20-10-2018, 13:48 | #1 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
|
Hediyeunlu
Paylaşacağım tohumlar 1-Acı Biber 2-Halep Karası Alıntı:
Düzenleyen Hediyeunlu : 05-12-2018 saat 20:48 |
|
20-10-2018, 14:17 | #2 |
Yeni Üye
|
1- Acı Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü:Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Tohum çeşit adını bilmiyorum. Tohum kaç yıldır sizdedir 2 yıldır bizzat üretim yapıyorum Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni (size nereden geldi): Adana dan arkadaşım getirdi Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohum alınan bitkide izolasyon mesafesine dikkat edildi. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2018- Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Oldukça verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok acı bir biber. O kadar ki tohum alırken çift eldiven giymeme rağmen elim 2 gün yandı Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Diğer biberlerden bir farkı yok. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Biberler kızarınca tohum alınır. |
22-10-2018, 18:17 | #3 |
Yeni Üye
|
Halep Karası Patlıcan
________________________________________ Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Patlıcan Tohum çeşit adı: Halep Karası Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun geldiği yer: Sayın Atılgan(2016-2017 etkinliği) İlk paylaşım : Anatohum 2014 Kullanılan gübreler: Solucan Gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Eylül 2018 Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Başka tür ekilmedi Bitki gelişim durumu ve çeşidin hikayesi sayın Atılgan dan alınmıştır ve benim gözlemlerimde bu doğrultudadır. Bitki tipi ve gelişim durumu: Yuksek verimli; orta erkenci; uzunlugu 20 cm civarinda, koyu mor/siyah renkte ve cicek burnuna dogru hafifce kivrilan, sivri burunlu, cok lezzetli, acimayan meyveler veren bir cesit. Burun yapisindan dolayi en iyi kullanim alani dolmalik olmayabilir ama kozlenmis hali cok lezzetli. Sulu yemeklerde de denenmesini tavsiye ederim. Tohum sayısı az olduğu için tohumu 20 kişi ile paylaşabilirim. Lütfen daha fazla tohum talebinde bulunmazsanız sevinirim. Düzenleyen Hediyeunlu : 05-12-2018 saat 20:49 |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|