agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni1241Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-10-2018, 16:45   #1
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Sayın Atılgan izolasyona gerek duyulmadı,,tabirini bende cok kullandığımdan önce ben açıklayım
Sanırım yanlis ifade ediyoruz gerek yoktu demeliydik..kendi adıma konuşayım gerek duymama sebebim yaninda benzer bitki olmayisi **** uzun zaman araliklariyla ekmis olmam..
Saflığa gelince cikan ürün birebir aynisi cikinca safligi ispatlaniyor sanıyorum.Bize de ekiminde dikkat etmemiz düsüyor..Evvelki sene Sayın Loniceradan aldigim kars yumurtasi kabak degişim gösterince ( tamamen benim hatamdı)tohum dahi almadım mesela..

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2018, 17:11   #2
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

İste bu gibi durumlara sebebiyet vermemek adına paylastıgimiz tohumların akibetini iyi ya da kötü bilmemiz lazım.Önceden de öneri de bulunmuştum ama tekrar etmek istiyorum.Tohum sonrası paylasim güzel bir uygulama ama takibi kolay degil.Mesela verdigim bir fasulyenin ne durumda oldugunu ogrenmem icin verdigim kisileri bulmam sonra da actigi sayfayı tek tek incelemem lazim..
Benim düsüncem kisinin bahce sayfasi varsa zaten orda da paylasacaktir.Kataloglarin altina seneye ekenler devam etse..mesela diyelim benim fasulyenin altina ekenler ektim cimlendiremedim,, kılçıksiz dedi kılçıklı çıkti,,, cok verimliydi,, gibisinden iyi ya da kötü düsüncelerini belirtse hem takip etmemiz kolay olur hemde paylaştıklarımızdan bihaber olmayız diyorum.
Başkasından aldığımız tohumda da faydasi olur biz cimlendiremediysek mesela baskasi o tohumla ne yapmıs kolaylikla ona da bakarız..Tohumların akıbetini bilmeden yetistirmede yaptigımız hataları bilemeyiz düşüncesindeyim.

rana58, sernur ve Atilgan beğendi.
Eski 11-10-2018, 17:58   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
O zaman kullanılan tohumun saflığı demeliyiz.
Çıkan ürünün birebir aynı olması kullandığınız tohumun saf olduğunu bile kanıtlamayabilir. Diyelim siz iki farklı alaca karpuz diktiniz birinin meyve rengi kırmızı diğeri ise turuncu. Siz kırmızı olanın tohumlarını paylaşmış olun. Tohum aldığınız meyve turuncu karpuzun poleni ile döllenmiş olsun yani tohumunuz saf olmasın. Tohumunuzdan dikenler ilk yıl kırmızı turuncuya daha baskın olduğu için alaca ve kırmızı bir karpuz elde edecekler ve tohumun saf olduğunu düşünecekler ve bir sonraki yıl açılımlar başlıyacak.

Zekoş beğendi.
Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2018, 18:00   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Sayın Loniceradan aldığınız kabak değişim gösterdiyse bunda sizin bir kusurunuz olamaz.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2018, 18:08   #5
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Sayın Atılgan birebir aynı cikan ürünün izolasyonuna dikkat etmeye calisiyorum.Özellikle de paylasacagim tohumsa..
Sayın Lonicera'dan tohumu evvelki sene almistim.Gecen sene aynısı oldu.Bu sene kendi aldığım tohumu ektim.Sanırım sakız kabakla tozlasma oldu irileşti bol bol da yedik

Atilgan ve Dionysos86 beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025