Konu: Halcur
View Single Post
Eski 29-12-2019, 14:54   #12
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 598
Geleneksel Turuncu Balkabağı

Bitki türü: Mevsimlik sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Balkabağı
Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana/Kozan
Size nereden geldi: ağaçlar.net / Melikd
Burada verilen bilgilerin çoğu-fotoğraf dahil-Sayın Melikd'den alıntıdır.
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Özel bir tedbir alınmadı.
Kullanılan gübreler : İnek gübresi
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos

Bitki tipi ve gelişim durumu: Yatay, geniş alana yayılır.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Lezzet olarak sık tercih edilen balkabağı türüdür. Tatlı olarak, fırında veya çorbada severek tükettiğimiz balkabağı.

Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat-Martta viyollere, nisan gibi doğrudan toprağa ekilebilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.

Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Bol gübreyi sever. Yerel halk tarafından kullanılmayan keçi gübresinin içine dikilir ve sulama dışında bakım yapılmadan dahi oldukça büyük ve lezzetli ürünler yetişir.

İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahardaki ilk soğuklara kadar yaşar.

Tüketilen kabağın çekirdekleri tohum olarak kullanılır. Tercihen en olgun ve en büyük kabaktan tohum alınır.

Bu arada benim bal kabaklarım bu kadar büyük değil ama şikayetçi değilim. Kullanılabilirlik ve saklama açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Name:  73f00af15853ab2d854ba380347a0156.jpg
Views: 528
Size:  62.1 KB


Düzenleyen halcur : 30-12-2019 saat 14:00
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön