agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni596Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-11-2016, 15:09   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Bal kabağı hasatı bitti. Şimdi yeme faslındayız ve kabak bekleyenlere de dağıttık. Bu sene kabağın lezzetine gelen övgü tarifsiz desem olacak. Bu sebepten bahçesinde yeri olan kabak çekirdeği talebinde bulunmayı ihmal etmesin ki bu kabak yayılabildiği kadar yayılsın memlekette.

Tatlısı ayrı güzel, kavurması, mücveri, keki herşeyi mükemmel...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2016, 16:07   #2
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,816
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 1487839
Bal kabağı hasatı bitti. Şimdi yeme faslındayız ve kabak bekleyenlere de dağıttık. Bu sene kabağın lezzetine gelen övgü tarifsiz desem olacak. Bu sebepten bahçesinde yeri olan kabak çekirdeği talebinde bulunmayı ihmal etmesin ki bu kabak yayılabildiği kadar yayılsın memlekette.

Tatlısı ayrı güzel, kavurması, mücveri, keki herşeyi mükemmel...
Sn. hosseda;

Bal kabağını babamdan gelme alışkanlıkla tatlı olarak severiz. Ancak kabak iyi olmalı. Geçtiğimiz yıl pazarcı bir arkadaş farklı bal kabakları getirip sattı. Dış kısımları turuncu olan çeşitler vardı. Bir de yurt dışından gelen çok büyüyen bal kabakları bulunmakta. Onların da dış kısımları turuncu oluyor. Benim gördüğüm ve anlatılanlar nedeni ile bu çeşitlerin çorbasının yapıldığı ancak bal kabağı olarak çok lezzetli olmadığı yönünde konuşmalar dinledim. Sizin yazmanız üzerine talepte bulundum. O kadar çok talepte bulunduk ki neyi nasıl nereye ekip devamını getirebilecek miyim bilemiyorum. Elimde de o kadar çok çeşit oldu ki artık karıştırdım.

Buradaki bir kişi iki çeşit bal kabağı ektiğini anlatmıştı. Biri bizim buranın yerli çeşidi. Diğeri ise Adapazarı balkabağı. İkisi birlikte ekildiği zaman tozlaşma ile daha güzel ve lezzetli kabak elde ediliyormuş.

İlginç olan yerli Afyonkarahisar yemeklik kabak çok uzun kollar vermesine ve verimli olmasına rağmen diğer çeşit o kadar kol uzatmadan verimli olması. Şimdi hangisini tercih etmeli.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025