![]() |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sayın bahcedenn'in gönderdiği Sivas Koyulhisar Domates. Diğerlerine oranla çok daha hızlı gelişti.
Eklenti 500776 Eklenti 500777 Eklenti 500778 Eklenti 500779 Eklenti 500780 |
Tohum takasdan gelen kalıcı ıspanak ve pazılarım çok büyüdü.Sebzelerin dış yapraklarından alıp kullanıyorum.Zaten 5-6 kök olan sebzeleri hiç köklemedim.Sorum şu bu sebzelerden nasıl tohum alacağım?
|
Tohuma kacmasini beklemeniz gerek. Once ciceklenecekler, sonra tohum baslarini olusturacaklar. Yerlerinden sokup baska yere dikmenize gerek yok. Ozellikle havalar isindikca olduklari yerde tohuma kacarlar. Sansliysaniz (kalici ispanak "gercek" ispanak degil ama bu durum onda da soz konusu olabilir), hepsi disi bitkidir ve hepsinden tohum alabilirsiniz.
Alıntı:
|
Alıntı:
Kullanmasanız bile büyüyen dış yaprakları dipten koparın. Bitmeyen yeşil yaprağınız olacak. |
Jalapeno Biber
Saksıdaki jalapeno biberler soldaki 50 cm ve sağdaki 25 cm. Sağdaki bir kazaya kurban gidince kısa kaldı. Bu kadar boylanmasının sırrı; bir müddet gölge ve kapalı yerde durdurup bitkinin boylanmasını sağlıyorum. Bitki ne kadar büyükse, o kadar biber demek! http://www.agaclar.net/forum/attachm...peno_biber.jpg İkiside tomurcukta... http://www.agaclar.net/forum/attachm...peno-biber.jpg |
Oturak Sn . Yagmur
Saygilar |
1 Eklenti(ler)
Bu benim defterimde aldığım notlara göre sayın heyyemola dan gelen çekirdeklik kabak.Bir yanlışım varsa (dışarıdan bakınca anlıyorsanız)düzeltirseniz sevinirim.Bir de ben kabakta erkek dişi çiçek tozlaşması olayını bilmiyorum.Eğer bu çekirdeklik kabaksa tohum için daha büyümesini beklemeli miyim?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İlk tohumu Red Robinden aldım ama sadece bir bitki olduğu için doğal olarak az tohum çıktı.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da Sn. loveforlife'den gelen Turkish Orange patlıcan.
|
4 Eklenti(ler)
Peynir Biberi (Gül Biber)
Boyuna posuna bakmadan bir sürü bir tomurcuk oluşturmuş. Bir tane de meyveye dönmüş. Eklenti 501951 Early Golden Summer Crookneck Yağmurlar pek yaramadı. 2 kök yetiştiriyorum. Diğer kökte 3 kabak var ama yağmurlardan dolayı pek büyümeye hevesli değiller. Eklenti 501952 Çekirdeklik Kabak Yağmurlardan etkilenen diğer kabağımız çekirdeklik kabak, çiçek püsküllerini düşürünce 2 kabakta büyümekte zorlanıyor. Ne yapsam bilemedim. Koparmayı düşünüyorum. Kökeni durdurabilirler. Eklenti 501953 Domates ?. İlk çiçek sapındaki çiçekler meyveye döndü. Adanın batısına dikmiştim ama güneye doğru yönleniyorlar. Haliyle biraz uğraştırıyor. İstediğim gibi olmadı. Tadından memnun kalırsam seneye güney kısma dikeceğim. Eklenti 501954 |
3 Eklenti(ler)
Marina Di Chioggia kabak
İlk dişi çiçek yarın açacak sanırım. Ama diğer kabaklarda yaşadığımız sıkıntı bu kabakta da oldu. Çapraz tozlaşmaya fırsat vermeden sabah erkenden tozlaştırmak istiyordum ama erkek çiçek yok. Mecbur ben çapraz tozlaştıracam. Sürgünün 1 metre ilerisinde yeni bir dişi çiçek oluşumu gördüm, inşallah yeni dişi çiçekte normal tozlaştırma yapabilirim. Eklenti 502131 Kara Kabak Bu 3. dişi çiçek, diğer 2 çiçek açamadan sararıp öldü. Bunun biraz yaşama azmi var gibi... Eklenti 502132 Early Golden Summer Crookneck Ve ilk hasatı gerçekleştirdim. Biraz daha büyümelimiydi bilemedim. Ama kartlaşma kriteri olabilir diye düşünüp, üzerinde bir kaç kabarık çıkınca hasat ettim. Eklenti 502133 |
