agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (2017-2018) (https://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/41249.htm)

ayhank 23-01-2018 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1528890)
Sayın dewran öncelikle on dakikada bir aynı mesajı atmak size daha hızlı cevap verilmesini sağlamaz. Sonralıkla da, sorularınızın cevabını bu linkte yer alan başlıkta bulabilirsiniz. Okuduktan sonra hala aklınıza takılan bir şey olursa buradan sorarsınız. Bilgisi dahilinde tüm üyelerimiz seve seve yardımcı olacaktır.

on dk. bir mesaj atmak ise yaramış gibi görünüyor :))

sahsene 23-01-2018 21:32

kimden nasıl talep ediyoruz anlamadım. bilgi verirmisiniz

Tolga Özmeral 23-01-2018 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sahsene (Mesaj 1528926)
kimden nasıl talep ediyoruz anlamadım. bilgi verirmisiniz

Sayın sahsene,
Gerekli bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz

Musa Gündoğan 24-01-2018 06:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1528885)
Helal olsun sana Musa Gündoğan. Ayrıca kolay gelsin, yakınlarda olsak yardıma gelirdim.

sayın g.c gerçekten çok sağolun düşünmeniz yeter. zaten baktım bitmiyecek cumaya kadarda bugün eş dost kim varsa akşam eve çağırdım. inşallah bu akşam tam bitiriyorum.

TCM 24-01-2018 15:19

2 Eklenti(ler)
Sonunda bitirdik, tek başladığım işi han'ımla bitirdim. Önceki senelerde oğlan değil de kız da yardım ederdi. Şimdi bizi uğraşırken görünce 'baba ben de yardım etmiştim demi' dedi. 'E yine et' dememe fırsat kalmadan odadan tüydü...

Dün akşam kısa süreli panik yaşadık. Birden fazla tohum talep edenlere ayrı bir poşet düzenlenerek sadece ismi yazılı kağıtla talepleri o poşete konuyor biliyorsunuz. Baktık fazladan elimizde üç isim ama hiç hazırlanmış poşetleri yok, ayrıca sekiz tane isim var ama onların da sadece birer talepleri var. Ara ara, bilgisayardan gelen mailleri kontrol et, isteklerine bak derken meğer sona bıraktığımız italian ve dester domates tohumlarını hazırladıktan sonra ayrı torbaya koyup koyduğumuz yerde unutmuşuz. Onlara da epey talep olunca hazırladıklarımızı tekrar açtık, eksikleri koyup poşetlerin kilitlerini kapadık.

Sonuçta bir tane isimsiz yer bademi 'tigernut' poşetimiz arttı. Muhtemelen bir poşet fazla hazırlamışız. 'Ustanın iyisi malzeme arttırır' deyip sevindik.

@ Zekoş ve @ intibah a kızdık biraz, özellikle han'ım epey darıldı. Aaaa bunda da Zekoş yazıyor bunda da, her seferinde kilitleri söylenerek tekrar tekrar açıp kaparken bir baktık intibah ın da poşetine de tohumlar sığmaz olmuş. Bu kadar tohum istenir mi canım...Bir çift lafım da @ Musa Gündoğan a; katıldığım bu dördüncü tohum paylaşım etkinliği. Tümünde en fazla tohum dağıtanlar sıralamasında hep ilk üçte-beşte idim. Bari bu kez birinci olayım derken bu arkadaş çıktı. Sinirimden talep ettiği tohumları vermeyelim dedim Han'ıma...Öyle yapılmazmış çocuk gibi, ayıp olurmuş...

Tohumlar hazır ama içine koyacağımız kutu nerede. Çevredeki marketlerden isteyemem, çünkü dahliya soğanlarını koymak için geçen aylarda başlarının etini yemişim, zaten yüzüm yok. Neyse öğleyin eve gittiğimde Ha'nım baktım kırmızı bir 'Prada' ayakkabı kutusu bulmuş, 'bunu niye çıkardın' deyince, 'tohumları içine koyarız' dedi. 'Başka kutu bulamadın mı beş bin liralık ayakkabı kutusunun içerisine tohumları mı koyacaz'... Tohumlar da tam denk geldi kutuya... 'Yav şimdi millet yanlış anlayacak ayakkabı kutusu falan' deyince, 'niye yanlış anlasınlar, yanlış anlarlarsa tohumları faiziyle geri alırız' dedi. Ne demek istediğini tam anlamadım ama çaktırmadım artık idare edecez ne yapalım...

