![]() |
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
16-Mimoza ağacı tohumu
Bitki türü: Ağaç Bitki ömrü: çok yıllık Tohum Türü: ağaç Tohum çeşit adı: Mimoza ağacı tohumu Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): Bu sonbahar ağaçtan toplandı. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Anytalya Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bu sonbahar Antalya'da ağaçtan toplandı. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: bilemiyorum. Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): - Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): - Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: - Hasat yıl ve ayı: Ağaç Şubat ayında sarı renkli çiçek açıyor. Sarı renk cümbüşü oluyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: - Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Ağaç Şubat ayında sarı renkli çiçek açıyor. Sarı renk cümbüşü oluyor. Yetiştirme özellikleri: - Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: bilemiyorum. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): bilmiyorum Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: - İklim gereksinimleri: - Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: sonbaharda kuruyan kapsüllerden alınır. NOT: Ben ağacın mimoza ağacı olduğunu biliyorum. Ama yanılma payım da olabilir. Yanlışsa kusura bakmayın. |
|
|
|
|
|