agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni1241Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-10-2018, 19:03   #1
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
şeker kamışı katı meyve sıkacağı ile sıkılabilir mi?
Sayın Musa; ben denedim ama başarılı olamadım denemenizi önermiyorum az kalsın makina bozuluyordu. Kesiklikle daha güçlü mekanizmaya gerek var.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 22:16   #2
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Musa; ben denedim ama başarılı olamadım denemenizi önermiyorum az kalsın makina bozuluyordu. Kesiklikle daha güçlü mekanizmaya gerek var.
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.

dongyul beğendi.
Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 22:30   #3
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.
Jade Çiftliği (Berin Ertürk) bu ürünün pekmezini yapıyor. Facebook'ta ona sorarsanız belki yardımcı olabilir.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 22:56   #4
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.
Aslında ben demedim ancak makinayla olucak iş değiş kendşm dış kılıfını temizleyerek çiğneyeek tükketim şeker oranı az çok aşırı bir yoğunluk yok. ancak araştırdığım kadarıyla yaptıkları makina merdane şeklinde ve suyunu sıkıştırarak çıkarıyor.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2018, 23:53   #5
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Şeker kamışının suyunu çıkarmakta kullanılan presler var. Resimdeki Floridalı çiftçi Jon Butts, kamışı eski usül prese beslerken görülüyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.

Eklenen Resimler
 
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2018, 00:25   #6
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 247
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.
Hindistan'da gördüğüm kadarıyla şeker kamışı suyunu büyük dişlilerin arasında motorla eziyor Ve aşağıda suyunu sürahide topluyorlardı.

sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025