![]() |
Alıntı:
Bunlar sevgi tohumları! Sevginin hasadı şimdiden bol olsun... |
Ben de sevgi tohumlarının Salihli ayağıyım.Umarım alnımın akıyla tohumları toprakla buluşturup seneye de ben burada organizasyonu düzenleyen üyeler gibi başarıyla paylaşırım.Çok heyecanlıyım:))
|
Heyecan içerisinde bekliyorum :D Bu bahar çok işim var çooook :D
|
En geç 3-4 güne elimizde olur tohumlarımız. Balkonuma cherry domatesleri için saksı almalıyım :) Ama önce bir 3 raflı mini sera yapmalıyım :) :) :) Çok merak içerisindeyim. Hadi bakalım :):):)
|
Tüm emegi geçen arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Eliniz dert görmesin, elinize emeginize gönlünüze saglık. :)
|
Ben üye olduğumdan beri fırsatım oldukça siteye giriyorum.Hatta evde kızlarım 'Anne yine mi ağaçlar net?' diye soruyorlar.Diğer forum konuları da mı böyle bilmiyorum ama Tohum Takas adı altında çok güzel bir sinerji oluştu.Hele birde tohumlar geldiğinde yaşanacaklar?Ben de bu akşam gitti gidiyorda gördüğüm 4 raflı 79 tl olan dışı naylon kaplı seradan sipariş vermek istiyorum.Tohumlarım daha iyi şartlarda büyüsünler diye..
|
Tüm tohum paylaşımında bulunan ve organize için emek sarfeden, birde tüm bunları karşılik beklemeden yapan tüm gönlü bol yeşil seven dostlara tek tek teşekkür ederim.lütfen haķkınızı helal edin,sevgiler.
|
benim aklıma bişey takıldı
malum havalar soğudu heryerde kar var. tohumların kargodaki yolculuğu 2 gün sürer en azından. bu sürede mutlaka - dereceleri görecektir hatta donacaktır tohumlar bunun bi zararı olur mu çimlenmede? |
Alıntı:
|
Değerli katılımcılar,
Lojistik Merkezi, veritabanı kayıtları, kontrol listeleri ve gönderilen fiziksel tohum poşetleri arasındaki olası anomalileri kontrol etmek amacı ile göndereceği zarfların tamamını tekrar gözden geçirmiştir. 10 Aralık 2013 Salı günü (bugün) tüm zarflar dağıtıma verilecektir. Emeği geçen, tohum tanıtım sayfalarını ve zarif tohum poşetlerini hazırlayan, istediği tohumu çok önceden beri bilip takip ettiğinden tohum hakkında bilgilenmiş, hazırlıklarını tamamlamış, tohumları toprakla buluşturma heyecanlarını ve seneye paylaşımcı olacakları için sevinçlerini paylaşan tüm katılımcılarımıza tekrar teşekkür ederiz. |
Bu seneyi kaçırdım ama seneye inşallah bende tohum takas etkinliğinde olmak istiyorum. Kendi yetiştirdiğim tohumlar yok ama annemin memlekette her sene yetiştirip, ertesi sene tekrar aynı tohumdan yetiştirdiği bir sürü şey var. İnşallah bende seneye onları gönderirim. Ama öncelik tabii ki tohum istiyorum. Ben sadece balkon bahçeciliği yapabiliyorum.
Organik tohumların yok olduğu son yıllarda böyle bir etkinlik gerçekleştiren ve bu etkinliğe destek olan herkese teşekkürler. Tohumlarımız yok olmasın dileğiyle. |
Kargo Şirketi' ne doğru yola çıkmadan önce...
3 Eklenti(ler)
|
Lisiantus,ezan çiçeği ve limon kokulu fesleğen tohumları sanırım saksıları içeri aldığım için henüz olgunlaşmadığından gönderemedim.
Olgunlaştığında tohum paylaşım sayfasından isteyenlere gönderebilirim. |
Gerçekten çok özenli bir çalışma olmuş.
Emeği geçenlerin ellerine sağlık. |
Arkadaşlar, ben de jalepeno biberlerimden istediğim ve beklediğim kadar tohum alamadım (acemilik işte). Sadece benden talep etmiş olan üç arkadaşımıza gönderebildim. Göndermeyi çok istediğim fakat gönderemediğim diğer arkadaşlarıma özürlerimi iletirim.
