agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2015-2016-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2015-2016 Etkinliği ile ilgili Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2015-2016-tohum-paylasim-etkinligi/38017.htm)

bahcedenn 23-10-2015 09:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1415972)
@ bahcedenn uğrarsa bir bakıversin, veya ekip-diken arkadaş varsa bir el atsın;

http://www.agaclar.net/forum/1329598-post71.htm
http://www.agaclar.net/forum/1415966-post51.htm

Kahverengi çikolata biberleri görünce sayısı az olduğu için sevinmiştim. Ancak iki kez farklı biberlerin tadına baktığımda keskin farklı ve hoşuma gitmeyen bir aroma aldım. Bunun kadar keskin olmasa da, benzer aromayı minik acı süs biberlerinin bir çeşidinde daha almıştım. Acaba biberin özelliğimi yoksa benim çeşit mi öyle denk geldi.

Bahçede tek kökte az da olsa biberler var. Evde de kahverengi iki tek biber. Bunların etkinlikte dağıtmak üzere tohumlarını alsam olur mu?

Bahsettiğiniz keskinlik nasıl bilmiyorum Sn. TCM. Çünkü hiç denemedim yemeyi. Yetiştirdiğim zaman birkaç çeşitle beraber bu biberi de getirmiştim iş arkadaşıma denemesi için. O zaman getirdiğim çeşitler içerisinde acılık bakımından en hoşuna giden bu olmuştu. Aroması ile ilgili hiçbir şey dememişti. Ama çeşit olarak biber Capsicum Chinense. Bu farklı aroma bu çeşitten dolayı olmalı.

Bazı yorumlara baktığım zaman özellikle bu dumanlı (nasıl oluyorsa) tadı ile salsalarda ve Jamaika sosu ile turşularında çok tercih edildiğini yazıyor.

Biberler olgunlaştıklarında kahverengiye dönüyorlar. Kızarmıyorlar yani. İyice olgunlaşan kahverengi biberlerden tohum alabilirsiniz.

heyyamola 23-10-2015 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1415972)
@ bahcedenn uğrarsa bir bakıversin, veya ekip-diken arkadaş varsa bir el atsın;

http://www.agaclar.net/forum/1329598-post71.htm
http://www.agaclar.net/forum/1415966-post51.htm

Kahverengi çikolata biberleri görünce sayısı az olduğu için sevinmiştim. Ancak iki kez farklı biberlerin tadına baktığımda keskin farklı ve hoşuma gitmeyen bir aroma aldım. Bunun kadar keskin olmasa da, benzer aromayı minik acı süs biberlerinin bir çeşidinde daha almıştım. Acaba biberin özelliğimi yoksa benim çeşit mi öyle denk geldi.

Bahçede tek kökte az da olsa biberler var. Evde de kahverengi iki tek biber. Bunların etkinlikte dağıtmak üzere tohumlarını alsam olur mu?

İki yıl önce ben de yetiştirmiştim. Bahsettiğiniz çok keskin aroması benim de dikkatimi çekmişti. Öyle ki tohumlarını alırken yayılan kokudan içim bayılmıştı. Bu haliyle taze tüketimi itici geldiğinden, tohumunu aldığım biberleri kurutup ufak parçalara ayırmış, sulu yemeklere pişirme esnasında, bu parçalardan (iri pul biber büyüklüğünde) çok az katarak denemiştim. Bu haliyle yemeklere kattığı lezzet çok hoşuma gitmişti.

telato 24-10-2015 08:58

Bu sene Little fingers Patlıcan yetiştirmiş arkadaşlar; tohum paylaşımlarınızı bekliyorum:)

sakagun 24-10-2015 09:59

Little fingers‘ı ben dağıtabilirim.

telato 24-10-2015 11:00

Evet sizin bahçenizde görmüştüm, çok memnun olurum Sayın Sakagun.

hira 26-10-2015 06:48

kabak 1- kabak 2- kabak 3 diye uzayıp giden listesi vardı bir arkadaşın, şuan ismini hatırlayamıyorum özür dilerim. o liste kaldırılmış olabilir mi? deminden beri arıyor ve bulamıyorum

Sevgi Durul 26-10-2015 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1416483)
kabak 1- kabak 2- kabak 3 diye uzayıp giden listesi vardı bir arkadaşın, şuan ismini hatırlayamıyorum özür dilerim. o liste kaldırılmış olabilir mi? deminden beri arıyor ve bulamıyorum

Burada.:)

hira 26-10-2015 07:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1416490)

Çook teşekkür ederimm.

