Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 11-09-2016, 11:47   #908
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bu sene üç muhteşemden (heybetli - maniye - hafize) en güzel gelişme gösterip bizi memnun eden maniye oldu. Yamuk - yumuk olmasının haricinde sorunsuz, onu da kabuğunu soymaya uğraşırsanız zorlanıyorsanız. Heybetliler görünüm olarak güzel olsa da, hastalığa ilk yakalanan cins olmaları sebebiyle lezzet olarak sınıfta kaldılar bu sene. Görünümleri çok güzel olsa da tatları hafiften ekşimsi geldi bize. Geçen sene elde ettiğimiz tohumlarda mı sorun var (tozlaşma vs.) desem pek çok arkadaş gönderdim sorun olsa onlardan da yakınma olurdu herhalde. Bu sene tohum ekiminden sonraki gönderileri üzerinde durduğumuz veya durmamız özen göstermemiz gereken kimi cinsler için ayrı sınıflandırsak tohumun özelliğin devam etmesi, yaygınlaştırılması için daha mı iyi olur acaba. Misal domates için rağbet edilen beş tür, biber için rağbet edilen beş - altı tür gibi çeşitler arttırılarak ekilen tohumların sonuçlarını burada paylaşsak ve oluşabilecek sorunları tespit ederek müdahale edebilsek daha uygun olacak gibi geldi.

Maniyeler dalında;

Name:  maniye - 07.09.2016.jpg
Views: 970
Size:  46.6 KB

Domates hasadı, çoğunluk heybetli, pembe, omuzları açık yeşil olanlar, yamru-yumru olanlar maniye, sağ alt köşede ukrain ve black vernissageleri tanıyorsunuzdur zaten dalında koparılan minikler.

Name:  domates hasadı 10.09.2016.jpg
Views: 1115
Size:  47.4 KB

Bu da bu senenin eskilerinden (yenilerden dester ve italian heirloom ların güzelliğini paylaşmıştım) olup bizi memnun eden, iki senedir tohum paylaşım etkinliğinde paylaştığım ve oldukça rağbet gören yöresel oturak domatesimiz. Oturak olmasına rağmen hastalık olmadı. Her sene ilgilenemediğimiz yere temas edenleri hasta olurdu, bu sene sırıklarda yaşanan sorunlar altına demir koyarak yerden yükseltebildiğimiz bu oturak domateslerde şükür ki yaşanmadı.

Resimde sabah topladığım mükemmele yakın oturak domateslerimiz. En büyüğü 350-400 gr. vardır en az. Sırtının mühürlerine dikkat edelim. İncecik kabuğu ağızda eriyen etli kısmı ve şeker gibi muhteşem tadıyla her türlü tüketilebilecek ideal bir domates çeşidi.

Name:  yerli oturak domates 11.09.2016.jpg
Views: 1075
Size:  38.5 KB

Bu sene sağolsun pek çok arkadaştan etkinlikte balkabağı tohumu almış ve ekmiştim. Büyüklük rekoru resimde. Ancak tatlı kabağına benzemiyor, muhtemelen geçen sene arada büyüyebilen ve tadını sevdiğimiz bir kaç kabağın tohumundan ektiğimiz bu arkadaş. Kilosunu tahmin edemiyorum kıyaslama için 43 numara ayak koydum

Name:  kabak 09.09.2016.jpg
Views: 1004
Size:  50.2 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön