![]() |
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
|
1- Acı Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü:Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Tohum çeşit adını bilmiyorum. Tohum kaç yıldır sizdedir 2 yıldır bizzat üretim yapıyorum Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni (size nereden geldi): Adana dan arkadaşım getirdi Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohum alınan bitkide izolasyon mesafesine dikkat edildi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2018- Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Oldukça verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok acı bir biber. O kadar ki tohum alırken çift eldiven giymeme rağmen elim 2 gün yandı Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Diğer biberlerden bir farkı yok. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Biberler kızarınca tohum alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|