İsmail Kuzucu 30-10-2015 19:43

Tohum etkinliği sosyal alanlarda az paylaşılıyor sanırım. Bunun için belirli bir içerik hazırlayıp sosyal alanda paylaşabiliriz diye düşünüyorum. Sizce?

LojistikMerkezi 30-10-2015 21:26

Tohum talep eden üyeler için adres bilgilerini toplama süreci başlamıştır. Lütfen bu linkteki talimatı okuyarak belirtilen formatta adreslerinizi hazırlayıp özel mesaj ile LojistikMerkezi'ne gönderiniz.

TCM 31-10-2015 21:18

@ heyyamola & @ bahcedenn, sizin Bennings Green Tint Scallop Kabağının http://www.agaclar.net/forum/1370213-post106.htm tohumlarını bacanağa vermiştim, epey disk şeklinde kabak olmuş, iki tanesini de bana verdi, netten aradım, yenir mi, nasıl yenir bulamadım. Bacanak şeklini beğendiği için süs niyetine tv nin altına koymuş :) Sizin bilginiz var mı ne yapalım bunları...

Selehattin 67 31-10-2015 21:23

ayaş domatesi tohumu dağıtan dostlar olursa birkaç tohuma talibim

bahcedenn 01-11-2015 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1417438)
@ heyyamola & @ bahcedenn, sizin Bennings Green Tint Scallop Kabağının http://www.agaclar.net/forum/1370213-post106.htm tohumlarını bacanağa vermiştim, epey disk şeklinde kabak olmuş, iki tanesini de bana verdi, netten aradım, yenir mi, nasıl yenir bulamadım. Bacanak şeklini beğendiği için süs niyetine tv nin altına koymuş :) Sizin bilginiz var mı ne yapalım bunları...

Bu kabaklar genelde 6-10 cm enine ulaştığında hasat edilirse en lezzetli halleri yakalanmış oluyor. O büyüklükten sonra içi çekirdeklenmeye başlıyor. Gözden kaçan bazılarının etli kısmının yine de kızartmasını yapmıştık. Ama körpeyken en ideali. İyice olgunlaşan, eti ve kabuğu kalınlaşan kabakları dekor olarak dayanabildiği kadar kullanabilirsiniz.

Bütün yaz boyunca hasat ettikçe verim alabilirsiniz. Buzdolabında rahatlıkla 2 hafta boyunca saklayabilirsiniz. Ayrıca dondurarak ta saklayabilirsiniz.

Lonicera 01-11-2015 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LojistikMerkezi (Mesaj 1417308)
Tohum talep eden üyeler için adres bilgilerini toplama süreci başlamıştır. Lütfen bu linkteki talimatı okuyarak belirtilen formatta adreslerinizi hazırlayıp özel mesaj ile LojistikMerkezi'ne gönderiniz.

Standart anlaşmalı kargo hangisi olacağı belli mi acaba? Adresimi kargo şubesi olarak verip bizzat gidip kendim aldığım için ona göre adresimi ileteceğim.

LojistikMerkezi 01-11-2015 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1417530)
Standart anlaşmalı kargo hangisi olacağı belli mi acaba? Adresimi kargo şubesi olarak verip bizzat gidip kendim aldığım için ona göre adresimi ileteceğim.

Yine Yurt İçi Kargo olacak.

Mücevher Çalısı 01-11-2015 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LojistikMerkezi (Mesaj 1417308)

Adresimizi kargo şubesi olarak verebiliyor muyuz?

Lonicera 02-11-2015 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1417549)
Adresimizi kargo şubesi olarak verebiliyor muyuz?

