![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
|
Bir de kimi biberlerde ise zaman yetişmediği için tohum alabilmek için gereken olgunlaşma renk değişimi olmadı. Mesela turuncu habanero turuncu oldu ancak soğuk vurmadan toplandı. Bunların tohumlarını aldım ben ve çimlenme olacağını ancak gelişimini tamamlamışlara göre çimlenme oranının daha düşük olacağını düşünüyorum. Bu sebeple kendim ve tohum paylaşım etkinliğine bu tohumlarla katılımın sağlıklı olup olmayacağı hakkında bir değerlendirme yapabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Mecbur kalınan durumlarda, domates henüz kızarmaya başlamışken alınan tohumların çoğunda çimlenme oranları yüksek olabiliyor ama biberde en uygun olanı, meyvenin tamamen tohum olgunluğuna erişmesini beklemek. Çoğu biber, tohum olgunluğunda kırmızıyken, sizin dediğiniz gibi farklı renkler de söz konusu olabiliyor. Olgunluk rengine dalında tamamen ulaşan biberlerden aldığınız tohumları dağıtmanızı tavsiye ederim. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
|
Alıntı:
Diğer sorum da şu, elimde kırmızı yaşı kemale ermiş bir sürü biber var. Ortadan yarıp kenara koydum kuruması için ancak bu mevsimde kuruması çok zor. Dün baktım kimisi böceklenmiş, kimisini üzerinde küf tabakası oluşmuş. Geçen sene demiştiniz 'rengi kararanlar adam olmaz' diye, o tamam. Ancak dünkü hali görünce dolapta kırmızı kırmızı muhafaza ettiğim biberleri aynı şey onların başına gelmesin diye ikiye ayırıp fırına koydum bu kez, 40 derecede fanını da açarak üç-dört saat tuttum. Az önce baktım habaneroların üzeri tamamen mantar tabakasıyla kaplanmış. Bunları (sadece tohumları) yıkayıp sirkeli suda beklettim ve kağıt havlunun üzerinde kurutmaya aldım. Bunlarda hayat vardır herhalde di mi? |
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Alıntı:
Bunun böyle olmadığı, yani meyvelerinin tohumlarının olgunlaştığı anda tüketim kalitesinin oldukça düştüğü patlıcan, kabak gibi sebzeler de bulunuyor. Meyveler olgunluk aşamasına ulaştığında aynı zamanda tüketilebildiği domates, kavun, karpuz gibi bitkiler de başka bir kategori oluyor. Alıntı:
|
||
|
|
|
![]() |
|
|