agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)

Beğeni Düzeni361Beğeniler
  • 17 Gönderen
  • 9 Gönderen
  • 13 Gönderen
  • 24 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 14 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 18 Gönderen Zekoş
  • 27 Gönderen
  • 23 Gönderen
  • 20 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 10 Gönderen
  • 34 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 21 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 8 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 11 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-10-2017, 23:51   #1
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Beyaz dikenli salatalık

BEYAZ DİKENLİ SALATALIK

Bitki türü:Sebze
Bitki ömrü:Tek yıllık
Tohum Türü:*Salatalık
Tohum çeşit adı:Beyaz dikenli salatalık(geçci)
Tohum kaç yıldır sizdedir*:Bir senedir
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum
Tohumun kökeni*(size nereden geldi):Uttm adlı yerl tohum dagıtan bir gruptan..oraya da Sakarya ilinden gönderilmiş.Salataliklar arasında farklı cins salatalık çıkmadığından tozlasma olmadığını düşünüyorum
Tohumu ilk paylaşan:--
Kullanılan gübreler:Yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar*:Kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Uzun cinste baska salatalık da ektim ama hem mesafe hem arada mısırların olması izolasyonu sağlamıstır diye düsünüyorum.Seneye aldığım tohumdan tekrar ekerek test etmiş olacağım
Hasat yıl ve ayı:Geçci bir tür oldugundan son bir aydır yani eylülden beri verim olmaya başlamıştı ki don olayları başladı.
Bitki tipi ve gelişim durumu:Sarılıcı bir tür.Toprak nemini çok sevdiği için kökleri oldukça yüzeysel çoğunlukla ilk 20-25 cm derinlikte gelişir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Beyaza yakin açık renkli , orta uzunlukta az çekirdekli , lezzetli ve kütür kütür...Salatalarda ve atıştırmalik olabilecegi gibi özellikle tursuya yakışacak bir tür..Seneye yetistireceklerim listesinde..
Yetiştirme özellikleri:Yazın sıcak ve kurak devrelerde sulama yapılarak bitki su düzeni nirmal sınırlar içinde tutulmazsa hem gelişimi yavaşlar hemde meyveler süratle acılaşır.

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Verimden en iyi sekilde faydalanabilmek için ilkbaharda soğuk tehlikesi geçer geçmez ekimi yapılmalı.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Tohumların bir gün öncesinden ıslatılması çimlenmeyi hızlandırabilir.Ama ben hic gerek duymadım
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Bircok toprak çesidinde yetişmesine rağmen su tutma kabiliyeti yüksek,organik maddece zengin tınlı ve kumlu toprakları sever.Dipleri nemli kalacak şekilde sulama yapılmalıdır.

İklim gereksinimleri:Sıcaktan hiç hoslanmayan bir bitki.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Salatalığın dış kabugu iyice sarardıktan ve sap kısmi kuruduktan sonra tohumu alınır.

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025