![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Berkley Tie Dye domates
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Solanum lycopersicum - Berkley Tie Dye domates Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): sayın Meyvelitepe paylaştı Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): keçi ve solucan gübresi, kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kaolin kil Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Tül keselerle izolasyon yapıldı Hasat yıl ve ayı: yaz 2019 Yetiştirme özellikleri: boyu fazla uzamayan sırık çeşit, çok sağlıklı gelişti Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: domatesler olgunlaştığı zaman Sayın Meyvelitepeden alıntıdır; "Open Pollinated" (hibrid olmayan - açık tozlaşan, sürdürülebilir) güzel ve çok lezzetli domates çeşitlerinin ıslah edilmesinde uzmanlaşmış olan Wild Boar çiftliği sahibi Bran Gates tarafından ıslah edilmiş bir çeşittir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Hem kabuğu hem de meyve eti çok renkli, iri meyveler veren bir çeşittir. Meyveleri taze tüketim için ve çok lezzetlidir. Meyve etindeki farklı renklerdeki bölgeler birbirinden farklı aroma ve lezzet verdiği için tüm domatesler arasında lezzet bakımından çok etkileyici ve beğenilen bir çeşittir. SADECE İZOLASYONU YAPILMIŞ MEYVELERİN TOHUMLARI PAYLAŞIMA KOYACAĞIM, BU YÜZDEN 15 KİŞİYE SINIRLAMA KOYMAK ZORUNDAYIM Düzenleyen istcallst : 15-12-2019 saat 18:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Ekinezya
Bitki türü: şifalı bitki Bitki ömrü: çok yıllık Tohum çeşit adi: Ekinezya Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): sayın Zekoş paylaştı Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: aralık 2019 Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: çiçekleri kuruduğu zaman, kuru çiçek siyahlaşıyor, tohumlar beyaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı patlıcan
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Kırmızı patlıcan Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): başka bir tohum paylaşım organizasyondan Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): keçi ve solucan gübresi, kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kaolin kil, siyah bitlere karşı portakal sirke spreyi Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı, sadece bu patlıcan çeşidi vardı Hasat yıl ve ayı: yaz sonu 2019 Yetiştirme özellikleri:yetiştirmesi kolay, yanına sırık dikin. Kesilince hiç kararma olmuyor. Normal patlıcandan biraz daha acı bir tadı var, yeşilken tüketmek laazım (dilim dilim kızartma veya dolma çok güzel oluyor). Büyüklüğü mandalina kadar, gören domates zannediyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: patlıcanlar kızardığı zaman tohum alınabilir Yurtdışında Turksish orange eggplant diye geçiyor; https://herbgarden.co.za/mountainher...nfo.php?id=600 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bakla
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adi: Bakla Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gököva, Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): pazardan aldım Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): keçi ve solucan gübresi, kompost Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı, sadece bu bakla çeşidi vardı Hasat yıl ve ayı: bahar 2019 Yetiştirme özellikleri:yetiştirmesi kolay, özel bakım istemez Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); yok Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: baklalar kuruduğu zaman 10 kişiye paylaşabilirim Düzenleyen istcallst : 08-01-2020 saat 17:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|