![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2017
|
Sezerakk
Etkinlikte paylaşacağım tohumları bu başlıkta tanıtacağım. 1-) Blue Beauty Domates 2-) Bulgaristan Pembe Domates 2 senedir Halep Karası Patlıcan yetiştiriyordum ancak patlıcanın çok çekirdekli olmasından dolayı, annem artık yetiştirmemi istemiyor. Köz patlıcan salatasını çok sevdiğimizden dolayı eti beyaz, az çekirdekli patlıcan tohumu paylaşan olmasını temmeni ediyorum bu dönem etkinliği için. 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliğinin herkes için bereketli bir yıl olmasını dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Blue Beauty Domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Çatalca Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn. Tcm, 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği Sn Bahcedenn Tohumu İlk Paylaşan : Sn. Tcm, Sn Bahcedenn Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun gübresi ve solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Gülleci Bulamacı, Oksijenli Su, Kaolin kili Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz - Ağustos -Eylül- Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki devamlı uzuyor. Sağlam, uzun sırığa bağlamak gerekir. Kök başına bol meyveler veriyor. Bahçede yetiştirdiğim en dayanıklı tür olması özelliğini devam ettiriyor. Bu sene de kurduğum sırıklar kısa kaldı. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok lezzetli, tepeleri mor aşağıları kırmızı meyveler Yetiştirme özellikleri: Kök başına meyve tutumu bol Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Şubat sonunda bardakta çimlendirdim. Mayıs sonunda toprakla buluştu. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Haftada max 1 ya da 2 kere sulama yapıldı. Bir çok kez gübre kullandım. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kızarınca tohuma ayrılabilir. Seneye de kırmızı domates olarak sadece Blue beauty ekeceğim dayanıklı olmasından dolayı. Konu komşu, arkadaşlar, akrabalarda çok beğendiler. Elimde yeteri kadar tohum var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bulgaristan Pembe Domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği Tohumu İlk Paylaşan : Sn. Tcm Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun gübresi ve solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Gülleci Bulamacı, Oksijenli Su, Kaolin kili Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz - Ağustos -Eylül- Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki sırık bir çeşittir. Sağlam sırığa sardırmak gerekir zira domateste koltuk alma yaptığımdan dolayı meyveleri 1 kg a yaklaşık gelmektedir. Büyük meyvelerden dolayı sırıklar eğilebilmekte, devrilebilmektedir. Bahçede yetiştirdiğim diğer tür olan Blue Beauty e göre biraz daha geç kızarmakta ancak meyvelerin lezzeti vazgeçilemeyecek derece güzel. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok lezzetli, pembe domates türü Yetiştirme özellikleri: Kök başına meyve tutumu 5-10 arası Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Şubat sonunda bardakta çimlendirdim. Mayıs sonunda toprakla buluştu. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Haftada max 1 ya da 2 kere sulama yapıldı ancak birçok kez çapa yapıldı. Bir çok kez de gübre kullandım. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kızarınca tohuma ayrılabilir. Seneye pembe domates olarak ayni tohumdan devam edeceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|