Lojistik merkezinin belirlemiş olduğu standart kargonun adres olarak gösterilmesinin bir mahsuru olacağını sanmıyorum. Ben 3.yıldır ikametgahıma yakın olan yurtiçi kargo şubesini adres olarak veriyorum, şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı.

Mücevher Çalısı 02-11-2015 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1417638)
Lojistik merkezinin belirlemiş olduğu standart kargonun adres olarak gösterilmesinin bir mahsuru olacağını sanmıyorum. Ben 3.yıldır ikametgahıma yakın olan yurtiçi kargo şubesini adres olarak veriyorum, şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı.

Cevap için teşekkür ederim. Adres değişimi sorununda bu formül çözüm sunar diye düşündüm...

Taşlıbahçe 02-11-2015 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1417681)
Cevap için teşekkür ederim. Adres değişimi sorununda bu formül çözüm sunar diye düşündüm...

Geçen yıl biz böyle yaptık; şubeden gidip aldık, problem yok

esgül73 03-11-2015 21:11

Talep ettiğimiz tohumların listesini görürsek fazladan istediklerimizi zaman geçmeden silebiliriz diye düşünüyorum.Kendi adıma söylemem gerekirse geçen sene ana tohum projesinde yer alan maniye domatesini bu yıl yetişirenlerden istemeyi düşünüyorum.Fakat sonradan paylaşımcıları tekrar dolaşırken 2 kişiden istediğimi fark edip hemen birini sildim.

celalim01 04-11-2015 12:27

Sayın esgül73 sanırım ay sonunda listelenmiş haliyle yayınlanacak diye belirtilmişti. Ben talep ettiklerimi listeliyorum. Yoksa dediğiniz gibi karışıklık olabiliyor.

esgül73 04-11-2015 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1418053)
Sayın esgül73 sanırım ay sonunda listelenmiş haliyle yayınlanacak diye belirtilmişti. Ben talep ettiklerimi listeliyorum. Yoksa dediğiniz gibi karışıklık olabiliyor.

Evet geçen yıl ben de listeliyordum.Hatta defter tutup oraya yazıyordum.Ancak bu yıl 1. Sınıfları okutuyorum.Siteye de yorgunluktan çok uğrayamıyorum.Başkasının hakkına girmeyeyim istiyorum.Geçen yıl ana tohum projesinden yetiştiremem diye talepte bulunmamıştım.Ama bu yıl domatesleri yetiştirip bizlerle paylaşanları görünce dayanamadım.Yetiştirenlerin ellerine sağlık.

MeyveliTepe 05-11-2015 00:06

4 Kasım 2015 gün sonu itibarıyla taleplerin durumunu gösterir tabloyu buradan görebilirsiniz.

Verdiğim linkte iki adet tablo bulunuyor.

Biri "Talepler 4 Kasım 2015" tablosu. Burada talep eden ve tarih sıralı olarak tohum talepleri görünüyor.

Diğer tablo ise "Özet 4 Kasım 2015" isimli tablo.

Bu tablo, özellikle bu yıl geçerli olan etkinlik kuralları göz önüne alınarak dikkatle okunması gereken tablo.

Bu tablonun üç satırını örnek alarak açıklamaya çalışayım.

TalepEdenGeçenYılTalepEttiğiGeçenYılPaylaştığıBuYılTalepSayısıBuYılPaylaştığıÇeşitSayısıBuYılPaylaşımlarınaGelenTalep
Mtutkan  22  
Muda101340,0031651
Murat Uysal38 49  

MTutkan geçen sene ne paylaşmış ne de talep etmiş. İlk kez katılıyor ve bu yıl 25'e kadar tohum talebi yapabilir.

Muda geçen sene paylaşımcıymış, bu yıl da paylaşımcı. Bu yıl halihazırda paylaştıklarına 51 adet talep gelmiş. Bu taleplerin geçerli olduğunu var sayarsak 76 adede kadar tohum talebi yapabilir.

Murat Uysal geçen sene tohum talep etmiş ama paylaşım yapmamış. Bu yıl da tohum talebi yapıyor ama paylaşmıyor. Yeni kurallar sebebiyle şayet önümüzdeki günlerde paylaşım yaparak etkinliğe katılmadığı takdirde yapmış olduğu talepler maalesef geçersiz sayılacak.

