![]() |
Alıntı:
Bugün bir tvde enginardan midye tava yapmışlar. Bizimkiler enginar alda yapalım diyolardı. Yani bu kabaktan dolma da olur başka şeyde olur. Bizim millet yaparsa olur :) |
Genelden yazilinca daha iyi oluyor. Hepimiz ogrenmis oluyoruz.
Alıntı:
|
Alıntı:
Kaldiki fazelya olmadigini Sn.Meyvelitepe yazmis...Bende mesajimda parantez icinde belirtmistim... Bu pazarlanan bitkiden bahcenizde varmi? Arinin ne derece ragbet gosterip kovana ne derece nektar aktarabildigini hic denedinizmi? Kisacasi ne demek istiyorum biliyormusunuz Sn.Limonsever... Sizin onerdiginiz bitkiyi zaten internette 3 snlik bir arama ile bulabiliyoruz... Yillardir bu forumdayim...Hicbir seyi tecrube etmeden, denemeden, tam olarak bilmeden yazmadim... |
2 Eklenti(ler)
S.Duruldan gelen sabah sefaları tohumu.
İlk çiçeklerimizi açtık ;) Bahçede olanlar Eklenti 492555 Fazla kalanları atmaya kıyamadıklarım Saksıda olanlar Eklenti 492556 |
3 Eklenti(ler)
Cherokee Purple Domates
İlk çiçeği büyük çiçeklerden... Eklenti 492692 Domates ?. Çok güçlü gelişiyor. Şimdiden bir sürü yan dal çıkardı. Bir kaç yan dalda da tomurcuk oluşumu var... Oturak olduğu için aklıma takıldı, sırığa alabilir miyim acaba? Eklenti 492693 Deşti Domates (Geç Hasat) İlk çiçek tomurcukları göründü... Eklenti 492694 |
Alıntı:
Hakaret kelime acizlerinin baslangicidir... |
3 Eklenti(ler)
1. fotoğrafta soldaki Sn. Heyyamola'dan gelen Şenberber fasulyesi, sağdaki Sn. Meyvelitepe'den gelen Tepeköy fasulyesi.
2. ve 3. fotoğrafta ise soldaki Tepeköy sağdaki Şenberber. Şenberber 2012-2013 takastan geldiği için tohum fazlaydı. :) Ben birbirinden ayıramadım, başka yan yana eken var mı acaba? Bitkiler gayet verimli ben çok da güneş alan bir yere ekmemiştim yoksa çoktan hasat ederdim. Meyve boyu 25 cm civarı, çiçekler beyaz, tohumlar da beyazdı. |
Alıntı:
Hangi dönemde olursa olsun, yapılacak herhangi bir budama işleminin bitki gelişiminde olumsuz etki yapacağını düşünüyorum. (Sararan alt yaprakların alınması hariç) |
Alıntı:
Şenberber fasulyesinin çiçekleri genelde açık-sarı renklidir. Bitki ve meyve yapısı sizin resim ve yorumlarınızla nerdeyse aynı... Sn. MeyveliTepe' nin Tepeköy fasulyesinin tanıtım mesajında ki lezzet ve tüketilmesine yönelik tavsiyeler de, Şenberber fasulyesiyle bire-bir benzerlik gösteriyor. |
Her iki fasulye de çalı fasulyesi. Tepeköy fasulyesi köylülerin zamanında Selanik'te ektikleri fasulye olduğu söyleniyor. Köyde bu tohumu hala eken bir kişi vardı, ondan almıştım. Köydeki bir çok aile bu tohumu kaybetmiş, ticari olarak hollanda menşeili helda ekiyorlar. Son zamanlarda başka aileler de kendi yiyecekleri için bu tohumu ekmeye başladılar.
