![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Uzun kabak nedir? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim buralarda olan kışlık olarak kurutularak saklanabilen bir metre civarında uzayan bir kabak çeşidi. Taze yemeği de yapılıyor. Başka bölgelerde de olduğunu yeni öğrendim. Oldukça verimli bir çeşit. Askı sistemi olursa düz bir şekilde büyüyor. Tohumların çimlenmesi biraz zor. Komşumda diktiği tohumlardan çok azı çimlenmiş durumda. Tohumları gübre içinde bir veya iki gün vücut sıcaklığında bekletip daha sonra ekiyorlarmış eskiden. O zaman çimlenme oranı çok yükseliyormuş. Arkadaşıma temin ettiğim tohumları kuluçka makinasında bekleterek ekmişti. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sn Muda, Bu resmini gosterdiginiz kabak, genelgecer yemeklik kabak Cucurbita pepo degil. Gaziantep'in Haylan Kabagi gibi, eger yanilmiyorsam su kabagigillerden (ing. gourd) bir cesit. Bildigim kadariyla geleneksel olarak kurutulup dolmasi yapiliyor; en azindan Gaziantep'teki kullanim alanlarindan birisi bu. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu çeşit Türkiye'nin değişik yerlerinde de biliniyor gördüğüm kadarı ile. En iyi tarafı hiçbir kabak çeşidi ile karışmaması. Uzun Kabak Yemei (Afyon) - lezzetler.com Yemek Tarifleri Uzun Kabak Dolması | Tarifler |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Alıntı:
Hepsi çok güzel gerçekten. Emeğinize sağlık. Özel mesaj kutunuz dolu bu arada. Mesaj gönderemiyorum. Alan açabilirseniz memnun olurum. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğenmenize sevindim. Özel mesaj kutusundan bir miktar sildim. İyi akşamlar. |