agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)

Beğeni Düzeni92Beğeniler
  • 54 Gönderen Sezerakk
  • 38 Gönderen Sezerakk

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-11-2019, 14:20   #1
Ağaç Dostu

Sezerakk's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2017
Sezerakk

Etkinlikte paylaşacağım tohumları bu başlıkta tanıtacağım.

1-) Blue Beauty Domates
2-) Bulgaristan Pembe Domates

2 senedir Halep Karası Patlıcan yetiştiriyordum ancak patlıcanın çok çekirdekli olmasından dolayı, annem artık yetiştirmemi istemiyor. Köz patlıcan salatasını çok sevdiğimizden dolayı eti beyaz, az çekirdekli patlıcan tohumu paylaşan olmasını temmeni ediyorum bu dönem etkinliği için.

2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliğinin herkes için bereketli bir yıl olmasını dilerim.

Sezerakk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2019, 14:31   #2
Ağaç Dostu

Sezerakk's Avatar

Blue Beauty Domates

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Çatalca
Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn. Tcm, 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn Bahcedenn
Tohumu İlk Paylaşan : Sn. Tcm, Sn Bahcedenn
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun gübresi ve solucan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Gülleci Bulamacı, Oksijenli Su, Kaolin kili
Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz - Ağustos -Eylül- Ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki devamlı uzuyor. Sağlam, uzun sırığa bağlamak gerekir. Kök başına bol meyveler veriyor. Bahçede yetiştirdiğim en dayanıklı tür olması özelliğini devam ettiriyor. Bu sene de kurduğum sırıklar kısa kaldı.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok lezzetli, tepeleri mor aşağıları kırmızı meyveler
Yetiştirme özellikleri: Kök başına meyve tutumu bol
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Şubat sonunda bardakta çimlendirdim. Mayıs sonunda toprakla buluştu.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Haftada max 1 ya da 2 kere sulama yapıldı. Bir çok kez gübre kullandım.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kızarınca tohuma ayrılabilir.
Seneye de kırmızı domates olarak sadece Blue beauty ekeceğim dayanıklı olmasından dolayı. Konu komşu, arkadaşlar, akrabalarda çok beğendiler. Elimde yeteri kadar tohum var.

Eklenen Resimler

Eski 04-11-2019, 14:40   #3
Ağaç Dostu

Sezerakk's Avatar

Bulgaristan Pembe Domates

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği
Tohumu İlk Paylaşan : Sn. Tcm
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun gübresi ve solucan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Gülleci Bulamacı, Oksijenli Su, Kaolin kili
Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz - Ağustos -Eylül- Ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki sırık bir çeşittir. Sağlam sırığa sardırmak gerekir zira domateste koltuk alma yaptığımdan dolayı meyveleri 1 kg a yaklaşık gelmektedir. Büyük meyvelerden dolayı sırıklar eğilebilmekte, devrilebilmektedir. Bahçede yetiştirdiğim diğer tür olan Blue Beauty e göre biraz daha geç kızarmakta ancak meyvelerin lezzeti vazgeçilemeyecek derece güzel.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok lezzetli, pembe domates türü
Yetiştirme özellikleri: Kök başına meyve tutumu 5-10 arası
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Şubat sonunda bardakta çimlendirdim. Mayıs sonunda toprakla buluştu.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Haftada max 1 ya da 2 kere sulama yapıldı ancak birçok kez çapa yapıldı. Bir çok kez de gübre kullandım.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kızarınca tohuma ayrılabilir.
Seneye pembe domates olarak ayni tohumdan devam edeceğiz.

Eklenen Resimler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025