View Single Post
Eski 08-09-2014, 18:15   #18
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Turşuluk Sarı Biber

Name:  IMG_4173.jpg
Views: 1983
Size:  54.8 KB

Name:  IMG_4175.jpg
Views: 1971
Size:  55.5 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Biber
  • Tohum çeşit adı: Turşuluk Sarı Biber
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir/Gönen
  • Size nereden geldi: Pazardan
  • Tohumun kökeni : -
  • Kullanılan gübreler : -
  • Kullanılan ilaçlar: -
  • Hasat yıl ve ayı: 2014 Eylül- Ekim
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki yarı oturak ve verimli bir çeşit. Yerli üretim bir biber çeşididir. Özellikle turşu yapımı için kullanılır ve çok aranan bir biber çeşididir. İyi bakım ile 5 kök biber 1 sene boyunca bir aileye yeterli olacak kadar biber yapar. Aşırı acılığı olmayan bir çeşittir.
  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart - Nisan ayları arasında viyollere veya torf dolu bir kaba ekilir. Tohumlar çimlenene kadar torf kesinlikle kuru bırakılmamalıdır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Tohum nemli tutulduğu zaman 7-14 gün arasında çimlenmeye başlamaktadır.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş alan veya yarı gölge bir alanda rahatlıkla yetiştirebilir. Toprak yapısı ne kadar kuvvetli ise o kadar verim almak mümkün. Güneşli alanlarda sulamayı ihmal etmeyin.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı donlar olmadığı sürece her iklime uyum sağlayabiliyor.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Biberler koyu kırmızı olduğu zaman veya bitkinin üzerindeki ürünler kızarıp buruştuğu zaman toplamlar alınıp saklanabilir.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön