![]() |
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-08-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37
|
Biberiye (Süs Biberi)
![]() Dalında kırmızıya dönmüş görüntüsü budur. Çekim yapacağım gün benden önce diğer ofis ahalisi hasat yaptığından, buncağız fotomodellik yapmıştır, aslında kök başına aynı anda 8-9 meyve bulunmaktadır. ![]() Bu fotoğraf internetten örnek olarak alınmıştır, ben bu şekilde tüketmediğim için fikir vermesi açısından yüklüyorum. Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Biber Tohum çeşit adı: Biberiye (Süs Biberi) Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: 1.Levent/İstanbul Size nereden geldi: Eminönü/fide olarak alındı Tohumun kökeni:? Kullanılan gübreler: yanmış keçi-koyun gübresi karışımı Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: 2015 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Gelişimi kolay, zahmetsiz. Verimli bir meyve tutumu var. Ben 5 kök diktiğim ofis bahçemde, oldukça ağaç gölgesi olan bir alanda yetiştirmeme rağmen, yaz boyunca her gün 5-6 adet tüketebilecek verim aldım. Yeşilken tüketildiğinde acılık derecesi kıl acı biberin kesinlikle ötesindeydi, gözleri yaşaran misafirlerim oldu . Ama ortak fikir çok güzel bir yemek eşlikçisi olduğu yönünde.Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan aylarında bahar güneşi kendini hissettirdiğinde viyole, fide boyu 15 cm olduğunda saksıya/bahçeye geçerirlebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Aşırı güneş veya gölge olmayan bir yerde, düzenli ama az sulama ile yetiştirmenizi tavsiye ediyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler yeşilden kırmızıya döndükten sonra kırmızının tonu koyulaşmaya başladığında tohum alınıyor, ben hasatını yaptıktan sonra 10 gün kadar pencere kenarında kurutup öyle tohumları aldım. UYARI: Tohum sayısı sınırlıdır, 15 kişiye kadar gönderilebilecektir. |
|
|
|
|
|