzunlamasına çevrili, açık sütlü kahve renginde küçük çekirdekleri olan şeker gibi baklava gibi [bu yorumu az önce tadına bakan komşum yaptı] beyaz tarafı bile tatlı ağızda dağılan bir çeşit) tohumlarını ektim. Çıkan karpuzlara baktığımda; önceki yıllarda ektiğim ay yıldız karpuzun desenlerini gördüm üç dört tanesinin üzerinde, yine daha önce ektiğim küçük karpuzun iri çekirdeklerini, başka bir yerli karpuzun dış kabuk rengini gördüm. Ben yine de her açıdan Bradforda benzeyen karpuzların tohumlarını aldım. Peki aynı türün çekirdek yapısı farklı olabilir mi?

Farklı farklı yerdeki biberlerimde iki yıl önce ektiğim siyah biberin rengini, üç yıl önce ektiğim habanero biberin tadını ve uç kısmındaki kıvrıklığı gördüm. Nasıl oluyor bu işler...

Biberimiz tatlı çarliston tohumundan ekildi, büyüdü ve kendi çiçeklerini verdi. Peki çarliston biberimizin üzerindeki iki adet olgun çiçeğin birinin dişi organına kendini bilmez bir bumble arısı sivri acı biberin erkek polenlerini kondurdu. Bir başkası da yanındaki çiçeğe küçük süs acı biberinin erkek polenlerini kondurdu. Peki bu meyve tutan çiçeklerde o yıl çaprazlaşmış farklı türlerin çıkması gerekmiyor mu? Bir arkadaş o yıl çıkmaz farklı özellikler demişti geçen bana mantıklı gelmese de tamam peki yukarıda örneğini verdiğim habanero biberdeki gibi niye üç yıl sonra ortaya çıkıyor özellikleri.

Kafanız karıştı di mi... Şu fıkraya benzedi; Temel yatakta bir sağa bir sola oflaya puflaya dönüp dururken karısını da uyutmamış. Ula Temel ne oflayıp pufluyorsun deyince Temel de söylemiş 'bizim komşu Dursun a borcum vardı ya, işte ödeyemedim onu daha'. Açmış telefonu Dursun a bizim Fadime 'ula Dursun benim adamın sana borcu vardı ya' ... 'He vardı' ... 'İşte o borcu ödemeyecek benimki' deyip kapatmış telefonu Dursun un suratına, kocasına da dönüp yat artık demiş, şimdi o düşünsün...
Domates, biber, karpuz gibi bitkilerde çaprazlanma etkisini çaprazlanmanın olduğu mevsimde göremezsiniz. Saflığı mesafeyle korumak istiyorsanız şöyle bir başlık var: http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...2021/40860.htm

Diğer yol elle tozlamak (karpuz) ya da kendi tozlaşan bitkilerde (domates, biber) tohumluğa yetecek sayıda çiçek örtmek. Özellikle biberlerde tozlaşma ev bahçecilerinin tahmin ettiğinden çok daha sıklıkla görülen bir olay. Örneğin sizin geçen sene etkinliğe Boşnak Biberi adıyla gönderdiğiniz çeşit sizlere ömür

Her çeşit için yetiştirdiğiniz kök sayısı da azsa, eğer olduysa, çaprazlanmayı daha net şekilde görürsünüz. Bu konu, yaşadığınız yerdeki tozlayıcı vektör yoğunluğuna (örneğin arıların birim alandaki sayısı) ve diğer çevresel faktörlere de bağlı olarak değişir. Bazı durumlarda da tozlaşma olmaz da çevresel faktörlerden dolayı mutasyon olabilir. Fasulyelerde bile çevresel faktörlerin etkisiyle saflık bozulmasının o çeşide ait bitki popülasyonu içinde %13'e kadar çıktığı biliniyor. Bunun dışında domateslerde patates yapraklı çeşitler modern çeşitlere göre daha eskidir ve stigmaları görünür olduğu için çaprazlanmaya daha müsaittir.

Bu konuda alınacak bir başka önlemse her sene yetiştirdiğiniz çeşit sayısını azaltmak. Tek senelerde bir grup çeşidi, çift senelerde başka bir grup çeşidi ekmek.

