agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni4448Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2014, 12:48   #1
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yabani roka tohumu alıp ektiğini yazan bir tek siz oldunuz. Başka kimse ekmedi mi? Çok güzel bir bitkidir, aroması normal rokadan daha güçlüdür. Hiç yaprak koparıp salatada denediniz mi?
Sezon başında en öncelikli olanlardandı. Bahçenin yeni tımarladığım kısmına ektim. Aklımda dereotu, maydanoz, roka vb. ürünleri bi yerde yetiştirmek vardı. Fakat yeni bir yer olduğu için rokalar çimlenene kadar yabani otlar rokaların çıkışını baskıladılar. Sonra nasıl olmuşsa unutmuşum yeniden ekmeyi. 3 gün önce yeniden aklıma gelince (şansa bırakmamak için) bu sefer saksıya ektim. Sabırsızlıkla bekliyorum çimlenip büyümelerini.

Tadını merak ediyorum demeyeceğim. Ne kadar güzel olduğunu evvelki yazdan biliyorum.

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-06-2014, 18:15   #2
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Çekirdeklik Kabak
Erkek ve dişi çiçek yarın açacak. Bu sefer tozlaşma sıkıntısı yaşamayacak gibiyiz. İlk dişi çiçek hala belirsiz. Havalar bir iyi bir kötü gidince gelişmeler yavaş. 2-3 gün içinde yaa büyüyecek ya da ölecek.
Name:  cekirdeklik_kabak.jpg
Views: 746
Size:  43.9 KB

Early Golden Summer Crookneck
2-3 dişi çiçek var. Ama ortalıkta erkek çiçek yok. Bu yarın açacak. Artık çekirdeklik kabağın erkek çiçeği ile tozlaştırılacak.
Name:  early_golden_summer_crookneck.jpg
Views: 2090
Size:  36.6 KB

Marina Di Chioggia kabak
İlk dişi çiçek gelişmeye devam ediyor. 3-4 gün içinde bir aksilik olmazsa açacak.
Name:  marina_di_chioggia.jpg
Views: 631
Size:  38.3 KB

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-06-2014, 12:01   #3
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Salkım Süs Biberi
Bizimkisi yine iş başında, bir sürü tomurcuk oluşturmuş. Bu sene bakım iyi olunca geçen seneki bitkiye göre daha güzel gelişti.
Name:  salkim_sus_biberi.jpg
Views: 804
Size:  43.4 KB

Jalapeno Biber
Bahçede iki kök var. İkisi de çiçek açtılar. İki ayrı 30 litrelik saksıda da birer kök var. Saksıdakilerden bir tanesi 50 cm boyuna ulaştı. Çift çatal bile oldu. Tomurcuklar çiçek açma aşamasındalar. Onlar meyve verince paylaşacağım.
Name:  jalapeno_biber.jpg
Views: 806
Size:  36.2 KB

Arnavut biberi
Üç kök var.(Bir tanede aynı bardaktan şaşırtmıştım. Ama o pek büyümüyor. Onunla dört kök.) Gelişimi yavaş ilerliyor.
Name:  arnavut_biberi.jpg
Views: 654
Size:  37.1 KB

Not: Diğer çeşit biber ve domatesler kağıtta düzenli bir şekilde yazılıydı. Kağıdı kaybedince hatırlayabildiklerimi fotoğraflayıp yayınlıyorum.

limon_sever Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025