SONUÇ: Bu tohumlara sahip olmak gerçekten büyük zahmet, uğraş, zaman ve hepsinden önemlisi AŞK istiyor bana göre. Yoksa tüm aşamaları geçtim, tohumları eşit sayıda bölüştürmeye çalışmak bile yapılacak iş değil. Bu güzel etkinliğe tohum paylaşarak katılan herkese haddim olmayarak teşekkür etmek isterim. Tohum talep ederek bu etkinliği önümüzdeki yıllarda da yaşatmaya niyetlenenlere ise daha çok teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Bu etkinliği planlayan ve sorunsuzca yürüten en tepedekilere ise diyecek lafım yok...

Eklenti 664815

Eklenti 664816

NOT: Sonuç hariç diğer kısımlar bir parça tebessüm için yazılmıştır

Musa Gündoğan 24-01-2018 16:31

@TCM mesajını gördüm çok güldüm. geçen sene tam şubat ayının 1 gibi siteye girmiştim. hesap eski ancak ilk kez geçen sene üye olduğumu fark ettim. geçen sene bir heyecanla herkesin tohumlarını tıkladım ancak kataloglar kapandığından doğal olarak tohum alamadım. ancak o zaman forumun pek çok yerinde seneye en çok tohumu ben paylaşacağım yazmıştım. pek çok yerden de tohum edinmek için uğraştım. hedefime ulaşmak beni gerçekten mutlu etti. sağolun varolun. Eşinize ve çocuklarınıza da selamlar, Saygılar

pria 24-01-2018 17:19

Sırf bu iş için dün köye gittim..çarşıda lak lak yaparken geç kaldım..gece 3 buçukta anca bitirdim ve bugün dönerken Biga'dan Aras kargoyla gönderdim..karşıdan çok kolay görünüyo bu iş ama iğneyle kuyu kazmak gibi baya bi zahmetli valla :)

hcorak 24-01-2018 18:14

Bu etkinlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Bu iş parayla değil gönülle olan bir iş benimde üçüncü paylaşımım ve dördüncü talep edişim bu güzel tohumları para ile almak için arayıp bulamayız bulsazda bütçeleri zorlar inşallah böyle güzel gönüllü insanların artmasını dilerim.Tohumları yurtiçi kargo ile yolladım.
Herkese bol bereketli ve huzurlu bir yıl dilerim.

Zekoş 24-01-2018 22:07

Sayın TCM ;
Allah sizi forumdan eksik etmesin baska ne diyim bilemiyorum:)Esinizin gönlünü nasıl alacagız onu da bilemiyorum ya malum bir adet bile talep etmemisken tohumla kandırmam mümkün degil:)
Ayrıca da bu sene birincilige bende gözümü dikmisken hemde; arkadaşımin madalya mı takacaklar ne bu gayretin diye gülmesine rağmen...Musa beyi saymazsak beni gecen Sn.Atilgana mi yoksa sonradan bir çıkti pir çıkti dedigim Sn.TCM ye mi hangisine kızayım:)ücüncülük madalyasını bile kacirdim yani:))
****** bunlar birer latife...Tohum hazirlarken yaşanılan heyecan apayrı.Her ne kadar zahmetli olsa da..Sanki sevdiklerine hediye hazırlar gibi mutluluk verici ayni şekilde hediyelerin gelecegini bilmek de..Emek veren bütün arkadaslara ve yönetime bende bütün içtenliğimle tesekkür ediyorum.

TCM 24-01-2018 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1529044)
Sayın TCM ;
...Esinizin gönlünü nasıl alacagız onu da bilemiyorum ya malum bir adet bile talep etmemisken tohumla kandırmam mümkün degil:)
...

Seneye güzellerinden gönderirsiniz koca kafalı bir dalyacık be ya...

Zekoş 24-01-2018 22:39

O iş kolay Sn.TCM ..esinize selamlar;)

Dutlubahçe 25-01-2018 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1529046)
Seneye güzellerinden gönderirsiniz koca kafalı bir dalyacık be ya...

Ne olduğunu anlayan, lütfen bana da anlatsın.

Selma_321 25-01-2018 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1529059)
Ne olduğunu anlayan, lütfen bana da anlatsın.

