Sarı Kantaron Tohumları
SARI KANTORON BİTKİSİ
Bitki türü: ŞİFALI BİTKİLERDEN BİRİDİR.
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü:Çok minik tohumları vardır.
Tohum çeşit adı: Sarı Kantaron
Tohum kaç yıldır sizdedir: -
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kütahya'nın boş arazilerinde kendiliğinden yetişiyor.
Tohumun kökeni: -
Tohumun geldiği yer: EVİMİN KARŞISINDA Kİ BOŞ ARAZİDEN BİTKİYİ VE TOHUMLARINI ALDIM.
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Daha önce dağıtan oldu mu bilmiyorum ama büyük ihtimalle tohumu ilk dağıtan ben olacağım.
Dağıtılacak tohumun saflığı: Doğada kendiliğinden izole bir şekilde yetişiyor, sadece belirli bölgelerde öbek öbek buldum bitkinin kendisini.
Kullanılan gübreler: Hiç gübre kullanılmadı, doğanın kendi döngüsünde kendiliğinden yetişen bir bitki türüdür.
Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı.
Hasat yıl ve ayı: EN SON 1 AY ÖNCE SON ÇİÇEKLERİNİ TOPARLADIM.
Yetistirme zorlugu derecesi: -
Hasat süresi: Üzerinde sapsarı çiçekleri görüldüğü andan intibaren çiçekler solmadan hasat edilebilir yağı için. Mahallemde ki bir teyze öyle söylemişti.
Büyüme alışkanlığı: 30-50 cm kadar boylanıyor.
Yaprak tipi: Dekoratif görünümü ince ve küçük yapraklara sahip. Sarı çicekleri actiginda çok hoş duruyor.
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: 2-3 cm büyüklüğünde ki çiçekleri vardır ve bir dalda 5-10 tane oluyor bu çiçeklerden.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bu sene evimin karşısında kendiliğinden yetişen sarı kantoron bitkisiyle bir teyze sayesinde tanıştım. TEYZE ÇİÇEKLERİNİ BİTKİNİN YAĞINI ÇIKARMAK İÇİN TOPARLAMIŞTI. ARDINDAN BENDE KALAN ÇİÇEKLERİ TOPLADIM VE KENDİ SARI KANTARON YAĞIMI YAPTIM BU SENE İLK DEFA.
|