agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (2017-2018) (https://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/41249.htm)

sayen21 26-12-2017 07:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1525306)
Sayın Sayen21 her ne kadar karışık gözükse de her yeni üyenin aklına gelebilecek sorular..ilk sorunuzu bende bir arkadasıma sormuştum çünkü;)
Aldığım cevap secim tamamen gönderenin insafına kalmış ister elindeki miktarı böler ya da kendi prensiplerine göre sınırlamayı uygular...Aslinda bunun icin; Sayın Dongyul'du galiba göndereceklerini listelemisti boyle birsey de yapılabilir..
Diger sorunuzu da en iyi Sayın Meyvelitepe cevaplayabilir.Tedbir olarak kritik olanlari sona birakabilirsiniz

İlginiz için teşekkürler sayın Zekoş. Gelişmeleri takip ediyorum.

Heveslerin kırılmadığı, emeklerin karşılığının alındığı, hayırlı bereketli huzurlu bir yıl dileğiyle. İyi seneler cümleten

MeyveliTepe 26-12-2017 23:09

Taleplerin 26 Aralık sonundaki durumunu gösterir tabloyu buraya koydum.

31 Aralık sonunda etkinlik tohum tanıtımı ve taleplere kapanacağından talep sahiplerinin taleplerini incelemeleri, gereken ekleme/çıkartmaları yapabilmeleri için son fırsat.

TCM 28-12-2017 14:57

@ skullcem mesaj göndermişsiniz ancak sanırım mesaj kutunuz dolu cevap gitmiyor. Bu arada talep harici şu an ekstra yapmanız gereken bir şey yok diye biliyorum, adres bilgileri istenmedi daha.

MeyveliTepe 28-12-2017 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1526523)
@ skullcem mesaj göndermişsiniz ancak sanırım mesaj kutunuz dolu cevap gitmiyor. Bu arada talep harici şu an ekstra yapmanız gereken bir şey yok diye biliyorum, adres bilgileri istenmedi daha.

Bu yıl adres bilgileri sürecin başından itibaren isteniyor, ayrıca istenmeyecek.

MeyveliTepe 31-12-2017 16:37

Son bir kaç gündür foruma ulaşımın kısmen de olsa kesintiye uğraması sebebiyle en geç talepte bulunma zamanı 2 Ocak 2018 saat 23:59'a uzatılmıştır.

Mahmut Tebir 31-12-2017 19:38

benim adres bilgilerim gelmismiydi acaba. bir mesaj falan gelmedi bana.

hosseda 03-01-2018 15:06

Takvimde talepler için 02-01-2018 sonuna kadar yapılan uzatma tekrar uzatıldı mı ?
( Bu gün katalog ilavesi yapıldığından bu soruyu sordum....)

MeyveliTepe 03-01-2018 15:28

Foruma erişimde kesintiler yine tekrarlandığı için son tarih 5 Ocak Cuma 23:59. Bundan sonra kesinti olsa da tarih değişmeyecek.

Atilgan 04-01-2018 04:13

Sayın Zekoş un paylaştığı güz zeytini her yıl binlerce tohum ürettiği ve bu tohumların kuşlar vasıtasıyla çok kolay yayılıp hızlıca büyüyerek etrafındaki bitkileri gölgeliyerek bastırdığı için Amerikanın İndiana eyaletinde yerel bitki örtüsünü tehdit eden işgalci bir bitki olarak sınıflandırılmış.

http://www.in.gov/dnr/files/Autumn_Olive.pdf

https://www.nature.org/ourinitiative...tumn-olive.xml

Musa Gündoğan 04-01-2018 09:19

sayın meyvelitepe

paylaşımdan faydalanmak isteyen kişilerin bazıları seçim yapmış fakat sonrasında bir daha siteye bile uğramamış. hal böyle olunca onlar tahminimce adreslerini de göndermediler. velhasıl gönderdilerse bile sonrasında takibi yok olduğundan bu kişilerin elemeleri nasıl yapılacak?.

bu kişilerin adreslerinin olup olmadığı ya da talep hakkını kazanıp kazanmadığını ne zaman söylersiniz?