Ohhh anlamayan bir ben değilmişim çok mutlu oldum:DHakikaten nedir koca kafalı dalyacık:(

TCM 25-01-2018 09:28

1 Eklenti(ler)
Haydaaaa nasıl anlamazsınız be ya... deyip olayı fıkra ile açıklayayım...

İki Trakyalı bulmaca çözüyormuş. Birisi;
- Dört harfli hayvan ne olaki be ya?
- 'Oroz' be ya...
- Dur yazmayalım hemen, belkim 'indi' dir.

Dahliya be ya, koca kafalı en az 30 cm. olmalı kafasının çapı, resimdeki gibi...

Eklenti 664833

Bu arada aklıma gelmişken Büyük Çiçek | Türkiye'nin en kaliteli yıldız çiçekleri ön siparişe başladı. Arada dedikleri yerine başka çeşitler gelse de hesaplı ve güvenli bir site.

Selma_321 25-01-2018 09:36

Oooo muhteşemmiş bu koca kafalı dalyacık... Can kurban bu kocakafalılara. Teşekkürler dahlia satış bilgisini verdiğiniz için sayın Tcm

portorikolu 25-01-2018 09:49

Kargoyu bugün gönderiyorum. Çiçek bamya biraz az oldu ama siz çoğaltırsınız onu.

Bu arada paketlere sevgimi de koydum herkesin yapığı gibi.

Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Nice güzel paylaşımlara.

Musa Gündoğan 26-01-2018 08:05

kargoyu bugün Allahın izniyle vereceğim.
iki gündür evde kimseler olmadığından tohumları gece 2 lere kadara düzenleyerek hazırlamaya çalıştım. gerçekten de çok yorucu bir şey ancak geleceğimizin teminatlarından birisi olan bu uğraşlar insanlığa değer katıyor diye düşünüyorum.
tohumların pek çoğunu karşılamaya çalıştım. örneğin genellikle biber tohumlarında 15-20 kişi demişim kimi zaman 30 un üzerinde tercih eden olmuş onlara da göndermeye çalıştım. göndermediklerim de kusura bakmasınlar çoğu tohumda kendime daha az tohum bıraktım.

tohum talebinde tahminimden çok fazla tercih olunca kilitli poşetlerden 400 tane kadar almıştım yetmedi geri kalanını kağıtlara sararak koydum. umarım sizlere ulaşana kadar herhangi bir olumsuzluk olmaz.

Musa Gündoğan 26-01-2018 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1529067)
Haydaaaa nasıl anlamazsınız be ya... deyip olayı fıkra ile açıklayayım...

İki Trakyalı bulmaca çözüyormuş. Birisi;
- Dört harfli hayvan ne olaki be ya?
- 'Oroz' be ya...
- Dur yazmayalım hemen, belkim 'indi' dir.

Dahliya be ya, koca kafalı en az 30 cm. olmalı kafasının çapı, resimdeki gibi...

Eklenti 664833

Bu arada aklıma gelmişken Büyük Çiçek | Türkiye'nin en kaliteli yıldız çiçekleri ön siparişe başladı. Arada dedikleri yerine başka çeşitler gelse de hesaplı ve güvenli bir site.

Sayın TCM dahliyalar gerçekten süper görünüyor. bende alacağım fakat siteden daha önce alışveriş yaptınız mı? bu soruyu şudnan dolayı soruyorum. ben pek çok çeşitten 1 er tane isteyeceğim o nedenle gelen kargolarda hangi soğanın hangisine ait olduğu yazılı mı? yoksa karışık tek poşette mi geliyor?

TCM 26-01-2018 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1529171)
...tohum talebinde tahminimden çok fazla tercih olunca kilitli poşetlerden 400 tane kadar almıştım yetmedi geri kalanını kağıtlara sararak koydum. umarım sizlere ulaşana kadar herhangi bir olumsuzluk olmaz.

Eminim İstanbul daki paylaşımı düzenleyecek arkadaşlar bayılacaktır bu yaklaşımınıza. Tek tek kağıtlar :D Neyse en azından plastikle doğa kirlenmeyecek.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1529173)
Sayın TCM dahliyalar gerçekten süper görünüyor. bende alacağım fakat siteden daha önce alışveriş yaptınız mı? bu soruyu şudnan dolayı soruyorum. ben pek çok çeşitten 1 er tane isteyeceğim o nedenle gelen kargolarda hangi soğanın hangisine ait olduğu yazılı mı? yoksa karışık tek poşette mi geliyor?

