![]() |
1 Eklenti(ler)
Ayaş Domatesi
İri çiçekten oluşan meyve, normal görünüşünden biraz farklı meyve oluşturdu... Tadı, bayramda tattığım domatese göre katbekat güzeldi. Tamamen kırmızı koparmak gerekiyormuş... Bu meyveden tohumluk ayırdım. Eklenti 512630 |
3 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den
Anatohum projesi kapsamında sn. birnefestoprak'tan gelen Ayla Eklenti 512645 Eklenti 512646 Eklenti 512647 |
Meyve tutumu nasil oldu Sn heyyamola?
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den
Yerli Yayla Domatesi (Sn. h_dogan) Eklenti 512648 Mini Kiraz Domates (Sn. h_dogan) Eklenti 512652 Roma Cherry Domates (Sn. bahcedenn) Eklenti 512653 Alis' Pembe Kiraz (Sn. MeyveliTepe) Eklenti 512654 Christopher Columbus Domates (Sn. bahcedenn) Eklenti 512655 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den
Sarı Salkım Domates (Sn. limon_sever) Eklenti 512657 Eklenti 512658 Sarı Salkım Domates (Sn. bahcedenn) Eklenti 512659 |
3 Eklenti(ler)
3 Ağustos 2014' den
Sn. bahcedenn' den Pink Vernissage Domates Eklenti 512670 Principe Borghese Domates Eklenti 512671 Nineveh Domates Eklenti 512672 |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Sn bahcedenn'in yetistirdigi bitkilerden birinde de buna benzer bir sonuc cikmisti (sizin de kaynaginiz Sn bahcedenn ama tohumun ilk cikis noktasi Sn Asiye, ona da tohum daha once 2 nesil yetistiregelen bir aileden geliyor).
Meyve sekli itibariyle sizin gosterdiginiz resim, esas Ayas degil diye dusunuyorum. Ya onun bir baska kultivari, ya da ilk kaynagindan cikista tohumda karisiklik oldu. Ayas'a ait baska bir cesit de olabilir. Bitki, oturak mi sirik mi? Alıntı:
|
Alıntı:
Bir ara sırf bu tip çiçekten oluşan meyvelerden tohumluk ayırıyordum. Tekrar bu tip meyvelerden tohum ayırmaya başladım. Bir çeşit hastalık diye hatırımda kalmış ama bana göre normal çiçekten oluşan meyvelere göre daha lezzetli oluyorlar. |
Yari siriksa, Ayas Domatesi deyince anladigimiz cesit degil. Ayas Domatesi, oturak bir cesit ama bu resmini gosterdiginiz cesit, Ayas'tan sekil itibariyle sapmis bir mutasyon urunu de olabilir. Normalde meyvelerin, farkli ciceklerin birlesmesiyle olussalar bile (bu bir hastalik degil), kivircik olmamasi gerek; meyveler duz kabuklu ve ustlerden hafif basik yuvarlak olmali. Mumkun olursa, hasat edeceginiz meyvelerin birinin enine kesidini alip resmini cekebilir misiniz?
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ayaş Domatesi
Dediğiniz gibi diğer meyveler düz kabuklu ve üstten biraz basık. Öndeki meyve kızarmaya başlamış. Hasat ettiğim zaman 2-3 açıdan fotosunu çeker ve eklerim. Eklenti 512693 Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sn. heyyamola' dan katmerli gül hatmi ve bordo gül hatmi...
Her ikisinden de 2 adet fide çiçek verdi, diğer hatmi fideleri sanırım bu yıl açmayacaklar... Eklenti 513179 Eklenti 513180 Sn. olcim' den cosmos, dağıtıma yetecek kadar tohum toplamayı başarırsam paylaşımda yer alacak inşallah... Eklenti 513182 Eklenti 513183 Bahçeye ancak 2-3 haftada bir gidebilmek canımı sıkıyor :( |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim sınır/mekan tanımayan karpuzlarımın yeni çılgınlığı :D
İlerlemekte kararlı olan karpuzun önüne bamya çıkınca, karpuz çareyi bamyanın üzerinden yola devam etmekte bulmuş, bu da yetmemiş bir de meyvesini bamya fidesine asmış, meyve şu anda yerden yaklaşık yarım metre yukarıda büyüyor... Eklenti 513188 Kavunlar hakkında bir sorunumuz var, kavunlarda görüntü mükemmel ancak tat sıfır, bölgemiz yağış almaya devam ediyor, fazla su kavunlarda tat kaybına neden olabilir mi? Şu ana kadar tohumunu ayırmaya değecek tek bir kavun yiyemedik... |
3 Eklenti(ler)
Geçen sene etkinlikten
Türkiş Orangle Patlıcan Sevgili loveforlife Eklenti 513214 Eklenti 513215 Yeşilken toplayıp bir defa yemeğini yaptım çok hafif rahatsız etmeyecek kadar acısı vardı, tuzlu suya koymak aklıma gelmedi. Eklenti 513218 Tohumlarını etkinlikte paylaşacağım inşallah. |
2 Eklenti(ler)
Yumurta süs Patlıcanı
Sevgili loveforlife Eklenti 513217 Eklenti 513216 Tohum Takasta paylaşmak için sadece 3 tanecik bırakabildim |
O üç tanecik patlıcandan inanmayacağınız kadar tohum çıkacak merak etmeyin. Tohumu bol bir çeşit, ben de birkaç tane tohumluk ayırdım, geçen seneden de baya tohum var elimde.
|
Alıntı:
|
8-10 tane yeşilken kopardım ama içlerini daha açmadım bir kaç tane daha büyüyor biriktirip reçelini deneyeceğim, o yüzen ne kadar tohum çıkacağını kestiremedim, ozaman talepte bulunanlara yetri kadar tohum çıkacak öyleyse Sayın h_doğan.
|
Evet yeteri kadar tohumumuz var Sn. akçabardak. Size aşırı talep gelirse kalanları ben tamamlarım.
|
3 Eklenti(ler)
Yedikule Marul
(Sayın h_doğandan) Eklenti 513219 Eklenti 513220 Eklenti 513221 Tohum takas için ayırdığım, seneye inşallah daha çok ayırırım. |
Alıntı:
|
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, bir sonraki yıl da kavunlar tatsız olur diye tereddüt ettiğim için tohum almamıştım şu ana kadar, bir de tatsız kavun tohumları paylaşmak istemediğim için tabi ;)
|
Sayın bahcedenn'in paylaştığı Costata Romanesco Kabak'tan haziran ayının sonuna doğru (şurada paylaştığım)tohumluk ayırmıştım. Şu an dışı turuncu çizgili bir hal aldı acaba koparıp tohumlarını almalı mıyım? Ya da beklemeli miyim?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Ayaş Domatesi
Sayın birnefestoprak'ın isteği üzerine detaylı görseller... Eklenti 513588 Eklenti 513589 Eklenti 513590 Eklenti 513591 Eklenti 513592 |
1 Eklenti(ler)
Naturel Kabak
Diğer bitkide dişi çiçek oluşumu gördüm. Duruma göre yeşilinden yemek yapmayı deneriz veya kızartırız. Tohumluk kabağın son hali... Eklenti 513593 |
Tesekkurler. Bu meyve, hem sekil olarak hem de meyve kesiti bakimindan genel anlamda bilinen Ayas'a uyuyor (verdiginiz linkteki Sn bahcedenn'in resmindeki meyve icin de ayni sey gecerli).
Genel olarak, tipik Ayas'in meyveleri orta boy sinifina giriyor. Cogu 200-300 gr agirliginda, kimi meyveler olmali. Cok dolgun ve etli oldugu icin, meyve eni cok buyuk olmasa da (genelde 7-8 cm), gorece agir cekiyor. Ankara'da cogu manavda Ayas olarak satilan cok buyuk meyveye sahip cesit de aslinda Ayas degil, onu da belirteyim. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Belki daha iri olabilirlerdi ama bu seneki hava şartları nedeniyle birçok domateste hastalık var. Ayaşta etkilendi. En çok pembe de sıkıntı var. Şimdi ana gövdeden yeni sürgünler çıkarıyor. Onlardan ümitliyim. |
3 Eklenti(ler)
İlk iki fotoğraf cristopher columbus'a benziyor mu ?
|
2 Eklenti(ler)
Bunların tohumu Çanakkale'den gelmişti
|
1 Eklenti(ler)
San Marzano
|
2 Eklenti(ler)
San Marzano'ların tadına henüz bakmadık , daha ilk hasadımız ama Ali's pembeler bir harika
|
Benziyor, evet. Yetistirdiginiz domateslerin listesini yazarsaniz, daha cok yardimci olabiliriz. Yanilmiyorsam, daha once Christopher Columbus'la birlikte birkac baska sosluk cesit daha gondermistim; bunlarin arasinda meyve sekli bakimindan birbirine benzeyenler var (Sn bahcedenn'den aldiysaniz, Christopher Columbus olma ihtimali yuksek). Eger oysa, cok kaliteli bir cesit.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Christopher Columbus'un meyveleri biraz daha siskin, enli oluyor.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn. limon_sever'den gelen salkım süs biberi. Tek bitki kaldı. Bakım yapamadım bitkilere bu sene.
|
Sedef çiçeği tohumlarım çimlendi, şaşırttım ama bir türlü büyümediler.. Büyükçe bir saksıya şaşırtmıştım, yanına patlıcan fidelerini de şaşırttım, patlıcan büyüdü, sedefler öldü..
Acaba patlıcanla birlikte büyüyemelerini engelleyecek bir durum mu var bilmediğim, yoksa ben mi beceremedim, ne dersiniz?? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025