Düzenleyen birnefestoprak : 26-10-2020 saat 15:27
birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-10-2020, 23:13   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2013
TCM, unutmadan hemen ekleyeyim Bulgarlarım karışmadı çünkü ekim yerlerine kadar etiketlerini kaybetmedim. Diktiğim yerleri de işaretledim. Ne yazık ki bozuk formlu oldu çoğu. Sadece 1 tanesi sizin söylediğiniz standartları yakalayabildi. Tozlanma olayı konusunda bende çok yabancıyım ve dediklerinize katılıyorum.
Elimden geldiğince tohum paylaşmaya çalıştım yetiştirebildiklerimle. En iyilerini seçmeye çalıştım ama örneğin sizin bulgar domateslere benzemiyor dediğiniz ondan alabildiğim en iyiydi. Sizde tozlaşmış olabilir mi acaba?
Lezzeti kötü değildi ama bir hafize, su gören, margred değildi.
Benim bahsettiğim bu derecelendirme örnek olarak söyledim. Tamamen tutarlı bir alt yapısı olamaz elbette ama lezzetli diye geçilmesini istemiyorum. Kaldı ki kimisi hiç yazmıyor tadı konusunda. Su gibi lezzeti olan domatesi kim yetiştirmek ister ki?
Belki de klasik, eski domates lezzetine en yakından uzağa bir derecelendirme daha mı doğru olur bilemiyorum.
Belki de temel amacımız lezzetinden ziyade tohum saflığını korumak, tohumları dağıtabildiğimiz kadar dağıtmak, saf tohumu çok kişiye ulaştırmak olabilir ama benim şuan önemseyebildiğim domates açısından görüntü tutarlılığı ve lezzeti. Elimden geldiğince de ulaştırmaya çalışacağım.

Örneğin bu yıl konumda bahsettiğim su gören domates fidesinden farklı bir domates elde ettim. Saflığından emin olamadığım için paylaşmamaya karar verdim. Toplamda 4 fide ekmiştim 2 si klasik olduğu gibi, 2 tanesi melez geldi. Melezler bahçenin yıldızı oldu çünkü inanılmaz lezzetli bir varyete yakaladı. Sanırım onu da kurallar gereği paylaşamıyorum. Bu yıl yoğun olarak onun ekimini yapacağım. 10 üzerinden 10 öyle diyeyim
Bu durumda o 2 tohum farklı iken diğer ikisi neden hiç etkilenmedi? Bir baskınlık durumu mu söz konusu oluyor tozlandığında ya da değerleri ortak mı bölünüyor tam emin değilim.

Yine de belirtin be dostlar Lezzetli domates yetiştirmek herkesin hakkı. Mümkünse kahvaltılık olanları belirtirseniz sevinirim.

bilenyum Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-10-2020, 09:54   #3
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum Mesajı Göster
TCM, unutmadan hemen ekleyeyim Bulgarlarım karışmadı çünkü ekim yerlerine kadar etiketlerini kaybetmedim. Diktiğim yerleri de işaretledim. Ne yazık ki bozuk formlu oldu çoğu. Sadece 1 tanesi sizin söylediğiniz standartları yakalayabildi. Tozlanma olayı konusunda bende çok yabancıyım ve dediklerinize katılıyorum.
Elimden geldiğince tohum paylaşmaya çalıştım yetiştirebildiklerimle. En iyilerini seçmeye çalıştım ama örneğin sizin bulgar domateslere benzemiyor dediğiniz ondan alabildiğim en iyiydi. Sizde tozlaşmış olabilir mi acaba?
Lezzeti kötü değildi ama bir hafize, su gören, margred değildi.
Benim bahsettiğim bu derecelendirme örnek olarak söyledim. Tamamen tutarlı bir alt yapısı olamaz elbette ama lezzetli diye geçilmesini istemiyorum. Kaldı ki kimisi hiç yazmıyor tadı konusunda. Su gibi lezzeti olan domatesi kim yetiştirmek ister ki?
Belki de klasik, eski domates lezzetine en yakından uzağa bir derecelendirme daha mı doğru olur bilemiyorum.
Belki de temel amacımız lezzetinden ziyade tohum saflığını korumak, tohumları dağıtabildiğimiz kadar dağıtmak, saf tohumu çok kişiye ulaştırmak olabilir ama benim şuan önemseyebildiğim domates açısından görüntü tutarlılığı ve lezzeti. Elimden geldiğince de ulaştırmaya çalışacağım.

Örneğin bu yıl konumda bahsettiğim su gören domates fidesinden farklı bir domates elde ettim. Saflığından emin olamadığım için paylaşmamaya karar verdim. Toplamda 4 fide ekmiştim 2 si klasik olduğu gibi, 2 tanesi melez geldi. Melezler bahçenin yıldızı oldu çünkü inanılmaz lezzetli bir varyete yakaladı. Sanırım onu da kurallar gereği paylaşamıyorum. Bu yıl yoğun olarak onun ekimini yapacağım. 10 üzerinden 10 öyle diyeyim
Bu durumda o 2 tohum farklı iken diğer ikisi neden hiç etkilenmedi? Bir baskınlık durumu mu söz konusu oluyor tozlandığında ya da değerleri ortak mı bölünüyor tam emin değilim.

Yine de belirtin be dostlar Lezzetli domates yetiştirmek herkesin hakkı. Mümkünse kahvaltılık olanları belirtirseniz sevinirim.
Pratik açıdan şöyle bakabilirsiniz.
Ürünü beğenmeyen kişi tohumu paylaşmaz.
Ürün lezzeti kişiden kişiye öylesine değişebilir ki, yorum yapan pişman edilebilir. Bu bağlamda lezzet konusunda yorum yapmamak daha doğru. Yetiştirildiği topraktaki mineral yapı, bakım, sulama, iklim, vb değişkenleri göze alırsak sizin değerlendirmeniz yanlış yönlendirme olabilir. Bu kadar önemsiziz bir yandan.
Lezzet için başlık açıp, orada fikir belirtmek daha iyi olur, görüşündeyim. (Domateste olduğu gibi)

Zekoş ve bilenyum beğendi.
Portakal Rengi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-10-2020, 11:17   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-07-2017
Hibrit Tohumlar

Şimdi Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensiplerini tekrar dikkatlice okuyunca kendi paylaştığım 2 tohumu kaldırmam gerekiyor zannedersem

Hibrid sebze tohumları kapsam dışıdır ve etkinlikte yer almazlar.

Bu durumda
Cibez (karnabahar ve lahana hibriti) ve
Mor Alacalı Marul Yaprak Fesleğen (benim bahçede hibrit yetişti)
tohumlarını paylaşımdan kaldırmalıyım diye düşündüm. Kaldırmadan önce yine de sormak istedim.

şehirliköylü Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-10-2020, 12:26   #5
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü Mesajı Göster
Şimdi Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensiplerini tekrar dikkatlice okuyunca kendi paylaştığım 2 tohumu kaldırmam gerekiyor zannedersem

Hibrid sebze tohumları kapsam dışıdır ve etkinlikte yer almazlar.

Bu durumda
Cibez (karnabahar ve lahana hibriti) ve
Mor Alacalı Marul Yaprak Fesleğen (benim bahçede hibrit yetişti)
tohumlarını paylaşımdan kaldırmalıyım diye düşündüm. Kaldırmadan önce yine de sormak istedim.
Karnabahar ve lahana hibriti dediğiniz tohum, ekildiğinde yine aynı meyveyi/çiçeği/yaprağı mı verecek? Ekimi bir defaya mahsus bir şey mi, değil mi?

bilenyum beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-10-2020, 13:13   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Karnabahar ve lahana hibriti dediğiniz tohum, ekildiğinde yine aynı meyveyi/çiçeği/yaprağı mı verecek? Ekimi bir defaya mahsus bir şey mi, değil mi?
Cibez, Giritli Türklerin mutfağında körpe filizleri haşlanarak tüketilen hibrit bir bitki ama ben aynı filizler mi çıkacak %100 emin olamadım. Bu sene çokça dikip sonuçlarına bakayım. Paylaşımdan kaldırıyorum, beğeni yapanlardan özür dilerim.

