![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Halcur
Etkinlikte paylaşacağım tohumları burada tanıtacağım. 01. Malabar Ispanağı 02. Domates (Kamber) Biber 03. Uzun Sırık Salatalık 04. Karaisalı Salçalık Biber 05. Mor Biberiye 06. Köy Mısırı 07. Yıldız Çadırı Çiçeği 08. Şeker Fasulye 09. Üç Burun Biber 10. Dolmalık Biber 11. Geleneksel Turuncu Balkabağı Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklamayın... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz. Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. NOT: Tohumlar saklama aşamasında ıslandı, tekrar kurutuldu. Bir kısmı ekim yapılarak testten geçirildi, bir kısmı da şu an testte. Olumsuzluk olacağını düşünmüyorum ama sıkıntı olursa buradan bilgilendirme yapacağım. Ek Not-Tohumları ev içinde test ettim olumsuzluk yok. Hepsi çimlendi. Ek-Not 2=Hazırladığım tohum paketleri ortalama yirmi(20) tohumluk paketler. Bazı paketler de (kabak gibi) 15 tohum ya da bazıları da (Karaisalı biberi) 30'un üzerinde. Düzenleyen halcur : 10-01-2020 saat 18:27 Neden: Eklemeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Malabar Ispanağı
Sayın sernur'dan almıştım tohumları. Bu nedenle onun bitkiyle ilgili açıklamasını, ekleyeceğim bir şey olmadığı için, olduğu gibi aktarıyorum. Malabar Ispanağı ________________________________________ Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık(Subtropikal iklimlerde iki yıllık) Tohum Türü: Malabar Ispanağı Tohum kaç yıldır sizdedir:1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Çukurova Tohumun kökeni: Sayın sernur Tohumun geldiği yer: Ağaçlar net tohum paylaşımı Kullanılan gübreler: Enzim, solucan gübresi. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Haziran-Ekim Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay Hasat süresi: 5 ay. Bitkinin Gelişim Durumu: Bitki bol güneşli yerlerde ve hayvansal gübre ve düzenli sulama ile oldukça güzel gelişim gösteriyor. Tohumları 2-3 haftada çimlenen bitkiyi sırığa almakta fayda vardır. Sarmaşık şeklinde büyüyor. Tohumlarını oluşturduğu sülükleri ulaşabildiği her yere sarılıyor. Bu ıspanak baharda ekiliyor. Havaların ısınması ile bitkinin gelişimi hızlanıyor. Koyu yeşil, kalın parlak yapraklarının arasında pembeli çiçekleri zamanla siyah renkli tohumlara dönüşüyor. Ekim ayında olgunlaşan tohumlarını toplamazsanız bir daha ki sezonda olduğu yerde onlarcası çimlenecektir. Yemekte, salatada, börekte veya omlet içinde kullanabilirsiniz, biz omlet ve gözlemede çok seviyoruz, ayrıca bahçemde yeşil yaprakları ve minik pembeli çiçekleriyle bahçemin süsü. ![]() Çektiğim fotoğrafları bulmadığım için internetten faydalandım. Buldum. Bu da benim balkondaki malabar--> ![]() Düzenleyen halcur : 10-01-2020 saat 18:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Domates-Kamber Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Kamber Biber Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Tohumun kökeni: / Tohumun geldiği yer: agaçlar.net Sayın mahon67 Kullanılan gübreler: Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos-Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: Diğer biber çeşitlerinden farklı değil. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Etli biber türüdür. Dolmalık bibere benzeyen ama daha basık ve dolgun, domatese benzeyen bir yapısı vardır. Etine dolgun olduğundan çok beğendim. Özellikle kızartmalarda çok güzel oldu. ![]() Düzenleyen halcur : 15-12-2019 saat 15:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Uzun Sırık Salatalık
TALEP KAPANDI Paket/tohum miktarı sınırlı diye belirtmeme rağmen(Bakınız alttaki kırmızı yazı) talep devam etti. Ben de 20 tohumluk paketleri 15 tohumluk paketlere dönüştürdüm. İsteyen herkesle paylaşabileyim ama tohum miktarını daha fazla azaltmak istemiyorum. 24 kişide kalsın artık.TALEP KAPANDI Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Uzun Sırık Tohum kaç yıldır sizdedir: İlk yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Tohumun kökeni / Tohumun geldiği yer: Köyümden Kullanılan gübreler: Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos-Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: Diğer salatalım çeşitleri ile benzer. İyi bir şekilde askıya alınmalı. Çok iyi büyüyor ve yayılıyor. Çok verimli olduğu için köyde bir çok evin önünde bulunur, yıllardır üretilir. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 40cm’ye varan uzunluklara kadar ulaşabilen dikensiz ya da çok az dikenli bir bitkidir. Salata ve özellikle cacıklarda tercih edilebilir. Çok verimli. Tazeyken koparılırsa da meyve gibi yenebilir. Tohum sayısı sınırlı. Her birinde 20 civarı tohum olan 18 paket. 18 sayısını yakaladığımız için bu tohumu paylaşıma kapatıyorum. ![]() ![]() Düzenleyen halcur : 10-01-2020 saat 18:24 Neden: Bilgilendirme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Karaisalı Salçalık Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Biber Tohum çeşit adı: Salçalık Tohum kaç yıldır sizdedir: Dayımdan aldım ben de ilk defa ekeceğim. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Size nereden geldi: Ticari Kullanılan gübreler: Solucan gübresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: - Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Kapya biberlere göre biraz daha küçük ama daha az sulu. Bu nedenle olsa gerek salça verimi yüksek. Adana bölgesinde salçalık olarak tercih edilen biber. Yetiştirme özellikleri: Çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz. Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp torf dolu toprağa bırakınız. Daha sonra üzerine ince bir torf atınız ve fısfıs kullanarak nemlendiriniz. Asıl yapraklarını verdiğinde dikebilirsiniz. ![]() Fotoğraf internetten alıntıdır. Düzenleyen halcur : 23-12-2019 saat 20:55 Neden: Bilgi yanlışı düzeltildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Mor Biberiye
