Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum türü: Domates
Tohum çeşit adı: Tiny Tim Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçeşehir/İstanbul/teras
Size nereden geldi: 2014 Tohum Paylaşım Etkinliği- İsmail Kuzucu
Tohumun kökeni: ?
Kullanılan gübreler: yanmış keçi-koyun gübresi karışımı, ev yapımı kompost
Kullanılan ilaçlar: -
Hasat yıl ve ayı: Eylül 2015
Bitki tipi ve gelişim durumu: Saksıya çok uyan, bol verim vaad eden, hatta
neden daha fazla dikmedim dedirtecek bir cins.
Yetiştirme özellikleri: Terasta, ö.sonra güneşinde gölgede kalan bir alanda yetiştirdim, çok verimli, suyu seven bir tür. Kök başına 750 gr- 1 kg meyve verdi ve hala vermeye devam ediyor (13 Ekim 2015 itibarıyla).
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart - Haziran ayları arasında viyollere veya torf dolu bir kaba ekilir. Tohumlar çimlenene kadar torf kesinlikle kuru bırakılmamalıdır (İsmail Kuzucu).
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Uygulamadım.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yarı gölge alanda sağlıklı bir gelişim sağlıyor. Suyunu eksik etmediğiniz sürece besine gerek duymuyor (İsmail Kuzucu). Ben yarı gölge uyarısına katılıyorum ama toprakta yeterli kalsiyum olmaması halinde meyvelerde bozulma riski var. Bu nedenle saksı toprağına 1-2 kaşık kireç katma yoluyla bunu aşabilirsiniz.
İklim gereksinimleri: İstanbul gibi denizel ve nemli, yarı sıcak iklimde oldukça başarılı sonuçlar verdi. Diğer iklimlerle ilgili bilgi sahibi değilim.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyve rengi kırmızıdan koyu kırmızıya döndüğü zaman tohumu alınabilir (İsmail Kuzucu). Ben de böyle yaptım.
UYARI: Tohum talep edecek arkadaşlarımın sadece ilk 10 tanesine gönderebileceğim, malum, domatesin cherry cinsinde aldığınız tohum sayısı da meyvenin küçüklüğüne paralel biçimde sınırlı oluyor, bol verim varken dayanamayıp/tohumluk ayırmayı unutup ailecek tükettiğimiz için bu yıl böyle oldu, seneye tüm talepleri karşılarım diye ümit ediyorum.