şehirliköylü Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-11-2020, 19:16   #7
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2018
Galeri: 1
Alıntı:
........................
örneğin bu yıl konumda bahsettiğim su gören domates fidesinden farklı bir domates elde ettim. Saflığından emin olamadığım için paylaşmamaya karar verdim. Toplamda 4 fide ekmiştim 2 si klasik olduğu gibi, 2 tanesi melez geldi. melezler bahçenin yıldızı oldu çünkü inanılmaz lezzetli bir varyete yakaladı. sanırım onu da kurallar gereği paylaşamıyorum. bu yıl yoğun olarak onun ekimini yapacağım. 10 üzerinden 10 öyle diyeyim :d
bu durumda o 2 tohum farklı iken diğer ikisi neden hiç etkilenmedi? Bir baskınlık durumu mu söz konusu oluyor tozlandığında ya da değerleri ortak mı bölünüyor tam emin değilim.
..................................................
1-(Kırmızı yazılı cümleye yönelik) Madem bu kadar güzel biz de isteriz. Her sene domates tohumu çeşitlerinden bolca talep ediyorum çünkü ağız tadımı bulmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz domates de çok ilgimi çekti.
2-(Mavi yazılı cümleye yönelik) Tozlaşmış tohumların paylaşımı yasak mı? Türün özelliklerini koruma adına tedbirler alınmasını anlarım ama bu günkü domateslerin birçoğu da tozlaşmayla çeşitlenmedi mi? Şöyle bir çözüm mümkün değil mi? Su Görenin adını değiştirip paylaşmak mümkün değil mi? Mesela: Melezgören..?

halcur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-11-2020, 00:53   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur Mesajı Göster
1-(Kırmızı yazılı cümleye yönelik) Madem bu kadar güzel biz de isteriz. Her sene domates tohumu çeşitlerinden bolca talep ediyorum çünkü ağız tadımı bulmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz domates de çok ilgimi çekti.
2-(Mavi yazılı cümleye yönelik) Tozlaşmış tohumların paylaşımı yasak mı? Türün özelliklerini koruma adına tedbirler alınmasını anlarım ama bu günkü domateslerin birçoğu da tozlaşmayla çeşitlenmedi mi? Şöyle bir çözüm mümkün değil mi? Su Görenin adını değiştirip paylaşmak mümkün değil mi? Mesela: Melezgören..?
Merhaba, epeydir sağlıklı erişim sağlayamadım korona belasına yakalandığım için ve biraz ağır geçti. Şuan iyiyiz şükür. Uygun olursa elbette paylaşabilirim. Bir kaç tohum girdisi daha yapacağım toparlanır toparlanmaz, 2-3 gün içerisinde.

Eski 20-11-2020, 09:16   #9
Ağaç Dostu

halcur's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2018
Galeri: 1
Alıntı:
Merhaba, epeydir sağlıklı erişim sağlayamadım korona belasına yakalandığım için ve biraz ağır geçti. Şuan iyiyiz şükür. Uygun olursa elbette paylaşabilirim. Bir kaç tohum girdisi daha yapacağım toparlanır toparlanmaz, 2-3 gün içerisinde.
Geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin.

halcur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-11-2020, 14:43   #10
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
En güzeli toplanma öncesi dış ortam ve kişiler ile minimum iletişim sonrası toplanmak. Yani İstanbul'a geleceksem mümkünse 14 gün kendimi izole etmeli, teması kesmeli ve temiz bir şekilde yönetimin içine katılmalıyım. Süre uzun gelirse; belirtilerin görülme süresi genelde 3-5 gün, en azından beş gün izolasyon sonrası toplanılabilir.
Toplanıp iş bitinceye kadar sürekli birlikte yaşayacak değiliz. Güler başka şehirden gelip kalacak ama Zafer İnandıklı evine gidip gelecek. Çoluk çocuğu, eşi bir kenarda bırakıp izolasyonu nasıl sağlayacak? Güler kocasını ne İstanbul'a getirir, ne o kadar süre köyde tek başına bırakır...

Alıntı:
Bir diğer tedbir piyasadan temin edilebilecek oldukça yüksek yüzde ile çalışan antikor testleri ile toplanma öncesi kontrolün sağlanması olabilir.
Magazin okuyoruz herhalde, Aleyna Tilki aynı gün iki test yaptırmış biri negatif biri pozitif çıkmış
Ayrıca bir test kaç para? Rivayetler muhtelif; yani hangi hastaneye gittiğinize göre değişiyor, hastanede beklerken hiç yoktan konoka kapma ihtimalin de çabası...

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 10-10-2020, 23:57   #11
Ağaç Dostu

Sayın TCM, detaylı incelemelerinizden ben çok memnunum. Bence olması gereken öyle
emeğinize sağlık. Sanırım tozlaşan ve tozlaşmayan türler olarak gruplanıyor.

Eski 11-10-2020, 00:20   #12
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Üçü de bakımla alakalı olabilir, hatta yetiştirildiği yer ile de ilgili olabilir ancak benim dediklerim belirgin farklılıklar; misal hafize baliçteki iki üç kök tamamen apayrıydı. Bir de @bilenyumun paylaştığı bulgar domatesi benimkilerden tamamen farklı; renk-büyüklük ve şekil açısından.

bilenyum beğendi.
TCM Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-10-2020, 12:27   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-10-2020
Üretime ve üretmeye destek

İçerik olarak çok faydalı olması ve üretmeye, üretene destek olan herkese teşekkürler. Umarım bu vesile ile bizlerde bu etinlikten faydalanırız.

Trrymkapadokya Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-10-2020, 23:48   #14
Ağaç Dostu

Sezerakk's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2017
3 senedir etkinliğe katılıyorum inşallah bundan sonra da katılmaya devam edeceğim. Herkese paylaşımlarından ötürü şimdiden teşekkürler. 4 senedir de bahçe yapıyoruz. Anneme bir türlü hiçbir PATLICANI
beğendiremedim. Market patlıcanları hep daha güzel daha çekirdeksiz oluyor diye onları alıyor. Yok mu elinde çok az çekirdekli olan güzel bir PATLICAN tohumu olan, paylaşmak isteyen ? Gerçektende her sene farklı tohumları ekiyorum hepsi çok çekirdekli..

Sezerakk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-10-2020, 10:11   #15
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sezerakk Mesajı Göster
3 senedir etkinliğe katılıyorum inşallah bundan sonra da katılmaya devam edeceğim. Herkese paylaşımlarından ötürü şimdiden teşekkürler. 4 senedir de bahçe yapıyoruz. Anneme bir türlü hiçbir PATLICANI
beğendiremedim. Market patlıcanları hep daha güzel daha çekirdeksiz oluyor diye onları alıyor. Yok mu elinde çok az çekirdekli olan güzel bir PATLICAN tohumu olan, paylaşmak isteyen ? Gerçektende her sene farklı tohumları ekiyorum hepsi çok çekirdekli..
Sn IstcalIst in paylaştığı patlıcana bakabilirsiniz. Dilim dilim kesilmiş bir resmi de var.
http://www.agaclar.net/forum/2020-20...glar/44356.htm

Sezerakk beğendi.
Portakal Rengi Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-10-2020, 16:30   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Sn IstcalIst in paylaştığı patlıcana bakabilirsiniz. Dilim dilim kesilmiş bir resmi de var.
http://www.agaclar.net/forum/2020-20...glar/44356.htm
Bu patlıcan da çekirdekli, fakat doğru zamanda hasat edilirse çekirdekler yerken hiç farkedilmiyor. Yeşil bir çeşidim var (olgun halde yeşil kalıyor), meyveler badem salatalık kadar ve çekirdekleri daha da az. Bu tohumdan çok az saklayabildim, hep yedik.

nazlı06 beğendi.
istcallst Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-10-2020, 11:22   #17
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Alıntı:
Sn.Sezerak gecen sene ödemis grubundan hanım çantası diye bir patlican almistim.Sadece 1 adet oldu buranin iklimi patlicana pek uygun degil ya da bakimini iyi yapamadigimdan..Cekirdegi o kadar azdi ki ben cok begendim.Isterseniz gonderebilirim.Resmini bulabilirsem atarım

Düzenleyen Zekoş : 12-10-2020 saat 11:24 Neden: Yanlis yazım
Zekoş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-10-2020, 13:00   #18
Ağaç Dostu

nazlı06's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sn.Sezerak gecen sene ödemis grubundan hanım çantası diye bir patlican almistim.Sadece 1 adet oldu buranin iklimi patlicana pek uygun degil ya da bakimini iyi yapamadigimdan..Cekirdegi o kadar azdi ki ben cok begendim.Isterseniz gonderebilirim.Resmini bulabilirsem atarım
Sevgili arkadaşım hanım çantası ve Eğridere uzun patlıcan bizim yöreye (Tire-Ödemis) özgü bir patlıcan türüdür bol verimli az cekirdeklidir. Bu yıl benim etkinlikte paylaştığım topan patlıcan da çekirdeği azdir.

