![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2018
|
Cam Biberi
CAM BİBERİ Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Süs Biberi Tohum çeşit adı: Cam Biberi (Evimizde cam önünde yetiştiği için ona bu adı biz verdik) Tohum kaç yıldır sizdedir: En az 15 yıldır bizde. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kütahya/Merkez Tohumun kökeni: - Tohumun geldiği yer: Bize tohum nereden geldi bilmiyorum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Benden önce dağıtan var mı bilmiyorum. Dağıtılacak tohumun saflığı: Cam önlerinde ve balkonda her yıl bir kaç saksı mutlaka yetiştiriyoruz. Yanında başka süs biberi türü hiç yetiştirilmedi. Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresini topraklarına hep karıştırırız. Kullanılan ilaçlar: Bu zamana kadar hiç ilaç kullanmadık. Hasat yıl ve ayı: Her yıl ilk biberler görüldükten intibaren hasat edilebilir. Biz genelde yemeklerin yanında yiyoruz. Büyüme alışkanlığı: 40-50 cm boylanma yaparlar. Yeşilleri az acıdır ama kırmızıları oldukça acıdır. Yeşil iken yemenizi tavsiye ederim. Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: RENK YEŞİLDİR AMA BİR SÜRE SONRA KIZARIR , 5-6 CM BOYUNDA BİBERLERİ OLUR. KIŞIN KORUNDUĞU SÜRECE ÜRÜN VERMEĞE DEVAM EDER. Bizim 2-3 yaşında cam biberlerimiz hep oldu, iyi baktığımız için kışın hep yaşadılar. AZ ACIDIR. HALA ÜRÜN VERMEYE DEVAM EDEN CAM BİBERİMİN FOTOĞRAFINI BURAYA YÜKLÜYORUM. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|