Geçerli talep sayısı değişken olduğu için paylaşımcıların talep edebilecekleri çeşit sayısı da değişken olabiliyor. İlerleyen zamanda paylaşılan tohumlara geçerli taleplerin yükselmesi durumunda bu gibi risklerin azalacağını veya ortadan kalkacağını düşünüyorum.

Lütfen verdiğim linkteki özet tablosunu inceleyin. Özellikle geçen sene paylaşımcı/talep eden olma durumu ile ilgili itiraz varsa hemen bildirilsin ki inceleme fırsatı olsun.

Not: Bu tabloları 3-4 gün önce yayınlamak istedim. Ancak bazı tohum tanıtım mesajlarında başlık bölümüne tohum isimlerinin yazılmamış olması sebebiyle elde ettiğim tablolarda yapılan taleplerin hangi tohuma yapıldığını yansıtmaması durumu ile karşılaştım. Dönüp tüm tohum tanıtım mesajlarını tarayarak, tohum ismi mesajın konu/başlık bölümünde yazılı olmayanları teker teker düzeltmek zorunda kaldım.

Bir paylaşımcımız tohum ismini mesajın içeriğinde bile yazmamış. Resimden yola çıkarak olsa olsa budur diyerek kendim isim uydurdum.

Paylaşımcı arkadaşlardan yeni tanıtacakları tohumlarda bu duruma dikkat etmelerini, mümkünse standart formata uymalarını özellikle rica ediyorum.

YeniGine 05-11-2015 00:20

Teşekkürler Sayın MeyveliTepe, emeklerinize sağlık.

İnşallah ben adresimi doğru verebilmişimdir...

selim87 05-11-2015 12:19

Gönderilecek olan tohumlar bir kutu içerisinde mi yoksa kargo şirketinin kendi poşeti içindemi gönderiliyor. Sormamda ki neden dosya ücretimi yansıtacaklar yoksa koli ücretimi. Birde anlaşılacak kargo şirketinin ücreti paylaşılacak mı paylaşılacaksa ne zaman sonuçlanır.

Resulgur 05-11-2015 13:32

Emeğinize sağlık sn. MeyveliTepe

esgül73 05-11-2015 16:15

Ellerinize sağlık MeyveliTepe,hakkınızı helal edin.

nkutsay 05-11-2015 16:23

1 Eklenti(ler)
Merhabalar. Red romain ve kos ada marul paylasiminda bulunmak istiyorum. Daha önce hiç Marul tohumu almadim. Fotoğraftaki bitkilerden bu mevsimde tohum alabilir miyim? Tohum paylaşımına yetişir mi?

celalim01 07-11-2015 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esgül73 (Mesaj 1418122)
Evet geçen yıl ben de listeliyordum.Hatta defter tutup oraya yazıyordum.Ancak bu yıl 1. Sınıfları okutuyorum.Siteye de yorgunluktan çok uğrayamıyorum.Başkasının hakkına girmeyeyim istiyorum.Geçen yıl ana tohum projesinden yetiştiremem diye talepte bulunmamıştım.Ama bu yıl domatesleri yetiştirip bizlerle paylaşanları görünce dayanamadım.Yetiştirenlerin ellerine sağlık.

Sayın esgül73 bu sene birinci sınıfları okutuyor olmanız yeterince listeleme çalışması ve kafa yoğunluğu olacağından artı bir şeylerle uğraşmanız zor olacaktır. Haliyle insan bedenen olmasa bile fiziksel anlamda yorgunluk olacaktır.

atabora 08-11-2015 08:47

Bu sene tohum paylaşım etkinliğine yeni katılan biri olarak bir kaç sorum var. Geçen seneki etkinlikte olmadığım için ileride paylaşılacak tohum sayısı hakkında bir fikrim yok. Bu yüzden geçen sene paylaşımlar ne zamana kadar devam ettiğini yazabilen biri olursa sevinirim. Bir de geçen sene paylaşılmasını istediğimiz tohumlar bölümü varmış. Bu sene de açılacak mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025