Bulgaristan Pembe Domates
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
Tohumun kökeni (size nereden geldi): 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği
Tohumu İlk Paylaşan : Sn. Tcm
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun gübresi ve solucan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Gülleci Bulamacı, Oksijenli Su, Kaolin kili
Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz - Ağustos -Eylül- Ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki sırık bir çeşittir. Sağlam sırığa sardırmak gerekir zira domateste koltuk alma yaptığımdan dolayı meyveleri 1 kg a yaklaşık gelmektedir. Büyük meyvelerden dolayı sırıklar eğilebilmekte, devrilebilmektedir. Bahçede yetiştirdiğim diğer tür olan Blue Beauty e göre biraz daha geç kızarmakta ancak meyvelerin lezzeti vazgeçilemeyecek derece güzel.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok lezzetli, pembe domates türü
Yetiştirme özellikleri: Kök başına meyve tutumu 5-10 arası
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben Şubat sonunda bardakta çimlendirdim. Mayıs sonunda toprakla buluştu.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Haftada max 1 ya da 2 kere sulama yapıldı ancak birçok kez çapa yapıldı. Bir çok kez de gübre kullandım.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kızarınca tohuma ayrılabilir.
Seneye pembe domates olarak ayni tohumdan devam edeceğiz.
|