agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2015-2016-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2015-2016 Etkinliği ile ilgili Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2015-2016-tohum-paylasim-etkinligi/38017.htm)

celalim01 08-11-2015 20:04

Bu sene paylaşımlar eskiye göre biraz farklı oldu.

LojistikMerkezi 08-11-2015 20:56

Bu yıl etkinlik mastaflarının karşılanabilmesi için bağış toplanmasına karar verildi. Bu başlıkta detayları bulabilirsiniz.

LojistikMerkezi 08-11-2015 21:02

1 Eklenti(ler)
Bu yıl bir değişiklik daha yapma imkanımız oldu.

Etkinlik sonunda en çok tohum poşeti hazırlayacak paylaşımcıya e-hırdavat com'dan bir ödülümüz var.

Bosch ISIO Topiari Makası
(Çalıları, küçük yapraklı çitleri ve çim kenarlarını kesmek için)

Eklenti 584580

Etkinlik tamamlanıp kimin en çok tohum poşeti hazırladığı belirlendiğinde bu alet kendisine gönderilecek.

TCM 08-11-2015 22:43

Ne işe yarar bu arkadaş?

malina 09-11-2015 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LojistikMerkezi (Mesaj 1419087)

Etkinlik tamamlanıp kimin en çok tohum poşeti hazırladığı belirlendiğinde bu alet kendisine gönderilecek.

Sadece en çok tohum yetmez bence :)
Geçen yıl, gönderdiği tohumları, kutulara alfabetik sıra yerleştiren bile vardı :)

TCM 09-11-2015 15:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 1419186)
Sadece en çok tohum yetmez bence :)
Geçen yıl, gönderdiği tohumları, kutulara alfabetik sıra yerleştiren bile vardı :)

Size alfabetik sırayla gönderene sizde tohumlarını sıralar aynı şekilde gönderirsiniz. Sonuçta ikram size :)

ibocandan 10-11-2015 15:44

Ürün Açıklaması
Genel Bilgiler

Marka Bosch – Bahçe
Modeli ISIO Topiari Makası
Garanti Süresi 24 Ay
Teknik Veriler

Akü tipi Lityum-ionları
Akü gerilimi 3,6 V
Çalışma süresi 40 dak
Şarj süresi 3,5 s
Bıçak genişliği 80 mm
Ağırlığı 500 gr
Açıklamalar
e-hirdavat.com
Daha kullanışlı ve daha hafifi yok.
Kompak ve hafif: Küçük çitleri, teras ve bahçe ve bitkilerini zorlamadan keser
Güvenilir: Şarj kaybı, hafıza kaybı yok
Mükemmel: Lazer kesimli kalite bıçakları birinci sınıf kesimi garantiler
Şarj kaybı yok, hafıza kaybı yok, yenilikçi lityum-iyon batarya sayesinde her zaman kullanıma hazır
Bilindik akülü makaslarına oranla % 50′ye kadar daha hafif ve % 40′a kadar daha küçük
Bosch SDS sayesinde daha kolay bıçak değiştirme
Konforlu yumuşak tutamak
Pratik şarj göstergesi
Lazer kesimli kaliteli bıçak hassas kesim sağlar

Taşlıbahçe 11-11-2015 18:45

Etkinlikte anlaşmalı kargo bu yıl da Yurtiçi Kargo mu olacak(?); şayet öyleyse adresi kargo şubesi olarak göndermek istiyorum.

Taşlıbahçe 11-11-2015 18:52

Paylaşıma açılan çeşitlerde önceki etkinliklerden gelen çeşitlerin nereden geldiğini yalnızca "paylaşım etkinliği" olarak belirten arkadaşlar, bu çeşitlerin hangi üyeden geldiğini de belirtirlerse ve varsa köken bilgilerini de eklerlerse talep etmeyi düşündüğümüz çeşitler hakkında fikir sahibi olabilir, geriye dönük takibini yapabiliriz...

