![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Tıbbı papatya
Bitki türü: şifalı ot Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Matricaria recutita - Mayis papatyası - Alman papatyasi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): sayın Novazet paylaştı Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 Yetiştirme özellikleri: baharda tohumlar hiç örtülmeden toprak yüzeyine ekilip, elle hafifçe bastırılmalıdır. Sanırım her sene kendiliğinden tekrar çıkarlar Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekler kuruduğu zaman Maalesef sezon geçti ve hiç resim çekmemiştim. Resim internetten |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Latin çiçeği
Bitki türü: aromatik sebze / çiçek Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Tropaeolum majus - Nasturtium Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 3 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): marketten tohum paketti aldım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: yaz 2019 Yetiştirme özellikleri: fakir topraklarda ve güneşli yerde bol çiçek açar. Saksı üretime de uygun. Hem yapraklar hem çiçekler yenilebilir, rokaya benzer bir tadı var, salatalara çok yakışıyor. Yeşil tohumlardan aynen kapari gibi turşu yapılabılır. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); iri tohumları 1 gece suda ıslatın Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: tohumlar ten rengi olunca |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Gulabi özbek kavunu
Bitki türü: meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Gulabi özbek kavunu Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): sayın Nilufers gönderdi Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): keçi ve solucan gübresi ve kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): karbonatlı su spreyi Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: diğer bir kavun çeşidi uzaktaydı Hasat yıl ve ayı: 08/2019 Yetiştirme özellikleri:gelişim diğer kavun çeşitlere göre biraz daha nazlı. Tohum kısmı bizim bağrıbütün çeşide benziyor. Kavunlar çok iri olmuyor fakat çok tatlı (meyve tutumundan sonra susuz bıraktım) sayın Nilufersden alıntı; Özel bakım ve toprak isteği var (gübreli, kumlu), yağmur sevmez, geceleri de sıcak olan iklimde verimli olur. Adana, Antalya, Mersin ve benzeri hakim olduğu iklimde olumlu sonuç verir Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: kavunlar iyice olgunlaştığı zaman |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Zinnia
Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Zinnia elegans (karışık renkler) Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): komşudan Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: ekim 2019 Yetiştirme özellikleri: kolay Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekler kuruduğu zaman |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Siyah çeri domates
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Siyah çeri domates Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): başka bir tohum paylaşım organizasyondan Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): keçi ve solucan gübresi, kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kaolin kil Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Tül keselerle izolasyon yapıldı Hasat yıl ve ayı: yaz 2019 Yetiştirme özellikleri:yetiştirmesi kolay, sırık çeşit, çok verimli, normal çerilerden daha iri. İyice olgunlaştığı kesilmiş domateslerde hafif bir siyahlık var. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: domatesler olgunlaştığı zaman Düzenleyen istcallst : 20-12-2019 saat 06:33 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıbrıs ayçiçeği
Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Kıbrıs ayçiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): başka bir tohum paylaşım organizasyondan Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: yaz 2019 Yetiştirme özellikleri: kolay, çok iri çiçekler oluyor, boy yaklaşık 2-3 metre, resimler maalesef kayboldu Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekler kuruduğu zaman |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Berkley Tie Dye domates
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Solanum lycopersicum - Berkley Tie Dye domates Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): sayın Meyvelitepe paylaştı Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): keçi ve solucan gübresi, kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kaolin kil Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Tül keselerle izolasyon yapıldı Hasat yıl ve ayı: yaz 2019 Yetiştirme özellikleri: boyu fazla uzamayan sırık çeşit, çok sağlıklı gelişti Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: domatesler olgunlaştığı zaman Sayın Meyvelitepeden alıntıdır; "Open Pollinated" (hibrid olmayan - açık tozlaşan, sürdürülebilir) güzel ve çok lezzetli domates çeşitlerinin ıslah edilmesinde uzmanlaşmış olan Wild Boar çiftliği sahibi Bran Gates tarafından ıslah edilmiş bir çeşittir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Hem kabuğu hem de meyve eti çok renkli, iri meyveler veren bir çeşittir. Meyveleri taze tüketim için ve çok lezzetlidir. Meyve etindeki farklı renklerdeki bölgeler birbirinden farklı aroma ve lezzet verdiği için tüm domatesler arasında lezzet bakımından çok etkileyici ve beğenilen bir çeşittir. SADECE İZOLASYONU YAPILMIŞ MEYVELERİN TOHUMLARI PAYLAŞIMA KOYACAĞIM, BU YÜZDEN 15 KİŞİYE SINIRLAMA KOYMAK ZORUNDAYIM Düzenleyen istcallst : 15-12-2019 saat 18:01 |
|
|
|
![]() |
|
|