4 Eklenti(ler)
"Ektiğim" tohumlardan kırmızı yıldız çadırı, coreopsis grandiflora, bordo gülhatmi ve yumurta patlıcanı çimlendiremedim. Deşti domates uzun süren yağışlar nedeniyle çürüdü. Glayöl ve haseki küpesi şu an hasarlı durumda.. Geri kalanlardan sonra tekrar kesin bilgi veririm; defterime bakmam lazım aklımda sadece bunlar kalmış :o Sonunda birkaç resim de ben yükleyeyim dedim:
Sn loveforlife'dan Sabah Sefası İpomea : Eklenti 502481 Sn Kiraz'dan Hıyar : Eklenti 502480 Sn Atilgan'dan Wautoma Salatalık (maalesef sadece bir tane çimlendirebildim) : Eklenti 502476 Sn bahcedenn'den Yerli Topan Patlıcan : Eklenti 502478 |
Alıntı:
Yüklediğiniz fotoğraftaki kabak, spagetti kabak değil, yemeklik kabak. Fotoğraflarda bir karışıklık mı oldu acaba? |
Evet başlığı kontrol ettim şimdi de gerçekten etiketler karışmış.. Spagetti kabaklarım 2 kök ve daha küçükler şimdilik.. Onların fotoğrafları bir dahakine koyarım inşallah, bildirdiğiniz için teşekkür ederim ;)
|
Alıntı:
Amcamlar buna benzer hibrit yemeklik bir kabağı, 4 sene ıslah ettikten sonra verim aldıkları bir kabak haline dönüştürdüler. |
1 Eklenti(ler)
Domates ?.
Bu domates inanılmaz derecede ilgimi çekmeye başladı. Durmadan yeni sürgünler çıkarıyor ve hepsi de çok güçlü gelişip tekrar sürgünler çıkarıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor. İlk salkımlar 10'lu çiçek oluşturdu. Şuan göründüğü gibi 5 tanesi domatese döndü. Diğer çiçeklerde dönmek üzere. Bu arada diğer salkımlarda 6-7 adet çiçek var. Eklenti 502562 |
5 Eklenti(ler)
Hava şartlarından biraz geç kaldığım bahçem
|
2 Eklenti(ler)
Karabuğdaylarım
|
5 Eklenti(ler)
Aynı bahçemden
|
2 Eklenti(ler)
Early Golden Summer Crookneck kabaktan bir adet hasat etmiştik. Dün kızartmasını denedik. Güzel bir tadı vardı. Dağılma vs. olmadı. Bizimkiler kabağı doğrarken fos olduğunu ve tencere yemeği olmayacağını söylediler. Ama kızarttıktan sonra yemeği olabilir dediler. Diğer hasatlardan tencere yemeği denemeyi düşünüyoruz.
Bu arada sabahın ilk ışıkları ile tozlaştırma yaptım. Ortada ne börtü böcek ne de başka bir canlı vardı. :) Şu ana kadar sadece 2 kabağı normal tozlaştırabildim. Bunları tohumluk bırakacağım. Kara Kabak Bu kabağın özel bir yeri var. Eski komşumuzun bahçesinde yetişirdi. Tadını çok sevdiğimiz bir kabaktı. Tekrar kavuşmak güzel bir duygu. Eklenti 502716 Çekirdeklik Kabak Bahçeden hasat ettiğim yemeklik kabakla birlikte pişirilmiş. Akşam karnım tok olduğundan yiyemedim. Bugün tadına bakmayı düşünüyorum. Ama lezzeti karışacağı için sonraki hasatları beklemek daha uygun olacaktır. Eklenti 502717 |
2 Eklenti(ler)
Sn: heyyamola'dan gelen şenberber fasulyesi;
son derece verimli, aldı başını gidiyor diyebilirim, bu gidişle boyu 5 metreyi bulacak herhalde Sn: pria'dan gelen çilli fasulye; oturak bir çeşit, verimi çok güzel bahçemdeki en hızlı gelişen cins oldu |
Sn.pares,sizin fasulyeler büyümüşler, bizim şenberber fasülyeleri şimdiden 3 m oldular ama henüz çiçek açtılar,peki bunları nasıl tutacağız fikriniz varmı?:))
|
3 Eklenti(ler)
Ronde de Nice Kabak
İlk dişi çiçek göründü. Bu arada bitki en olarak iki karış oldu. Fazla yer kaplamıyor. Eklenti 502953 Kandil Bahçede bir çok biber çeşiti yetiştirdim ama ilk defa dolma biber yetiştiriyorum. Verimini merak ettiğim bir biber çeşiti. Eklenti 502954 Kamber Biberi Bu biber yapısı itibariyle Sayın sevoş'un etkinlikte paylaştığı Peynir Biberi(Gül Biberi)'ne çok benziyor. Eklenti 502955 |
Alıntı:
|
Sıcak hava ve benim gibi fazla ilgilemezseniz boyu 3m'de kalır. :D
Bu arada ben sadece 2 kez topladım sonra da tohuma bıraktım. Sn. pria'dan gelen çilliyi ise hiç toplamadan tohuma bıraktım hatta tohumlarını da çıkardım. :) 5 tohum gelmişti şimdi 200 oldu herhalde. Güz ekimi yapacağım tabi ekebilirsem. |
Alıntı:
|
15 ağustostan sonra ekmeyi düşünüyorum ancak o zaman biraz serinlemeye başlar havalar. Sizin ora için bir şey diyemem. :)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yaprak koltuklarından yeni sürgünler çıkaracaktır. Onları da ihmal etmeyip, önceki sürgünlerin yaprak, tomurcuk ve meyvelerini koruyup gözeterek, boş kısımlarına sardırırsanız, sizi hiç ürünsüz bırakmazlar. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
siyah inci biber
Eklenti 503203 meyvelitepe'den alis pembe kiraz domatesi Eklenti 503204 Eklenti 503206 SDurul ve loveforlive'den gelen haseki küpesi Eklenti 503205 Kgursan'dan satın alınan lisiantus fideleri Eklenti 503207 Diğer gelen birçok çiçek tohumlarını çimlendiremedim. |
2 Eklenti(ler)
Şenberber Fasülyesi
Çok verimli bir çeşit. Geçen sene 5-6 kökten bir tabak kadar yemeğini yapmıştık. Çok güzel tadı vardı. Biraz da tohumluk bırakmıştım. Bu seneki etkinlikten gelen tohumlar daha verimli gibi. Geçen senenin tohumlarından yetişenlerde 2-3 meyve varken bu seneki etkinlikten gelenlerde 7-8 meyve oluşumu var. Eklenti 503467 Tepeköy Fasülyesi Çok güçlü gelişiyor. Yoğun bir çiçek oluşumu var. Şenberber fasülyesine göre geriden geliyor. Buna rağmen ilk meyve salkımlarında 2-3 meyve oluşumu var. Şimdilik güzel gidiyor. Ama bugünkü fırtınada fasulye sırıklarını yıkılmış buldum. İnşallah pek bir sıkıntı yoktur. Eklenti 503468 |
4 Eklenti(ler)
Roma Cherry Domates
Güzel geliştiği için hiç koltuk alması yapmadım. Epey verimli bir çeşit. Bütün salkımlar dolu dolu. Eklenti 503470 Çikolata Çeri Domates Güzel gelişiyor ama meyve salkımları 50-60 cm'de oluştu. Tadını merak ettiğim bir domates çeşidi. Eklenti 503471 Kara Kabak Tozlaşma başarılı olmuş. Verimli bir çeşide benziyor. 3 yaprak bir meyve oluşturuyor. Eklenti 503472 Marina Di Chioggia kabak Tozlaşma başarılı olunca gelişmeye başladı. Çapraz toşlaştırdığım için çekirdekleri çıtlatılacak. Eklenti 503473 Not: Bugünkü fırtınada(1 saat boyunca hızı saatte 80-100 km) bütün kabakları ve fasulyeleri perişan, çoğu yıkılmış bir şekilde buldum. Bu sene tam anlamıyla sebzeler ve meyveler çok kötü. Allah sonunu hayır etsin. |
2 Eklenti(ler)
Sayın pria'nın gönderdiği manolyalardan iki tanesi saksı içinde bahçeye indi.
Eklenti 503548 Eklenti 503549 |
5 Eklenti(ler)
Çimlenmesinden umudu kestiğim tohumlar birer ikişer çimleniyor. Bu saatten sonra meyve verirler mi bakalım?
Sayın MeyveliTepe'den ve sayın limon_ sever'den talep ettiğim, iki çeşit kabak tohumu vardı. Yağmur, sel, çamur her şey birbirine karıştı. Meyve alabilirsem kimlikleri belli olacak. Eklenti 503633 Eklenti 503634 Sayın MeyveliTepe'den, kalıcı ıspanak. Eklenti 503632 Sayın heyyamola'dan Hint yağı bitkisi. Eklenti 503636 Sayın MeyveliTepe'den san marzano domates. Eklenti 503635 |
2 Eklenti(ler)
Sn. MeyveliTepe'den gelen San Marzano'lar. Hastalığa bayağı dayanıklı çıktı diğer domateslere göre.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025