View Single Post
Eski 19-10-2018, 17:39   #86
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Fasulyeler hasat aşamasında hemen ayıklanıp kemik kuruluğuna gelene kadar kurutulup kavanoza doldurulduktan sonra dondurmak iyi bir yöntemdir. Ayıklama ve kurutma işleminin yapıldığı ortamın bakliyat depolanan bir yer olmamasında büyük yarar var.

Dondurulan tohumlar sonraki mevsim dikilmek üzere kavanozdan çıkarıldıktan sonra, kavanoz geri kalan tohumlarla birlikte tekrar dondurucuya alınacaksa, kavanoz içinde hiç nem olmamasına çok dikkat edilmesi gerekiyor.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön