![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
İnternette aradım biraz, hasat görüntü ve videoları var. Çoğu resme bakınca oturak gibi duruyor ancak videolarda. mesela buradaki videonun ilk başlarında adam asıldıkça bir kaç metrelik kol halinde geliyor fasulyenin gövdesi. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2018
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2018
|
Çiftçilerimizin ektiği diğer türler kanada ve karayaprak yerli fasulye çeşitleride var . |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Bu sene ilk kez ağaçlar nete katıldım ve tohum etkinliğinden talebim de oldu. Adresimi yolladım fakat size ulaştı mı öğrenebilir miyim? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Magma dergisi, Anadolu'nun binlerce yıllık kümülatif bilgeliğinin genetik kodlarını taşıyan Çekirdeği Oyalı'yı (halk arasında bilinen adlarıyla Dualı, Yazılı) konuk etmiş de haberimiz olmamış Aynı dergide Navahoların yer alması da nasıl anlamlı olmuş, anlatamam. Birbirlerini selamlamışlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2016
|
Bu sene tohum talep tarihini kaçırmışım. Keşke 1 hafta uzatabilseniz. |
|
|
|
|
|
#7 | |||||||||||||||||
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Listede ismi olan paylaşımcı üyelerimizin e-posta adreslerini LojistikMerkezi'ne göndermeleri gerekiyor.
|
|||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Sayın MeyveliTepe Mail adresimi gönderdim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
agaclar.net
|
Tohum gönderecekler için önemli not: 2-3 gün içinde etiketleri göndermeye başlıyoruz. Bu arada paylaşımcılara önemli bir şeyi hatırlatmak isterim. Bu yıl Lojistik Merkezinde olası hataları engellemek için önemli bir sistem değişikliği var. Bu yüzden etiketlerin formatları da biraz daha farklı. Önceki yıllarda, katalogda tanıtılmamış bir tohumu, belirli bir katılımcıya özel olarak göndermek için elle etiket yazarak gönderenler oluyordu. Sistem değişikliği sebebiyle bunları doğru zarflara dağıtmaya çalışmak karışıklığa sebep olacaktır. Halihazırda geçerli talep sayısının da 6260 olduğu düşünülürse sistem etiketi olmayan poşetlerin işleme alınması problemlidir. Bu sebeple, bu şekilde tanımsız bir tohumu belirli bir kişiye göndermek isteyen varsa, bana acilen; Tohum ismi, gideceği üye ismi şeklinde bir mesaj gönderin ki, onlara da özel etiket düzenliyeyim, herhangi bir karışıklık olmasın. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
agaclar.net
|
Etiketleri göndermeye başladım. En çok poşet hazırlayacak olanlardan başladım. Tamamlaması bir kaç gün sürecek gibi görünüyor. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
Alıntı:
Emekleriniz için çok teşekkürler. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Kutu numaraları sizi ilgilendirmiyor, Lojistik Merkezinde tasnif esnasında kullanılacak. Poşetleme ve etiketleme yine bu mesajda anlatıldığı gibi yapılacak. 4-5 gün içinde kargoya hazır hale getirebilirseniz iyi olur. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
poşet mi kağıt mı?
ben genelde kendim için tohum saklarken veya eşe dosta tohum verirken görseldeki gibi kağıttan külahlar yapıp onları hafif ezip yatay bir şekle getirerek bir ambalaj hazırlıyorum. ağzını ve dip tarafını 2-3 defa katlayınca yeterince sağlam bir paket oluyor. ben naylon poşet kullanmaktan yana değilim. hele ki söz konusu tohum saklama olunca daha da hassas olunmalı diye düşünüyorum. zarfların içine bu şekilde tohum koyarsak bir sakıncası olur mu? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Dağıtacağınız tohumlarda, içine koyacağınız etiketin görünür ve okunur olması için poşet kullanın. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2015
|
külahın üstünde yazan nifak tohumu da ne tropik bi ağaç mı? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Aramıza nifak tohumları ekilmesin, fazla karıştırmayalım.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
|
endemik bir tür. sadece bize ait ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
agaclar.net
|
Etiketlerin gönderimi tamamlandı. Almayan ya da herhangi bir yanlışlık olduğunu düşünen varsa hemen bildirsin. Paylaşımcılarımız paketlerini haftaya Perşembeye kadar (31 Ocak 2019) kargoya verecek şekilde hazırlıklarını tamamlarsa takvime tam uymuş olacağız. Kargo adresini ayrıca bildireceğiz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2014
|
Bana etiket gönderilmedi |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Etiketler mail olarak yollandı ama size de gelmiş olmalı (verdiğiniz email adresine) |
|
|
|
|
|
#21 |
|
agaclar.net
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Sanırım sayın Neşecan Güz fasulyesi paylaşıma koydu, 26 kişi istekte bulunmuş fakat tanıtımı ilk başlıkta yazmış. http://www.agaclar.net/forum/2018-20...andi/42513.htm |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
İlk başlık tohum paylaşmak için değil. İkinci ve takip eden mesajlarda, mesaj başlığına da tohum adı yazılarak tohum tanıtılıyor. Dolayısıyla sistemden paylaşımlar ve talepler çekildiğinde Neşecan için hiç bir şey gelmiyor |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-12-2015
|
Merhaba, kesin olmayan liste diye paylaştığınız liste ile bana gönderdiğiniz barkodlar arasında fark var. Barkodlar daha az. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Evet, olabilir. Bu kesin hali. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2014
|
Sayın meyvelitepe, kesin liste yayınlanacak mı? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
agaclar.net
|
Evet, paylaşımcılar paylaştıkları tohumları kargoya vermeye başladıklarında kesin liste ve diğer istatistiki bilgiler yayımlanmaya başlanacak. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Paketleme işlemi tamam! Biraz yorucu oldu ancak her şeye değer. Yılın bu zamanında tohumla uğraşmak beni mutlu ediyor. Elimden geldiğince herkese bol bol tohum koydum ve bütün talepleri karşıladım, umarım sizleri mutlu eder ve güzel bereketli şekilde yetiştirirsiniz. Benden tohum talep eden arkadaşlar lütfen aldığınız tohumları çoğaltın ve seneye etkinlikte paylaşırsanız beni mutlu edersiniz. ![]() Ayrıca son yapılan numaralandırma ve harf sistemi gerçekten çok güzel olmuş söz etmeden geçemeyeceğim. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim ^^ |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Paketlemeye devam ediyorum. Aslında paketlerim hazırdı ama etiketler tohum poşetlerine sığmayınca büyük poşetlere aktarmam gerekti ![]() Tüm talepleri karşılayabiliyorum hatta etiketler beğenenlerden az olduğu için tohum miktarları da bir hayli arttı ![]() Emeği geçen herkesin elleri dert görmesin. |
|
|
|
![]() |
|
|