nazlı06 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-10-2020, 07:03   #19
Ağaç Dostu

Sezerakk's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 Mesajı Göster
Sevgili arkadaşım hanım çantası ve Eğridere uzun patlıcan bizim yöreye (Tire-Ödemis) özgü bir patlıcan türüdür bol verimli az cekirdeklidir. Bu yıl benim etkinlikte paylaştığım topan patlıcan da çekirdeği azdir.
Sn. Nazli06 elinizde varsa o ikisini de paylaşmanız mümkün müdür ? Sn. Zekoş un elinde çok az varmış, zahmet vermeyelim. Eğer sizde varsa **** bulabilirseniz çok makbule geçer açıkçası. Yoksa artık patlıcan ekmekten vazgeçeceğim anacığıma hiçbir patlıcanı beğendiremedim hep çekirdekli diye

Sezerakk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-10-2020, 23:23   #20
Ağaç Dostu

saleri's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2015
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1597697-post7.htm

Sn Hanifeçeliktaş ın paylaştığı patlıcanı deneyin isterseniz. Eğridere patlıcanına benzeyen ama daha uzun olan bir türmüş.

saleri Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-11-2020, 20:33   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2020
Doğal olanı da bu değil mi?

Alıntı:
Kullanılan çoğu tohum kendini zor koşullara adapte eden türler. Bu nedenle nesillerini devam ettirmek için döl verimini en yüksekte tutmak ister bitkiler. Hibrit çeşitlerin çoğunda bu özellik baskılandığıiçin hibrit bitkiler daha az çekirdeklidir, marketteki patlıcanlar gibi.

gastroplants Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 12-10-2020, 11:09   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-07-2015
Bu güzel etkinliği düzenleyen herkese teşekkürler. İlk defa bu etkinliği katılıyorum umarım herkese faydalı olması dileği ile..

ARFF51 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-10-2020, 11:20   #23
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Sn. Sezerakk;

Patlıcanın çekirdekli olması sulamanın yeterli gelmemesi ile doğru orantılı. Siz yanmış hayvan gübresi ile gübrelediğiniz yere çapasını yapıp toprağı kurur kurumaz bolca sulayın isterseniz. O zaman patlıcanlarınız çekirdekli olmayacaktır. Küçük diye patlıcanları bekletmeyin. Onları kopartınca yerine gelen yeniler daha güzel olacaklardır.

malina, Güler ve Sezerakk beğendi.
Muda Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-10-2020, 17:15   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Patlıcandan açılmışken mugla yılanı patlıcanı paylaşmak isteyen olurmu?

Atilgan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-10-2020, 17:52   #25
Ağaç Dostu

nazlı06's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan Mesajı Göster
Patlıcandan açılmışken mugla yılanı patlıcanı paylaşmak isteyen olurmu?
O bizim Eğridere patlicanimiz. Elimde kendime yetecek kadar tohum var kısmet olursa seneye paylaşırım

nazlı06 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-10-2020, 10:43   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 Mesajı Göster
O bizim Eğridere patlicanimiz. Elimde kendime yetecek kadar tohum var kısmet olursa seneye paylaşırım
Bunu bilmiyordum ben daha önce yetiştirdim ve memnun kaldım ama tohum alamadım diye hatırlıyorum.

nazlı06 beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-10-2020, 11:39   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2017
İlk defa bu sene tohum talep edebileceğim. İnşallah seneye de ben paylaşımcı olurum. Herkese hayırlı uğurlu olsun

kadirkcbyk Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-10-2020, 11:42   #28
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadirkcbyk Mesajı Göster
İlk defa bu sene tohum talep edebileceğim. İnşallah seneye de ben paylaşımcı olurum. Herkese hayırlı uğurlu olsun
7 tane mesajınız kopyala-yapıştır tohum isteme mesajı. Bunlar sayılmaz haberiniz olsun.

Eski 14-10-2020, 23:43   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-10-2020
Bende tohum talebinde bulunabiliyormuyum

adanalim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-10-2020, 23:47   #30
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adanalim Mesajı Göster
Bende tohum talebinde bulunabiliyormuyum
Paylaşımcı değlseniz bu yıl için hayır. En geç 30 Eylül'de üye olanlar katılabiliyor.

Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026