|
1 Eklenti(ler)
Sap Kereviz - Celery
Kokulu, aromalı bir tadı var. Maydonoza görünüş itibariyle benzerliği var ama tad olarak çok farklı. Yeni yaptığım hugelkültür içinde 2 kök var. 6 kök saksıda var. 71 kök de bir mandal yapmıştım orda var. Sanırım taze olarak tüketmek için epey fazla. Kurutulup kavanozda saklanacaklar... Eklenti 492996 |
1 Eklenti(ler)
Ronde de Nice Kabak
Sabah bütün kabaklara, domateslere ve patlıcanlara hümik asit uygulaması yaptım... Eklenti 494280 |
Merhabalar sevgili dostlar,
Daha önce de yer yer bahsetmişimdir, ben ne yazık ki bahçemin başında her daim bulunamıyorum. 2014 yılı bahçecilikte ailece 2.yılımız. Sürekli gidip gelme ve uzun süre oralarda olma şansı bulamadığım için bu yılda tohumları fidelemek üzere bir akrabamıza emanet ettik. Mart ayının son haftası idi yanlış hatırlamıyorsam, domates, biber ve patlıcan tohumları üretim saksılarına yola çıkmadan hemen önce pürtelaş serpiştirildi ve üzerlerine şeffaf bir naylon atılarak bırakıldı. Bu nedenle herhangi bir etiketleme yapılamadı. Tek tesellim herbir tohum için arkadaşlarımın tanıtım sayfalarındaki ürün resimlerini tohum cinsleri ile birlikte basıp yazlıkta sakladığım için mahsul almaya başladıktan sonra tohumluk bırakılacak bitkileri etiketleyebilim diye düşünmek... Onun dışında kalan fasulye, kavun, karpuz, kabak, salatalık... vs. türleri fidelemeden doğrudan toprağa her ocağa 2-3 tohum gelecek şekilde bıraktılar. Ancak Nisan ayı boyunca yoğun yağmur alan köyde (komşularımız da aynı şeyden yakınıyorlardı) doğrudan toprağa bırakılan bu tohumların çok büyük bölümü ne yazık ki çürümüşler. Tek tük çimlenen fideleri bizimkiler şaşırtarak bir araya toplamışlar, kavun-karpuzlar hiç çimlenememiş, sanırım geçtiğimiz hafta kendi ellerinde olanlardan tekrar ekmişler. Toprağa saçılanlarda da ne yazık ki sadece maydanoz ve bir kaç kıvırcık kendini kurtarabilmiş. Çiçek tohumlarının da tamamını bahçenin muhtelif yerlerine Nisan sonuna doğru serptim. Geçtiğimiz hafta sonu gitme şansı bulduğumda süs ayçiçeklerinin, kosmosların, kına çiçeklerinin, gül hatmilerin, arı otlarının,kadife çiçeklerinin, zinniaların ve aynı sefaların ve cinsini çıkaramadığım 3 türün çimlendiğini gördüm. Ne yazık ki hepsinin şaşırtılması gerek çünkü çok sıkışıklar. Sadece kına çiçeklerini şaşırtabildim. Çimlenmeyenlerden şebboylara çok yandım, çok istiyordum onları, fakat onların bulunduğu alanda uzun süre su durmuş, tek bir fide bile yok, bu şekilde çimlenmeyen çokça çiçek tohumu da olmuş maalesef, bahar yapmurları benim bahçeye pek yaramadı... |
1 Eklenti(ler)
Bamya
Hızlı çimlenmişti. Ama 25 günde anca bu hale gelebildi. 35-40 kök var. İlk hali için tıklayınız... Eklenti 494933 |
3 Eklenti(ler)
Çekirdeklik Kabak
İlk dişi çiçek göründü. Eklenti 495592 Kara Kabak İlk dişi çiçek göründü. Eklenti 495593 Marina Di Chioggia kabak Ağaç kenarında çıkan mantarları doğrayıp bu üç kabağın çevresine döktüm. Eklenti 495594 |
2 Eklenti(ler)
domateslerimdeki bu beyaz lekelerin sebebi nedir?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Early Golden Summer Crookneck
İlk dişi çiçek göründü... Eklenti 495958 Domates ?. Çok güçlü sürgünler çıkarıyor. İlk çiçeklerini açtı... Eklenti 495957 |
Alıntı:
sonradan bir iki haftadır soğudu iyice acaba tekrar içeri mi alsam? gerçi çok soğuk yok artık gece en düşük 10 derece |
Yerlerine dikin artık, toprakta durumlarını düzeltirler.
|
1 Eklenti(ler)
|
.