TCM 13-11-2015 08:07

http://www.agaclar.net/forum/1420028-post27.htm

@hcorak; üstte paylaşıma açtığınız konudaki barbunya eğer resimdeki ise o beyaz barbunya değil 'kısa barbunya' http://www.agaclar.net/forum/1413377-post16.htm
Beyaz barbunya ise meğer 'İspir in şeker fasulyesi' imiş. http://www.agaclar.net/forum/1413374-post15.htm

Ancak özellikle 'kısa barbunya' tat olarak mükemmeldir ve beyaz şeker fasulyenin bir iki tık üzerindedir. Özellikleri linklerde var, ancak düşük bir ihtimal de olsa ben gönderirken karıştırmış olabilirim, çünkü dış görünüş olarak birbirine benzemiyorlar. Kısa barbunya kırçıllı ufak ve yuvarlakken, beyaz barbunya rengi beyaz daha oval ve kısa barbunyaya göre büyüktür.

kerkenez 13-11-2015 08:53

Tohum paylaşan bir çok kişi bitkilerde izolasyon uygulanıp uygulanmadığı konusunda bir şey yazmıyor. Özellikle çapraz tozlaşma riski yüksek olunan bitkiler için bu bilgi önemli. Lütfen bu bilgiyi paylaşmaya özen gösterelim.

bahcedenn 23-11-2015 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oz26 (Mesaj 1422167)
Turşusunun namı forumda dolaşmakla birlikte henüz tarif eden olmadı. Bilen üyelerin kiler bölümünde paylaşmasını bekliyoruz.

Tarşunun tarifi Kiler'de mevcut Sn. oz26. Başlığın adı Kaymaklı Biber Turşusu (Soka).

oz26 23-11-2015 13:07

Teşekkürler Sn. bahcedenn. Kekum'un tohum aradığı ve tuşusunu tarifi edeceği diyaloğu hatırlıyorum. Tarifini yazmış bile, ben atlamışım :)

hira 24-11-2015 08:15

Talepte bulunduğum tohumlalrın bir bir iptalini istedim dün.. Tekrar tekrar baktım, gözden kaçırdığım var mı diye ama yinede tereddütlerim var.. Başka talebim olup olmadığını anlayabilmenin kolay bir yolu var mı?

saraonur 30-11-2015 04:29

tohum talep etme zamanı, ne zaman?

TCM 30-11-2015 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 1413372)
Bir üyeden Heybetli isimli domates tohumu talebinde bulundum. Bir kaç gün sonra başka bir üyenin tanıtımında yer alan Heybetliden de talepte bulunmak kurallara uygunmudur ?

Sorun olmaz.

TCM 30-11-2015 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saraonur (Mesaj 1423358)
tohum talep etme zamanı, ne zaman?

Etkinlik başlayalı epey oldu. Buradan talepte bulunabilirsiniz.
2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar) - agaclar.net

Atilgan 30-11-2015 22:17

1 Eklenti(ler)
Çimlenme testi başarılı oldu. Ne yapacağım şimdi bunlarla?
Çöpe atmaya kıyamıyorum.

İsmail Kuzucu 01-12-2015 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LojistikMerkezi (Mesaj 1419087)
Bu yıl bir değişiklik daha yapma imkanımız oldu.

Etkinlik sonunda en çok tohum poşeti hazırlayacak paylaşımcıya e-hırdavat com'dan bir ödülümüz var.

(Çalıları, küçük yapraklı çitleri ve çim kenarlarını kesmek için)

Eklenti 584580

Bizde hediye gönderimi yapabilir miyiz? (1 kavanoz bal, kışlık sebze vb.) Belki paylaşım oranında etkimiz olur.

snr84 01-12-2015 20:33

Hocam baktınız mı Marina di Chioggia Bal Kabağının tadına? nasıl tatlı mı :)

Taşlıbahçe 02-12-2015 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1423699)
Bizde hediye gönderimi yapabilir miyiz? (1 kavanoz bal, kışlık sebze vb.) Belki paylaşım oranında etkimiz olur.

Hediyelerinizi bir elinizden öbür elinize almanız gerekecek gibi görünüyor :)

TCM 03-12-2015 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi snr84 (Mesaj 1423709)
Hocam baktınız mı Marina di Chioggia Bal Kabağının tadına? nasıl tatlı mı :)

Bana sorduysanız geçen yaptık kabak tatlısını. Hanıma söyledim her zaman koyduğundan daha az şeker koy, bu kabak çok tatlıymış diye. Sonuç hanıma göre fark yok :) Ben zaten yapay şekere karşıyım, oldukça güzel geldi. Ancak kabuğunun soyması zor, ben az bir kısmı kabuğuyla soymadan koydum diğerlerinin yanında tat olarak soyulmuşların bir tık altındaydı, yani soymadan tatlı yapılabilir. Tabi siz yine de bir parçasını deneyin her ihtimale karşı.

Necmi Perkin 05-12-2015 14:50

Sayın Pares paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Açıklamayı okuyunca maili düzeltme ihtiyacı hissettim. iyi günler.

