agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)

Beğeni Düzeni361Beğeniler
  • 17 Gönderen
  • 9 Gönderen
  • 13 Gönderen
  • 24 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 14 Gönderen
  • 16 Gönderen Zekoş
  • 18 Gönderen
  • 27 Gönderen
  • 23 Gönderen
  • 20 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 10 Gönderen
  • 34 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 21 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 6 Gönderen
  • 8 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 11 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-10-2017, 22:43   #1
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Ege uzun bamya

EGE UZUN BAMYA

Bitki türü:*Sebze
Bitki ömrü:*tek yıllık
Tohum Türü:*Bamya
Tohum çeşit adı:*Ege uzun bamya
Tohum kaç yıldır sizdedir*:Bir senedir ama daha önce baska çesitlerini yetiştirdim
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:*Çorum
Tohumun kökeni*:uttm adlı yerl tohum dagıtan gruptan..
Tohumu ilk paylaşan:--
Kullanılan gübreler*:yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar*:Havaların soğumasıyla yapraklarında külleme hastalığı oldu meyve verimi cok düştüğünden ve tohum çıkarma aşamasında oldugundan ilaçlamaya gerek duymadım
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Başka çesit olmadığından gerek duymadım
Hasat yıl ve ayı:Ağustos ayından itibaren bamya toplanıyor.Ekim ayında tohumları iyice olgunlaşıyor.
Bitki tipi ve gelişim durumu:Uygun şartlarda yetistirilirse boyu iki metreyi buluyor.Bakımı ve gerekli islemleri(iki kez çapa, sulama ve sonradan çıkan otları temizleme)yapıldıktan sonra bircok bölgede yetisebilir.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Uzun ve ince yapıda,tüysüz ve kızılımsı renkte..
Yetiştirme özellikleri:

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Tohumlar direk toprağa ekilir.Sık olanlar sonradan şaşırtma yapılarak seyreklestirilir.Benim tohum sayılı olduğu icin sıralı ekim yaptım.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri:Bamya sıcak iklim bitkisi ama cok soguk olmamak kaydıyla her iklimde yetisir sadece cok verimli olmaz sanıyorum.
İklim gereksinimleri:Genelde Ege ve Marmara bölgesi iklimine sahip yerlerde daha güzel yetisir.Soğuğu hic sevmeyen bamya, en küçük soğuklarda bile etkilenerek gelisimini durdurur.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Bamya iyice irilesip dış kabugu kuruduktan sonra..Zaten tohum alma olgunluguna gelince kabuğu çatlıyor...

LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025