![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Peynir Biberi (Gül Biber) Boyuna posuna bakmadan bir sürü bir tomurcuk oluşturmuş. Bir tane de meyveye dönmüş. ![]() Early Golden Summer Crookneck Yağmurlar pek yaramadı. 2 kök yetiştiriyorum. Diğer kökte 3 kabak var ama yağmurlardan dolayı pek büyümeye hevesli değiller. ![]() Çekirdeklik Kabak Yağmurlardan etkilenen diğer kabağımız çekirdeklik kabak, çiçek püsküllerini düşürünce 2 kabakta büyümekte zorlanıyor. Ne yapsam bilemedim. Koparmayı düşünüyorum. Kökeni durdurabilirler. ![]() Domates ?. İlk çiçek sapındaki çiçekler meyveye döndü. Adanın batısına dikmiştim ama güneye doğru yönleniyorlar. Haliyle biraz uğraştırıyor. İstediğim gibi olmadı. Tadından memnun kalırsam seneye güney kısma dikeceğim. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Marina Di Chioggia kabak İlk dişi çiçek yarın açacak sanırım. Ama diğer kabaklarda yaşadığımız sıkıntı bu kabakta da oldu. Çapraz tozlaşmaya fırsat vermeden sabah erkenden tozlaştırmak istiyordum ama erkek çiçek yok. Mecbur ben çapraz tozlaştıracam. Sürgünün 1 metre ilerisinde yeni bir dişi çiçek oluşumu gördüm, inşallah yeni dişi çiçekte normal tozlaştırma yapabilirim. ![]() Kara Kabak Bu 3. dişi çiçek, diğer 2 çiçek açamadan sararıp öldü. Bunun biraz yaşama azmi var gibi... ![]() Early Golden Summer Crookneck Ve ilk hasatı gerçekleştirdim. Biraz daha büyümelimiydi bilemedim. Ama kartlaşma kriteri olabilir diye düşünüp, üzerinde bir kaç kabarık çıkınca hasat ettim. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
"Ektiğim" tohumlardan kırmızı yıldız çadırı, coreopsis grandiflora, bordo gülhatmi ve yumurta patlıcanı çimlendiremedim. Deşti domates uzun süren yağışlar nedeniyle çürüdü. Glayöl ve haseki küpesi şu an hasarlı durumda.. Geri kalanlardan sonra tekrar kesin bilgi veririm; defterime bakmam lazım aklımda sadece bunlar kalmış Sonunda birkaç resim de ben yükleyeyim dedim:Sn loveforlife'dan Sabah Sefası İpomea : ![]() Sn Kiraz'dan Hıyar : ![]() Sn Atilgan'dan Wautoma Salatalık (maalesef sadece bir tane çimlendirebildim) : ![]() Sn bahcedenn'den Yerli Topan Patlıcan : ![]() Düzenleyen haru : 16-06-2014 saat 16:40 Neden: bitki adını yanlış yazmışım |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yüklediğiniz fotoğraftaki kabak, spagetti kabak değil, yemeklik kabak. Fotoğraflarda bir karışıklık mı oldu acaba? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
Evet başlığı kontrol ettim şimdi de gerçekten etiketler karışmış.. Spagetti kabaklarım 2 kök ve daha küçükler şimdilik.. Onların fotoğrafları bir dahakine koyarım inşallah, bildirdiğiniz için teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amcamlar buna benzer hibrit yemeklik bir kabağı, 4 sene ıslah ettikten sonra verim aldıkları bir kabak haline dönüştürdüler. |
|
|
|
|
![]() |
|
|