Resulgur 05-12-2015 17:58

Herkese Merhabalar

Ben diyorum ki , tohum paylaşım etkinliğinden sonra elimizde kalan stok fazlası tohumları merkezde tohum bankası oluşturursak oradan forum üyelerimize ihtiyaç dahilinde dağıtılabilir. Bu konuda yönetime iş düşmektedir. (liste yapılıp kargolanması vb.)

Örneğin; benim elimde onlarca bal kabağı tohumu var , etkinlikte talep eden 1 2 kişi geriye kalan tohumlar ya eskiyip küflenecek ya da çerez olacak !

Etkinlikte paylaştığımız tohumları lojistik merkezine kargolarken ihtiyaç fazlası elimizde kalan tohumları da gönderelim. Vatandaş sizin hayrınıza faydalansın ne dersiniz ?

Şükufezar 05-12-2015 23:40

Merhabalar değerli agaclar.net üyeleri :) Etkinlik başladığında hakkını veremeyeceğimi düşünerek ilgilenmemiştim. Ancak üyelerin sayfalarında gördükçe elimden geleni yaparım diyerek ben de talepte bulunmak istedim.
Sorum; etkinlik takvimine göre Aralık ayı sonuna kadar herhangi bir zamanda taleplerime ekleyebilir, taleplerimden çıkarabilir ve adresimi gönderebilirim değil mi?

pria 06-12-2015 00:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1411793)
Sn telato,

Burdaki Canakkale Domatesi'ni fideden mi yetistirdiniz yoksa tohumdan mi? Arzuman Tohumculuk'un bir ara katalogunda olan ama daha sonra listesinden cikardigi bir Canakkale Domatesi var. Sizin de tarif ettiginiz gibi kaliteli, verimli bir cesit.

Kosedere Koyu'ne ait meshur domatesle ayni midir bilemiyorum.

Ben 3 aydan beri Çanakkale'ye yerleşmiş durumdayım..Semt pazarlarını geziyorum..Benim 1980'li yıllarda bilip tanıdığım Kösedere domatesini henüz göremedim..Sanırım kaybolup gitti bu güzel tür..
Bu domatesi çok iyi tanıyorum..Çünkü 1980 yılında Lapseki Umurbey Beldesinde 50 dekar 2274 türü domates ekmiş ve 280 ton domates almıştık..Yola dayanıksız olduğu için Kösedere domatesi ekmeyi tercih etmemiştim..
Bu konuyla halâ ilgiliyim..Pazarlarda görüp bulabilirsem tohumunu meraklıları için paylaşırım.
Büyük kentlerde hemen her pazarda Biga veya Çanakkale domatesi diye satılan domateslerin Kösedere domatesi ile hiçbir ilgisi yok maalesef.Kösedere domatesi sırık domatesi değildir.

MeyveliTepe 06-12-2015 01:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Melikd (Mesaj 1424602)
Merhabalar değerli agaclar.net üyeleri :) Etkinlik başladığında hakkını veremeyeceğimi düşünerek ilgilenmemiştim. Ancak üyelerin sayfalarında gördükçe elimden geleni yaparım diyerek ben de talepte bulunmak istedim.
Sorum; etkinlik takvimine göre Aralık ayı sonuna kadar herhangi bir zamanda taleplerime ekleyebilir, taleplerimden çıkarabilir ve adresimi gönderebilirim değil mi?

Evet

MeyveliTepe 06-12-2015 02:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1423699)

Nasıl bir şey düşünüyorsunuz? Yani kime (hangi koşulları sağlayana), nasıl gönderilecek vs.

Jakin 06-12-2015 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1422401)
Talepte bulunduğum tohumlalrın bir bir iptalini istedim dün.. Tekrar tekrar baktım, gözden kaçırdığım var mı diye ama yinede tereddütlerim var.. Başka talebim olup olmadığını anlayabilmenin kolay bir yolu var mı?

Kolay yolu olsa iyi olurdu. ;)
Ben de bugün tek tek talep ettiğim mesajları, paylaşan üyenin adını da ekleyerek word dosyalarına kopyalayıp bir klasör oluşturdum.
Tamamını görmek faydalı oldu, gerekli değişiklikleri yaptım. Tavsiye ederim. ;)

MeyveliTepe 06-12-2015 13:12

Tohum tanıtım mesajlarında tohum adını mesaj başlığına yazmayan paylaşımcılarımız var. Bu yüzden sistemden verilerin son durumu çekilip yayınlanamıyor. Paylaşımcı arkadaşlarımızın acilen paylaşım mesajlarını gözden geçirmeleri gerekiyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025