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Biber Tohum çeşit adı: Biberiye Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Size nereden geldi: ağaçlar.net / mahon7 Kullanılan gübreler: Solucan gübresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: - Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Küçük ve tohumları çok bir tür. Acı ve verimli. Yetiştirme özellikleri: Çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz. Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp torf dolu toprağa bırakınız. Daha sonra üzerine ince bir torf atınız ve fısfıs kullanarak nemlendiriniz. Asıl yapraklarını verdiğinde dikebilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Yerli Mısır
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü:Mısır Tohum çeşit adı: Yerli Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Size nereden geldi: Köy / Annem Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: - Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok büyük değil ama lezzetli bir tür. Köyde susuz ya da sulu olarak ekeriz. Közde ya da haşlama olarak yenebilir. Yetiştirme özellikleri: Çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz. Sonra doğrudan toprağa ekebilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Yıldız Çadırı Çiçeği
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Yıldız Çadırı Çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Size nereden geldi: Köy / Annem Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: - Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çabuk çimleniyor ve kısa sürede ekilen yere yayılıyor. Tül perde gibi. Çok güzel, kırmızı, beş köşeli yıldız çiçekleri açıyor. Çiçek sayısı çoğaldığında çok hoş bir görüntü oluşuyor. Çiçekler sabah açıyor öğleye doğru kapanıyor. Yetiştirme özellikleri: Özel bir şeye gerek yok ama çabuk çimlenmesi için ekmeden önce suda bekletilebilir. ![]() Fotoğraf internetten alıntıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Şeker Fasulye
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Şeker Fasulye Tohum kaç yıldır sizdedir: Kısa süre önce bana geçti Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Size nereden geldi: Tufanbeyli Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Kolay büyüyen verimli bir tür. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çabuk çimleniyor ve kısa sürede ekilen yere yayılıyor. Diğer fasulyelere göre daha yuvarlak bir tür. Lezzeti ile ön plana çıkıyor. Bu tohumları bana getiren arkadaşım eski Şeker Fasulyelerin lezzetinin çok iyi olduğunu söyledi. Zannedersem yıllar süren ekim sürecinde eski saflığını koruyamamış ama yine de diğer türlere göre son derece lezzetli bir tür. Yetiştirme özellikleri: Özel bir şeye gerek yok, diğer fasulyeler gibi. Ama çabuk çimlenmesi için ekmeden önce suda bekletilebilir. ![]() Düzenleyen halcur : 23-12-2019 saat 20:50 Neden: HATALI BİLGİ DEĞİŞTİRİLDİ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Üçburun Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Üçburun Biber Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Size nereden geldi: ağaçlar.net / mahon67 Kullanılan gübreler: İnek gübresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Kolay büyüyen verimli bir tür. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Orta büyüklükte bitkilerden oldukça çok sayıda ürün alabiliyorsunuz. Pazarlarda köy biberi ismiyle satılıyor. Etli ve tatlı bir tür. Turşu ve kızartmada çok güzel oluyor. Yemekte de kullanılabilir. Yetiştirme özellikleri: Özel bir şeye gerek yok, diğer biberler gibi. Ama çabuk çimlenmesi için ekmeden önce suda bekletilebilir. ![]() Fotoğraf sayın mahon67'nin sayfasından alınmadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Dolmalık Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Büyük ihtimalle Kandil Dolmalık Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana Size nereden geldi: ağaçlar.net / Musa Gündoğan Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Kolay büyüyen verimli bir tür. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Orta büyüklükte bitkilerden oldukça çok sayıda ürün alabiliyorsunuz. Etli ve tatlı bir tür. Yetiştirme özellikleri: Özel bir şeye gerek yok, diğer biberler gibi. Ama çabuk çimlenmesi için ekmeden önce suda bekletilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Geleneksel Turuncu Balkabağı
Bitki türü: Mevsimlik sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum çeşit adı: Balkabağı Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Kozan Size nereden geldi: ağaçlar.net / Melikd Burada verilen bilgilerin çoğu-fotoğraf dahil-Sayın Melikd'den alıntıdır. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Özel bir tedbir alınmadı. Kullanılan gübreler : İnek gübresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Yatay, geniş alana yayılır. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Lezzet olarak sık tercih edilen balkabağı türüdür. Tatlı olarak, fırında veya çorbada severek tükettiğimiz balkabağı. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat-Martta viyollere, nisan gibi doğrudan toprağa ekilebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Bol gübreyi sever. Yerel halk tarafından kullanılmayan keçi gübresinin içine dikilir ve sulama dışında bakım yapılmadan dahi oldukça büyük ve lezzetli ürünler yetişir. İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahardaki ilk soğuklara kadar yaşar. Tüketilen kabağın çekirdekleri tohum olarak kullanılır. Tercihen en olgun ve en büyük kabaktan tohum alınır. Bu arada benim bal kabaklarım bu kadar büyük değil ama şikayetçi değilim. Kullanılabilirlik ve saklama açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum. ![]() Düzenleyen halcur : 30-12-2019 saat 14:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|