agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2014-2015 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni1389Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-09-2014, 07:41   #21
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Limon Kokulu Melissa



Name:  IMG_4354.jpg
Views: 1915
Size:  33.2 KB
  • Bitki türü: Şifalı Bitki
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Melissa
  • Tohum çeşit adı: Limon Kokulu Melissa
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir/Gönen
  • Size nereden geldi: Paket
  • Tohumun kökeni : -
  • Kullanılan gübreler : -
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül- Ekim
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki ilk olarak ana dal üzerinden gelişmeye başlar. Daha bu dal üzerinden çıkan çiçek dalı koparıldıktan sonra bitki yan dallara gelişir. Bu işlem her çiçek açtığında yapılır ve bitki çok geniş bir alanı kaplar. Bitkinin yapraları ellendiği zaman limon kokusu şeklinde bir koku verir. Çiçeklenmesi kırmızı şeklinde olur.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart - Nisan ayları arasında viyollere veya torf dolu bir kaba ekilir. Tohumlar çimlenene kadar torf kesinlikle kuru bırakılmamalıdır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Tohum nemli tutulduğu zaman 7-10 gün arasında çimlenmeye başlamaktadır.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş alan veya yarı gölge bir alanda rahatlıkla yetiştirebilir. Toprak yapısı ne kadar kuvvetli ise o kadar verim almak mümkün. Güneşli alanlarda sulamayı ihmal etmeyin.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı donlar olmadığı sürece her iklime uyum sağlayabiliyor.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Kırmızı açan çiçekler döküldüğü zaman bitkinin tohum kesesi ortaya çıkar. Tohumlar olgunlaştıkça bu kese açılmaya başlar ve tohumlar buradan dökülür. Kesenin açılma zamanı takip edilip tohumlar alınabilir.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026