View Single Post
Eski 27-08-2014, 20:57   #15
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Cin Biberi

Name:  IMG_4123.jpg
Views: 4242
Size:  48.1 KB

Name:  IMG_4124.jpg
Views: 2037
Size:  55.6 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber
  • Tohum çeşit adı: Cin Biberi (yediveren)
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir/Gönen
  • Size nereden geldi: Paket
  • Tohumun kökeni : -
  • Kullanılan gübreler : -
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 Ağustos - Eylül
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki tipi oturak ve her gözden 7 adet çiçek veren bir yapısı var. Bu yüzden yediveren olarak adlandırılıyor. Oldukça verimli orta acı biber çeşidi. Özellikle turşu yapımı için kullanılan bir çeşittir.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart - Nisan ayları arasında viyollere veya torf dolu bir kaba ekilir. Tohumlar çimlenene kadar torf kesinlikle kuru bırakılmamalıdır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Tohum nemli tutulduğu zaman 7-14 gün arasında çimlenmeye başlamaktadır.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş alan bir bölgede rahatlıkla yetiştirebilir. Toprak yapısı ne kadar kuvvetli ise o kadar verim almak mümkün. Aşırı sulamada fazla çiçek dökmesi olmuyor.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı donlar olmadığı sürece her iklime uyum sağlayabiliyor.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Biberler koyu kırmızı olduğu zaman veya bitkinin üzerindeki ürünler kızarıp buruştuğu zaman toplamlar alınıp saklanabilir.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön