agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2013-2014 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2013-2014-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   Genel Yazışmalar (2013-2014) (https://www.agaclar.net/forum/2013-2014-tohum-paylasim-etkinligi/31319.htm)

Sevgi Durul 11-12-2013 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LojistikMerkezi (Mesaj 1228815)
Tahsil edilen kargo ücretleri söylendiği gibi indirimli tutar, değil mi?

Evet, ben 2,5 TL. ödedim.:) Bu indirimli tutar için ayrıca teşekkür ederim.

pares 11-12-2013 17:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LojistikMerkezi (Mesaj 1228815)
Tahsil edilen kargo ücretleri söylendiği gibi indirimli tutar, değil mi?

Evet sizin bildirdiginiz gibi 2.70 tl

pria 11-12-2013 17:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1228792)
Üsküdar Pendik arası 1-1.5 saatlik mesafe..
Akşam oldu, benim kargo halâ yok..
Trafiğe takıldılar galiba :)

Takip numarası olsa bakardım nerelerde diye ama..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay (Mesaj 1228822)
Istanbul Silivri'ye de gelemediler :))

Sağolsunlar; ''Lojistik Merkezi'' mesajımı okur okumaz özelden takip numarasını iletti bana..
Durumu anladım..
Mesafe çok kısa olmasına rağmen, benim kargo Kadıköy'den önce Sancaktepe, daha sonra da Gebze/ Çayırova transfer merkezine, oradan da gerisin geriye Pendik'e yola çıkmış..Lojistik aktarma ve sistemleri böyle olmasını gerektiriyor demek ki..

Şu an dağıtımda görünüyor..Aras olsa paketleri gece yarısına kadar dağıtıp bitirene kadar çalışır..Yurtiçi ne yapar bilemiyorum..Önemli de değil..geç gelsin, hayırlısıyla yarın gelsin..

limon_sever 11-12-2013 17:25

Bugün muhtemelen dağıtım şubesine tohumlar gelmiştir ama daha tohumları getirmediler. Yarın da gelmezseler tohumlar geri gidebilir.

Kargo takip numarasını ben de öğrenebilir miyim?

pria 11-12-2013 17:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1228831)
Bugün muhtemelen dağıtım şubesine tohumlar gelmiştir ama daha tohumları getirmediler. Yarın da gelmezseler tohumlar geri gidebilir.

Kargo takip numarasını ben de öğrenebilir miyim?

Sayın limon_sever,

Bence endişlenmemeniz gerekir..

Çünkü, zarfın üstündeki sizin telefonunuz süs olsun diye alınmıyor..Sizin evinize gelip bulamasalar dahi telefonunuzdan arayıp sizi bilgilendirip, kargo merkezine gelip almanızı beklerler..

Gene methetmek gibi olmasın, başıma birkaç kere geldiği için yazayım; ARAS, çeşitli nedenlerle evine gidip bulamadığı, ayrıca telefonuna da ulaşamadığı kargolar için en son beni arar, bilgilendirirdi..Ben nergis sattığım kişiyle görüşmeyi başardıktan sonra tekrar Aras'ı arayıp bilgi verirdim..ve, neticede mutlaka ulaşılırdı kargo..

Yurtiçi'nin de aynı hassasiyeti göstereceğini umarım.

incirli 11-12-2013 17:50

benim kargo da gelmedi..
iş adresini vermiştim yarın da gelmezse takip numarasını alabilir miyim?
gerçi buralara gelmesi vakit alır ama

limon_sever 11-12-2013 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1228835)
Sayın limon_sever,

Bence endişlenmemeniz gerekir..

Çünkü, zarfın üstündeki sizin telefonunuz süs olsun diye alınmıyor..Sizin evinize gelip bulamasalar dahi telefonunuzdan arayıp sizi bilgilendirip, kargo merkezine gelip almanızı beklerler..

Gene methetmek gibi olmasın, başıma birkaç kere geldiği için yazayım; ARAS, çeşitli nedenlerle evine gidip bulamadığı, ayrıca telefonuna da ulaşamadığı kargolar için en son beni arar, bilgilendirirdi..Ben nergis sattığım kişiyle görüşmeyi başardıktan sonra tekrar Aras'ı arayıp bilgi verirdim..ve, neticede mutlaka ulaşılırdı kargo..

Yurtiçi'nin de aynı hassasiyeti göstereceğini umarım.

Yurtiçi kargocular ödemesi yapılmış kargoları getirmeyip telefon açtığımda adresimi bulamadıklarını bahane ederler hep. Şimdi de cüzi bir miktar olduğu için endişe ettim.

Aras kargo ile de sorun yaşamıştım daha önce. Ama geçen gün telefon açmadan çok hızlı bir şekilde getirdiler.

Sürat kargo ayrı bir sıkıntıydı. Ama geçen sene çalışanların çoğunu değiştirmişler.

(Bu arada LojistikMerkezi takip numarasını istememden 3-5 dakika içinde özel mesajla numarayı bildirdi.)

cetiner 11-12-2013 18:14

Yoğun kar dolayısıyla bugün beklemiyordum, fakat kargodan aradıklarında ben de çocuklar gibi çok sevindim . Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim .Bir sorum olacak , özellikle sayın birnefestoprak'ın bahsettiği çapraz tozlaşmaya hangi sebzeler daha duyarlı ve nasıl bir önlem alabilirim? Saygılarımla...

yeşilkolik 11-12-2013 18:21

Bütün arkadaşlar güle güle büyütün hayırlı ugurlu bereketli olsun inşallah :)

bahcedenn 11-12-2013 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esgül73 (Mesaj 1228850)
Çok çok özenle hazırlanmış paketim az önce elime ulaştı. İnanırmısınız paketin içini bile kokladım. Çok büyük mutluluk benim içn.Şimdi bunlara can verip seneye paylaşmak boynumun borcu diye hissediyorum.Bu tohumların yetiştirilmesinden ,paketlemesine kadar elleri değen herkesin ellerine sağlık.

Siz böyle söylemişken aklıma geldi. Çıbrıka (Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi) tohumu paketlerini hazırlarken tohumlarla beraber bitkinin neredeyse toz haline gelmiş, ufalanmış yapraklarını da gönderdim.

Normalde tohum alınacak olan bitki, tohum bağladıktan sonra köküyle topraktan sökülür ve iyice kurutulur. Kuruyan tohumlar ya silkenerek ya da ufalanarak bitkiden ayrılır. Bu aşamadan sonra elinizde kurumuş, neredeyse toz haline gelmiş, ufalanmış yapraklı tohumlar olur. Normalde Çıbrıka (Çıbrıtsa, Çobrisa, Çibirsi) tohumlarını ayıklayıp göndermem gerekirken bu tohumu talep eden katılımcılarımıza yetiştirecekleri bitkinin baharat haline gelmiş halinin ve kokusunun nasıl olacağını görebilsinler diye bu haliyle gönderdim.

İsterseniz ürünü gördükten sonra tohumlarını ayırabilirsiniz. Yalnız çok dikkatli olun, ufacık tohumları da uçurmayınız. :)

h_dogan 11-12-2013 20:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1228793)
Sayın h_doğan; Sera ortamım olmadığı, ekeceğim yerin rakımı 1250-1300 metre civarında olacağı, bulunduğum yer itibari ile soğukların fazla olması dolayısı ile ancak bahar aylarında dikim yapmam durumunda ürün alabileceğimi düşünüyorum. Elimdeki tohumları toprağa ekmeden hepsini buzdolabının kapak veya sebzelik kısmında saklamam durumunda hem soğuk katlama yapmış olup baharda ektiğim zaman soğuklama ihtiyaçlarını gidermiş olabilirim diye düşünüyorum. Soğuk katlamayı toprağa tohumu ekmeden bu şekilde yaparsam ilkbaharda tohumların rahat çimlenmesini ve tohumların hepsinin maksimum tazelikte ve canlılıkta olmasını sağlayabilirmiyim.

Saklayabilirsiniz. Bütün tohumlar için genel olarak +4 derece uygun bir sıcaklıktır.

ciroz 11-12-2013 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi engin80 (Mesaj 1228895)
benim de tohumlarım geldi.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim

Sn. engin80

Hoşgeldiniz, forumdaki ilk mesajınızı yazmış bulunuyorsunuz : )

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm

Yukarıdaki bölümde kendinizden kısaca bahsederseniz sizi daha yakından tanıma imkanını buluruz.
Ayrıca alttaki mesajı da gözden geçirirmenizi tavsiye ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1228482)
Sevgili yeni üye arkadaşlar, hepiniz agaclar.net'e hoş geldiniz. :)

Alttaki bölümü okumanızı tavsiye ederim.

Her yeni üye agaclar.net Forum Kuralları'nı okuyup, üye olduğunu unutmamalıdır. Okumadan üye olduysanız lütfen okuyun.

Forumda yaşayabileceğiniz sorunlar düşünülüp, cevaplar önceden verilmiştir. Bunları FORUM KULLANMA KILAVUZU bölümünde bulabilirsiniz.

Burada cevabını bulamadığınız sorular için, Öneri, Yorum ve Sorunlarınız bölümünü kullanabilirsiniz.

Özel bir durum varsa ve yazdıklarınız diğer üyeler tarafından okunmadan sadece yönetime iletilmek isteniyorsa Kişiye Özel İletişim Alanı bölümü işinize yaracaktır.

Güzel sitemizde mutlu olmanızı dilerim.

LojistikMerkezi 12-12-2013 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yeşilkolik (Mesaj 1228853)
Kargo gönderilenler arasında varmıyım bilemiyorum eger varsam takip numarasını alabilirmiyim ?

Sn yesilkolik,

Kargo gönderilenler arasındasınız.
Dün özel mesajla kargo numaranızı göndermek istedik ama sanırım mesaj kutunuz dolu.

Mesaj kutunuzu temizleyip bildirirseniz kargo numaranızı tekrar iletiriz.

yeşilkolik 12-12-2013 08:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi LojistikMerkezi (Mesaj 1229003)
Sn yesilkolik,

Kargo gönderilenler arasındasınız.
Dün özel mesajla kargo numaranızı göndermek istedik ama sanırım mesaj kutunuz dolu.

Mesaj kutunuzu temizleyip bildirirseniz kargo numaranızı tekrar iletiriz.

Selam Lojistikmerkezi şu anda temiz mesaj kutum. Çok teşekür ederim emegi geçen herkese şimdiden :)

eceyıldız 12-12-2013 09:47

Kargom hala gelmedi. yurtiçi kargo ile defalarca sorun yaşadım tekrar sorun yaşamamak için takip numaramı rica edebilir miyim...

h_dogan 12-12-2013 09:55

Ben de evde değilim evi aradım demin daha gelmemiş. Size de benim gibi gelmediğine göre sorun yok demek ki bugün gelir diye düşünüyorum. :) Mesafe aynı sayılır.

eceyıldız 12-12-2013 10:03

Lojistikmerkezine hemen takip numarasını yolladıkları için çok teşekkür ediyorum. Kargom daha bekletiliyormuş inşallah başına bişey gelmez.

h_dogan 12-12-2013 10:40

Benim kargo da şubede bekliyormuş, teşekkür ederim.

pria 12-12-2013 11:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1229047)
Benim kargo da şubede bekliyormuş, .

GÖNDERİ DETAYLARI

Gönderi tarihi ve saati : 10.12.2013 14:31 Teslim durumu : Taşima Durumunda
Gönderi belge numarası : H9***13 Teslim tipi : Adrese Teslim
Gönderi kodu : 906460731432 Teslim tarihi : -
Gönderi tipi : Irsaliyeli Fatura Teslim birimi : Pendik
Ödeme tipi : Alıcı Ödemeli Teslim birimi telefon : 2163543078
Kargo tipi : Dosya Teslim alan : -
Kargo adedi : 1 Teslim süresi : 24
Kargo toplam Kg/Ds : 0

Bu sayfada gösterilen tüm veriler bilgi amaçlıdır. Güvenlik amaçlı olarak bazı bilgiler * işaretli olarak gösterilmektedir. Operasyonel gereklilikler nedeni ile gönderinin işlem göreceği birimler, teslim süreleri değişebilir.

İşlem Sırası İşlem Tarihi İşlem Saati İşlem İşlem Detay İşlem Yapan Birim İlçe İl
1 10.12.2013 18:00 Gönderi Araca Yüklendi ACIBADEM Kadıköy İstanbul
2 10.12.2013 20:43 Gönderi Araçtan İndirildi MARMARA TRANSFER MERKEZİ Sancaktepe İstanbul
3 10.12.2013 23:38 Gönderi Araca Yüklendi MARMARA TRANSFER MERKEZİ Sancaktepe İstanbul
4 11.12.2013 01:51 Gönderi Araçtan İndirildi ÇAYIROVA TRANSFER MERKEZİ Çayırova Kocaeli
5 11.12.2013 01:59 Gönderi Araca Yüklendi ÇAYIROVA TRANSFER MERKEZİ Çayırova Kocaeli
6 11.12.2013 08:42 Gönderi Araçtan İndirildi PENDİK Pendik İstanbul
7 11.12.2013 19:33 Teslim Edilmedi / Bekletiliyor Şubede PENDİK Pendik İstanbul

Bugün saat 12 olmasına rağmen, halâ kargonun teslim edilemesi üzerine bir kez daha sorgulama yaptım..
Ben dün sabahtan beri hiç evden çıkmadığım halde, hem eşimin hem de benim kulağımız kapı zilinde ve telefonda olmasına rağmen, gördüm ki, güya bizim kargoyu eve getirmişler ama teslim edememişler ve şubede bekletiyorlarmış..
Ve bu durumdan bizleri telefonla haberdar eden bir görevli maalesef yok..
Hani, internetten sorgulamasak ve beklesek, kargo geri gidecek..

Bunun üzerine saat 12'ye 10 kala şubeyi aradım telefonla..3-4 kez aramama rağmen ve orada en az 3-4 görevli olduğunu bildiğim için, hiçbirinin telefonu açmayışına ve en sonunda telefonu meşgule vermelerine sinir oldum..
Öğleden sonra ne olacak bilmiyorum..

Ama, Yurtiçi'ne asla güvenmediğim hususunda haklı çıkacak gibiyim..

Teslimat süresini 24 saat olarak taahhüt etmelerine rağmen neredeyse 3 gün oldu..

...

Bizim apartmana gelen kargo görevlileri, geldikleri kişiyi ziline basıp bulamadıkları zaman ya posta kutularına, ya da giriş kapısı camına bir not yazıp yapıştırırlar; biraz önce baktım, böyle bir not bırakılmış mı acaba, diye..maalesef o da yok..

trilye 12-12-2013 11:53

Bursa dan bazi arkadaslar kargolarini teslim almislar. Benim kargomda sorun oldugunu dusunmeye basladim.
Mumkunse bende kargo takip numarasini alabilir miyim?

dagsa reklam 12-12-2013 12:03

aslında sorun kargo firmasında degil çalışan personelden kaynaklı bende yurt içi ile çalışıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım.burdaki şube 2saat önce adresi teyit etmek için aradı. ama yogun kar nedeni ile gecikiyor teslimatlar.bekliyoruz merakla bakalım ne zaman gelecek.

h_dogan 12-12-2013 12:07

Ben demin aradım kargom varmış dedim. Evet dediler burdan almanız gerekiyor. Sorgulamada adrese teslim yazıyor. :) Bir de ta karşıya gideceğim burda yakında var Yüreğir'de Seyhan'daki şubeye gideceğim işe bakın. :)

dagsa reklam 12-12-2013 12:20

benimde başıma benzer bir olay geldi.fırçalayınca kargodaki yetkiler kendi araçlarıyla benim bulundugum yerdeki şubeye getirdiler ordan aldım.dedigim gibi bazı şubeler çok pasif.bence tlf açıp bir iki fırça atın :)

yeşilkolik 12-12-2013 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dagsa reklam (Mesaj 1229071)
aslında sorun kargo firmasında degil çalışan personelden kaynaklı bende yurt içi ile çalışıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım.burdaki şube 2saat önce adresi teyit etmek için aradı. ama yogun kar nedeni ile gecikiyor teslimatlar.bekliyoruz merakla bakalım ne zaman gelecek.

Tam tersine bana mecburiyetimiz yok aramaya dediler ben aramasam geri gidecekti çok kötü bir durum. İnsanlar işlerini dogru dürüst yapsa kimse eleştirmez :)

h_dogan 12-12-2013 12:46

Aradığımda üstüne not bırakmışlar. Ne notuysa artık. :)

Demek ki Sn. eceyıldız haklıymış bu Yurtiçi kargo hakkındaki endişelerinde. Ben aramasam geri gidecekti kargo ki eve gidip olmasa kimse evde haklılar diyeceğim ama o durumda bile haksızlar tel no diye bir şey var. :)

yağmur 12-12-2013 12:50

Gönderi takip numaramı alabilir miyim?

dagsa reklam 12-12-2013 12:50

mecbur degillerse paket yollarken telefon istemesinler . o telefon numarasını adres ararken çıkacak bir sıkıntıda iletişim kurmaları için istenir. oldu olacak kapıyada getirmesinler biz şubeleri tek tek gezeriz . yok öle yagma. bence yetkililere şikayet edin.

yağmur 12-12-2013 13:07

En son 4 yıl önce yurtiçi kargo kullanmıştım. Aynen şu anda olduğu gibi "evde yoktunuz" deyip kargomu getirmemişlerdi. Tekrar getirmeleri için fazladan ücret ödemiştim çünkü oğlum yeni doğmuştu evden çıkamamıştım. Tek kargoya 17,5 tl ödediğimi hatırlıyorum.

Takip numaramla sorgulama yaptığımda sayın pria'nın sonucuyla aynı sayfa çıktı. Evde bulunamamışımda gönderim şubede bekliyor gibi. Aradığımda ise açmadan telefonu meşgule alıyorlar. Demek ki hizmet politikaları bu şekilde. Sorun yaşayan üyelerimizden ricam başlarına gelen bu olayı şikayetvar.com'a yazmalarıdır.

yağmur 12-12-2013 13:14

Az önce genel müdürlüklerini aradım; evet haklıymışım telefonu açmadan meşgule atmak yurtiçi kargo'nun "hizmet politikası".

h_dogan 12-12-2013 13:17

Ben şahsen Sürat kargo ile gönderiyorum ve memnunum. Burdan İstanbul'a 24 saatte gönderdim Yurtiçi kargo sağolsun 6-7 km yerden bana 24 saatte getiremedi. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025