3 Eklenti(ler)
tepeköy ve şenberber fasülyeleri
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili SDurulun
sabah sefaları açmaya başladı |
1 Eklenti(ler)
Katmerli kına çiçeği (heyyamola)
Katmerli diye istemiştim ama katmerli çıkmadılar, olsun yine de sayın heyyamolaya teşekkür ederim. Eklenti 496903 |
Alıntı:
Sayın resimsel, Bu orta alana bir şey ektiniz mi? Eğer ekmediyseniz ekin :) Boş kalmasın. Mısır felan ekebilirsiniz. Benim sebze adalarında boş yer yok. Olsa bir şeyler daha ekeceğim :) |
Fesleğen ekin. :)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün bahçeme gittiğimde Sayın heyyemola dan gelen mini saksı domatesinin üzerinde ilk domatesimi gördüm.İlginç olan diğer domateslerin yanında boyuna bakmadan! domates vermiş olmasıydı.Beni mutlu etti.
|
Alıntı:
|
Sayın heyyamola açmayan bir kaç kök daha var inşallah onlarda çıkar, çıkmasa da sorun olmaz sizin elinizde değil ki bu, seneler evvel ben de yetiştirmiştim kırmızı açan gül şeklinde olanlardan vardı ondan aldığım tohumlardan ektiğimde 2-3 tanesi katmerli oluyordu çoğu katmersiz oluyordu ve bu da çok normal bence, lütfen sizde sakın üzülmeyin,siz üzülürseniz ben de üzülürüm. Sevgiler Saygılar dilerim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada ayçiçeklerim çok boylandılar. 3-4 tanesi yan yattı. 1-2 tanesinin gövdesi yarılmış. Sanırım erken ektiğim için oldu. Galiba mayısın sonu gibi ekmek gerekiyormuş. |
İklim açısından şanslı olan arkadaşlarımı çok kıskanıyorum, bazılarımız toprağa yeni geçirirken bazılarımız neredeyse hasata başlayacak ;)
Benimkileri en erken 14 Haziran da görebileceğim. İnşaallah kayıplar daha fazla büyümemiş olur. Balkonda da kumrular yüzünden sıkıntı yaşıyorum, saksıya şaşırttığım fidelerin üzerlerinde eşelenmişler, sağlam kalanları tekrar içeri aldım, biraz daha gürbüzşelene kadar dışarıya koyamayacağım anlaşılan :( |
1 Eklenti(ler)
Kozmos
Sevgili olcim'den gelen tohumlar artık çiçeklenmeye başladılar olcim'e teşekkürler |
.
4 Eklenti(ler)
Tohum paylaşımdan gelen neredeyse tüm tohumlar yerlerine yerleşti,bazıları çiçeklendi bile.
|
5 Eklenti(ler)
Etkinlikten talep ettiğim on iki çeşit biberden çimlenen biber fidelerim. Gerekli şartları sağlayamadığımdan ve uzun çimlenme süreci sonucu etiketlerinde silinme olmuş. Bu yüzden kimden geldikleri meyve verdiklerinde belli olacak.:(
Eklenti 497637 Eklenti 497638 Eklenti 497640 Sadece yaprak rengi farkı dolayısıyla belirleyebildiğim, Sn. heyyamola'dan. Siyah Süs Biberi. Eklenti 497639 Sn. birnefestoprak'tan. Ludmilla's Red Plum domates Eklenti 497641 |
5 Eklenti(ler)
Sn h dogan'dan,
Aslanağzı, Eklenti 497642 Horozibiği. Eklenti 497644 Sn. heyyamola'dan Hüsnüyusuf, Eklenti 497643 Karanfil, Eklenti 497645 Katmerli Kına Çiçeği. Eklenti 497646 |
Alıntı:
|
Sn esgül, sizlerde emek emek ekip yetiştirdiklerinizi sağlıkla ve keyifle yiyin inşallah.
|
.
1 Eklenti(ler)
Tohum takastan sn.meyvelitepe'den gelen kerevizler.
Soru ve cevaplar için buraya bakabilirsiniz: Kereviz Yetiştiriciliği (Apium graveolens) |
birçok doğa severi burda görmek ne güzel birşey.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025