Daha önce yazdım hatta gönderdikleri kutuların resimlerini koymuştum bulursam eklerim tekrar. Hepsini ismi yazılı ayrı ayrı gönderiyorlar. Sorun olmadı daha önce üç kez sipariş verdim, ancak arada soğanlar mı karışıyor yoksa eline geçenleri mi gönderiyorlar farklı çıkabiliyor nadir de olsa.

Sevgi07 26-01-2018 20:06

Paylaşım grafiğini görmemiştim açıkçası hangi tohumu kaç kişi istemiş onu da saymak aklıma gelmedi.Grafikte talepte bulunan 48 olarak görünürken bana gelen ve hazırlayıp gönderdiğim 33 tohum paketi var gelen eposta yı da bulamadım inşallah birşey atlamamışımdır ��

devrann 26-01-2018 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi07 (Mesaj 1529258)
Paylaşım grafiğini görmemiştim açıkçası hangi tohumu kaç kişi istemiş onu da saymak aklıma gelmedi.Grafikte talepte bulunan 48 olarak görünürken bana gelen ve hazırlayıp gönderdiğim 33 tohum paketi var gelen eposta yı da bulamadım inşallah birşey atlamamışımdır ��

Pazardan alıp dağıttığınız kokulu süs kavunu tohumu zannedersem kurallara aykırı bu paylaşımınız dikkate alınmamış olabilir.

b_a_l_ç_i_ç_e_k 26-01-2018 23:48

sağlık sorunlarım yüzünden uzun süredir siteye giremiyordum adres bilgilerim lojistik merkezine ulaşmadığı için bana mesaj yollanmış bende mesajı yeni gördüm ve adresimi yolladım inşallah geç kalmamışımdır

devrann 27-01-2018 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi b_a_l_ç_i_ç_e_k (Mesaj 1529283)
sağlık sorunlarım yüzünden uzun süredir siteye giremiyordum adres bilgilerim lojistik merkezine ulaşmadığı için bana mesaj yollanmış bende mesajı yeni gördüm ve adresimi yolladım inşallah geç kalmamışımdır

S.n Balçiçek
Bunlarr tohum paylaşanların kargoları lojistik merkeze ulaşan ,tohum talep ettiyseniz ve önceden adres bilgisi göndermesiyseniz geç kalınmış olabilir sanıyorsam önceden etiket hazırlanıyor.

Atilgan 27-01-2018 10:36

Sayın balçiçek adına hazırlanmış etiketler vardı. Dagıtım başlamadığı için geç kalmadı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1529300)
S.n Balçiçek
Bunlarr tohum paylaşanların kargoları lojistik merkeze ulaşan ,tohum talep ettiyseniz ve önceden adres bilgisi göndermesiyseniz geç kalınmış olabilir sanıyorsam önceden etiket hazırlanıyor.

b_a_l_ç_i_ç_e_k 29-01-2018 22:16

Çok sevindim teşekkür ederim

sarikayaadem 31-01-2018 13:44

Belki siteye tohum satışı bölümü açıp giderleri karşılayabilisiniz
Örneğin ben alırım 2 yıldır tohum etkinliğinin zamanını kaçırıyorum ücreti mukabilinde tohum alabilirim

g.c. 31-01-2018 14:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarikayaadem (Mesaj 1529691)
Örneğin ben alırım 2 yıldır tohum etkinliğinin zamanını kaçırıyorum ücreti mukabilinde tohum alabilirim

Atalık yerli tohumların satışı 2006 yılında çıkan Tohumculuk Kanunu ile yasaklanmıştır.

birnefestoprak 31-01-2018 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarikayaadem (Mesaj 1529691)

Sorunun çözüm yolunu açıklıyorum:

Etkinlik zamanını kaçırmamak.

ayhank 31-01-2018 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi07 (Mesaj 1529258)

grafik yayınlanan son verilere göre hazirlandi, kesinleşmiş talep listesi henüz yayinlanmadi, o yüzden farklılıklar var

sarikayaadem 02-02-2018 10:51

aslında benim bir sorunum yok satışının yasak olduğunu bilmediğim için ücreti ile tohum talep ettim.Rızkı veren Allah burdan olmaz başka bi yerden bulurum , ama üst perdeden konuşmanız (birnefestoprak) beni üzer.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025