Bu arada belirtmeden edemeyeceğim. Geçtiğimiz seneki etkinlikte ki ilk defa katılmıştım: Talepte bulunduğum tohumların neye benzediklerini, saksıda - balkonda yetiştirip yetiştiremeyeceğimi, toprak ve gübre isteklerini, boylarını, kullanmam gereken ilaçlarını vs... araştırmak için çok fazla zahmet harcamış, birçoğu hakkında bilgi edinememiştim. Bu sene ilk elden - göndericisinden/yetiştiricidinden - resimleriyle beraber saydığım çoğu bilgi anlatılmış durumda. Bu açıdan da harika bir organizasyon oldu. Bu vesile ile organizasyonun bu hale gelmesi için ter döken, emek harcayan, geleneksel tohumların yaygınlaşması için hiç bir karşılık beklemeden paylaşan ve benim gibi ilk defa katılıp seneye paylaşıma katılacak arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. ağaçlar.net'te hergün, etkinlikte her sene görüşmek dileğiyle... |
Bu vesileyle ufak bir hatirlatma yapmak isterim. Bu etkinlikte paylasilan/takasi yapilan tohumlarin tamami ya geleneksel (aile yadigari ya da bir kisiyle ozdeslesmis) ya da birkac nesil once ticari olarak uretilip begeni kazanmis ve bugune kadar aktarilmis ticari tohumlar.
Tohumun organikligi ise cok baska bir kavram. Bir tohumun 'organik' statusu kazanabilmesi icin bircok kontrolden gecmesi gerekiyor. Yetistirme yontemi, bu statunun kazanilmasinda rol oynayan asamalardan birisi. Bazi uyeler bitkilerini tamamen organik, bazilari kismen organik kismen kimyasal, bazilari da tamamen kimyasal yontemlerle yetistiriyor olabilir. Zaten etkinlik basliginda da 'organik' ifadesi yok. Aksi durum, yaniltici olurdu. Seneye katiliminizi simdiden heyecanla bekliyorum. Alıntı:
|
Değerli Katılımcılar,
Yurtiçi kargo ile gönderilecek olan kargolar bugün teslim edilmiş, şube tarafından tamamının çıkışının yapıldığı bilgisi alınmıştır. Alıcı ödemeli gönderilen kargo ücretleri indirimli olup ücreti 2.69 TL' dir. |
:) Tekrar teşekkür ediyorum, emeği geçen herkese
|
Bu sabah, Lojistik merkezinden gelen ''tohumlar yola çıktı'' yazısı, aldığım en güzel haber oldu.Ankara'nın bu sert ayazında bile, baharı hayal ettirdiniz.Emek veren tüm dostlarıma teşekkürler eder hepinize saygılar sunarım.
|
http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33169.htm bu sayfa güzel oldu. Bir de Üyelere Ulaşan Kargolar sayfası açılsa takip etmesi kolay olur...
|
Merhaba, tohumlarımı aldım çok mutlu oldum emeğinize sağlık:) allah nasip ederde inşallah baharda toprakla buluşturur ve önümüzdeki yıl etkinliğinde hepsinden paylaşırım, hepinize çok çok teşekkür ederim:)
|
Düzce almış, Bursa almış, yakında Aydın da alır. :)
Kucak dolusu teşekkürler ... |
Alıntı:
|
Yurtiçi kargodan az evvel telefon geldi, çok mutlu oldum...hemen almaya gidiyorum :) çok çok teşekkür ederim herkese...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim de paylaştığım Red Romanie marullar katlama istiyor. Katlama yapmadan ektiğim tohumlar neredeyse hiç çimlenmedi. 1 hafta buzdolabının sebze bölümünde beklettiğim tohumlar ise neredeyse hepsi çimlendi. Bu sene gönderdiğim marul tohumlarını buzdolabında beklettim, direk ekebilirsiniz. :) |
Üsküdar Pendik arası 1-1.5 saatlik mesafe..
Akşam oldu, benim kargo halâ yok.. Trafiğe takıldılar galiba :) Takip numarası olsa bakardım nerelerde diye ama.. |
Alıntı:
|
Tahsil edilen kargo ücretleri söylendiği gibi indirimli tutar, değil mi?
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025