Zekoş 04-01-2018 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan (Mesaj 1526954)
Sayın Zekoş un paylaştığı güz zeytini her yıl binlerce tohum ürettiği ve bu tohumların kuşlar vasıtasıyla çok kolay yayılıp hızlıca büyüyerek etrafındaki bitkileri gölgeliyerek bastırdığı için Amerikanın İndiana eyaletinde yerel bitki örtüsünü tehdit eden işgalci bir bitki olarak sınıflandırılmış.

http://www.in.gov/dnr/files/Autumn_Olive.pdf

https://www.nature.org/ourinitiative...tumn-olive.xml

Sayın Atılgan; güz zeytini arastırırken bu ayrıntıyı bende gördüm fakat biraz düşününce önemsemedim.Aldığım arkadaşa sordum kuşların yedigini görmemis yese mutlaka farkedilir diyorum cunku benim kiraz ve bögürtleni bırakmıyorlar;)
Ve arkadasim celikle üretmeye calisiyormus.Diyelim ki kuşlar sayesinde istilacı bitki oluyor meyveleri tülle orttügümüzde sorun kalkar diyorum;)Ben zaten cogalmasindan yanayım hem meyvesi güzel hem topraga faydalı bir bitki..İsırgan,ayrık otu gibi kökten yayılmadığı sürece müdahale etmek kolay olur sanıyorum.Ilk okudugumda ben de istila kelimesinden ürkmüstüm açıkcası...

MeyveliTepe 04-01-2018 12:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1526971)
sayın meyvelitepe

paylaşımdan faydalanmak isteyen kişilerin bazıları seçim yapmış fakat sonrasında bir daha siteye bile uğramamış. hal böyle olunca onlar tahminimce adreslerini de göndermediler. velhasıl gönderdilerse bile sonrasında takibi yok olduğundan bu kişilerin elemeleri nasıl yapılacak?.

bu kişilerin adreslerinin olup olmadığı ya da talep hakkını kazanıp kazanmadığını ne zaman söylersiniz?

Hafta sonu belli olur. Sadece adres göndermeyenler de değil, talep haklarından çok fazla talepte bulunanlar da var. Onların da fazlalıkları azaltılacak.

Atilgan 04-01-2018 12:29

Verdiğim kaynaklarda kuşlar tarafından çok sevildiği ve dışkılarındaki çekirdeklerin kolayca çimlendiği belirtiliyor. Resmi kurumların insanlara verdiği tavsiye etrafınızda ya da bahçelerinizde görürseniz sökün atın olmuş. Bitki istilacı. Dikip dikmemek size kalmış.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1526979)
Sayın Atılgan; güz zeytini arastırırken bu ayrıntıyı bende gördüm fakat biraz düşününce önemsemedim.Aldığım arkadaşa sordum kuşların yedigini görmemis yese mutlaka farkedilir diyorum cunku benim kiraz ve bögürtleni bırakmıyorlar;)
Ve arkadasim celikle üretmeye calisiyormus.Diyelim ki kuşlar sayesinde istilacı bitki oluyor meyveleri tülle orttügümüzde sorun kalkar diyorum;)Ben zaten cogalmasindan yanayım hem meyvesi güzel hem topraga faydalı bir bitki..İsırgan,ayrık otu gibi kökten yayılmadığı sürece müdahale etmek kolay olur sanıyorum.Ilk okudugumda ben de istila kelimesinden ürkmüstüm açıkcası...

Zekoş 04-01-2018 13:27

Konuyu uzatmış gibi oluyor ama benim gibi üzümsü meyvelere meraklı olanları da ilgilendirir sanırım..Sayın Atılgan benim çelişkide kaldığım nokta istilacı olmasından ziyade; internette türk kaynaklarda diyelim topragı ıslahı icin cok faydalı oldugu yönünde...sizin attığınız linkte topragı fakirlestigi yönünde...Bu konuya tam açıklık getirilse cok iyi olur diyorum can alıcı nokta burası çünkü..
Şu anda fidanı bahcemde var bu sene meyvesini yemek nasip olmadı cicekteyken tavuklar yemiş..Tohumunu aldığım arkadasın bahcesinde 6.senesindeymis ve bu sene tam verim alabilmis.Herhangi bir cogalma görmedim diyor ve hatta çelikle çoğaltma derdinde..Belki de zamana bırakıp tecrübeyle gercegi ögrenmek en doğrusu...

ozo 04-01-2018 14:26

Merhaba, adres için mail atmıştım fakat alındığına dair herhangi bir bilgi, teyid gelmedi. Nasıl öğrenebiliriz adresimizin olup olmadığını, teşekkür ederim

Rauf89 04-01-2018 15:59

Selam ben picalina f1 ekdim

Atilgan 04-01-2018 16:35

Topraktaki azot miktarını artırdığı doğru ama bu azot bazı bitkilere fayda sağlarken zayıf topraklara adapte olmuş bitkilerin köklerini yakabiliyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1526990)
Konuyu uzatmış gibi oluyor ama benim gibi üzümsü meyvelere meraklı olanları da ilgilendirir sanırım..Sayın Atılgan benim çelişkide kaldığım nokta istilacı olmasından ziyade; internette türk kaynaklarda diyelim topragı ıslahı icin cok faydalı oldugu yönünde...sizin attığınız linkte topragı fakirlestigi yönünde...Bu konuya tam açıklık getirilse cok iyi olur diyorum can alıcı nokta burası çünkü..
Şu anda fidanı bahcemde var bu sene meyvesini yemek nasip olmadı cicekteyken tavuklar yemiş..Tohumunu aldığım arkadasın bahcesinde 6.senesindeymis ve bu sene tam verim alabilmis.Herhangi bir cogalma görmedim diyor ve hatta çelikle çoğaltma derdinde..Belki de zamana bırakıp tecrübeyle gercegi ögrenmek en doğrusu...

yurtsever 05-01-2018 08:10

Paylaşacağım tohumlara gelen talep, elimdeki 2017 yılına ait tohum sayısından daha fazla.Bu durumda 2014,2015 ve 2016 yıllarına ait tohumlarıda dağıtabilirmiyim ? Ne önerirsiniz ?

ozo 05-01-2018 08:57

Adresiniz var yok diye geri dönüş olmuyor maalesef, dün mail attım, bugün attım. Ne yapmamız gerekiyor bu durumda

Musa Gündoğan 05-01-2018 09:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yurtsever (Mesaj 1527068)
Paylaşacağım tohumlara gelen talep, elimdeki 2017 yılına ait tohum sayısından daha fazla.Bu durumda 2014,2015 ve 2016 yıllarına ait tohumlarıda dağıtabilirmiyim ? Ne önerirsiniz ?

sayın yurtsever

tohum paylaşımında önemli olan tohum yılından ziyade canlılık süresinin koruyup korumadığı. bunun için de hatta tohumların canlılık süreleri diye ayrıca bir konu tohum paylaşım etkinliği altında açılmış durumda. dolayısıyla bu süreleri geçemeyen tohumlar paylaşılabilir.

MeyveliTepe 05-01-2018 09:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ozo (Mesaj 1527079)
Adresiniz var yok diye geri dönüş olmuyor maalesef, dün mail attım, bugün attım. Ne yapmamız gerekiyor bu durumda

Devamlı mail atarsanız mesaj kutusu dolar başkalarının adres bilgilerini gönderememesine sebep olabilirsiniz. Gönderdiyseniz gitmiştir. Gönderdiğiniz mesaja bakın, belirtilen formatta kullanıcı kimliğinizi, adınızı soy adınızı, adresinizi yaşadığınız il dahil ve telefonunuzu gönderdiyseniz rahat olun. Her adres gönderene, "tamam adresinizi aldık" diye mesaj gönderilmesi diye bir işlem yok. Bunun yerine kayıtlar işlenmeye başlandığında adresi olmayanlar listesi yayınlanır.

blnturkek 05-01-2018 09:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1526910)
Foruma erişimde kesintiler yine tekrarlandığı için son tarih 5 Ocak Cuma 23:59. Bundan sonra kesinti olsa da tarih değişmeyecek.

banada herhangi bir mesaj geri dönüş gelmedi.

yurtsever 05-01-2018 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1527084)
sayın yurtsever

tohum paylaşımında önemli olan tohum yılından ziyade canlılık süresinin koruyup korumadığı. bunun için de hatta tohumların canlılık süreleri diye ayrıca bir konu tohum paylaşım etkinliği altında açılmış durumda. dolayısıyla bu süreleri geçemeyen tohumlar paylaşılabilir.

Şimdi okudum,domates için 4 yıl diyor.Bu durumda sorun yok,teşekkürler..

esgül73 06-01-2018 09:51

Adresi önceki yıllardaki gibi lojistik merkezine mi gönderiyoruz?Ben de henüz göndermedim.

MeyveliTepe 06-01-2018 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esgül73 (Mesaj 1527205)
Adresi önceki yıllardaki gibi lojistik merkezine mi gönderiyoruz?Ben de henüz göndermedim.

Evet, hemen göndermeniz gerekiyor. Etiket hazırlıklarına başlandığı için adresi olmayan talep sahipleri adına etiket çıkmayacak.

MeyveliTepe 06-01-2018 10:06

Tohum tanıtımı ve talep süreci dün gece itibarıyla tamamlanmıştır. Artık yeni yapılan talepler dikkate alınmayacak.

Tüm paylaşımcıların e-posta adreslerini LojistikMerkezine göndermeleri gerekiyor. Hazırlanan etiketler bu adreslere gönderilecek.

Muda 06-01-2018 20:23

Arkadaşlar lojistik merkezinin bulunduğu adres aşağıda bulunmakta.

http://www.agaclar.net/forum/private...newpm&u=142392

MeyveliTepe 06-01-2018 22:36

Adres göndermeyenler listesi

Talep Eden
01aliveli
Antepli41
avedud
aysefatma
azorka
b_a_l_ç_i_ç_e_k
bahtiyar02
baransudetan
Berkaytropik
ceydoruk
chemist06
Deniz59
divitsizhokka
GONÇ
gurkipokni
Gülsen
hcorak
hobiciakvarist
hüseyindeniz
ibocandan
ibrahimes
ismetkenar
kader_bpkp
kamil35
kirmacin
meminaydin
mgunsili
mimoza3
mrtoaa
mtgokduman
Murat Uysal
nefereses
niğmar
nyuce
oguzhanyvuz
OSMAN45
ozencan43
saleri
Selma_321
sernur
sevdam
sheyhmus
The0ne
yxl
zeynepkavi
Listede adı görünen üyelerimiz kargo adreslerini göndermeyi unutmuşlardır. Adreslerini acilen formata uygun olarak LojistikMerkezi'ne özel mesajla göndermeleri gerekiyor.

Muda 06-01-2018 23:14

Adres bilgilerimi gönderdim olarak hatırlıyorum. Belki yanlış göndermiş olabilirim. Aşağıdaki linkteki formata uygun olarak yeniden gönderdim. Bir yanlışlık var ise yeniden göndereyim.

http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/40133.htm

MeyveliTepe 06-01-2018 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1527270)
Adres bilgilerimi gönderdim olarak hatırlıyorum. Belki yanlış göndermiş olabilirim. Aşağıdaki linkteki formata uygun olarak yeniden gönderdim. Bir yanlışlık var ise yeniden göndereyim.

http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/40133.htm

Şimdi geldi :) Daha önce e-mail adresiniz gelmişti.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025