View Single Post
Eski 17-10-2018, 23:25   #79
sernur
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 247
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
Dongyul tecrübeniz merak edenler için gerçekten büyük önem taşıyor. peki bu şeker kamışının şekerini daha yoğun hale getirmek için havanla mı dövmek gerekir sizce? Ve daha sonra 50-100 derece sıcaklıkta ısıtırsak şeker elde edebilir miyiz? ve ne kadar sağlıklı olur? fikriniz varmı?

sorular epey ard arda geldi.
Hindistan'da gördüğüm kadarıyla şeker kamışı suyunu büyük dişlilerin arasında motorla eziyor Ve aşağıda suyunu sürahide topluyorlardı.

sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön