agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2013-2014 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2013-2014-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   Genel Yazışmalar (2013-2014) (https://www.agaclar.net/forum/2013-2014-tohum-paylasim-etkinligi/31319.htm)

loveforlife 08-12-2013 06:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1227661)
[B]
Hem tohum paylaşan hem de kendisinde olmayan tohumları toprakla buluşturmak amacıyla tohum talep eden üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum.

Asıl biz size teşekkür etmeliyiz bence. Böylesine özveriyle, ne kendinizi ne de başka birilerini kayırmadan bu kadar düzenli ve özenli bir organizasyon gerçekleştirmiş; böylelikle de o tohumların bırakın ülkemizi, dünyanın dört bir yanında hayat bulmasına vesile olmuş olmanız öylesine takdire şayan ki!

Bunlar sevgi tohumları! Sevginin hasadı şimdiden bol olsun...

esgül73 08-12-2013 08:41

Ben de sevgi tohumlarının Salihli ayağıyım.Umarım alnımın akıyla tohumları toprakla buluşturup seneye de ben burada organizasyonu düzenleyen üyeler gibi başarıyla paylaşırım.Çok heyecanlıyım:))

Andora 09-12-2013 07:21

Heyecan içerisinde bekliyorum :D Bu bahar çok işim var çooook :D

Yasin Aksoy 09-12-2013 09:14

En geç 3-4 güne elimizde olur tohumlarımız. Balkonuma cherry domatesleri için saksı almalıyım :) Ama önce bir 3 raflı mini sera yapmalıyım :) :) :) Çok merak içerisindeyim. Hadi bakalım :):):)

yeşilkolik 09-12-2013 12:59

Tüm emegi geçen arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Eliniz dert görmesin, elinize emeginize gönlünüze saglık. :)

esgül73 09-12-2013 13:18

Ben üye olduğumdan beri fırsatım oldukça siteye giriyorum.Hatta evde kızlarım 'Anne yine mi ağaçlar net?' diye soruyorlar.Diğer forum konuları da mı böyle bilmiyorum ama Tohum Takas adı altında çok güzel bir sinerji oluştu.Hele birde tohumlar geldiğinde yaşanacaklar?Ben de bu akşam gitti gidiyorda gördüğüm 4 raflı 79 tl olan dışı naylon kaplı seradan sipariş vermek istiyorum.Tohumlarım daha iyi şartlarda büyüsünler diye..

tamaşa 09-12-2013 13:24

Tüm tohum paylaşımında bulunan ve organize için emek sarfeden, birde tüm bunları karşılik beklemeden yapan tüm gönlü bol yeşil seven dostlara tek tek teşekkür ederim.lütfen haķkınızı helal edin,sevgiler.

incirli 09-12-2013 15:16

benim aklıma bişey takıldı
malum havalar soğudu heryerde kar var.
tohumların kargodaki yolculuğu 2 gün sürer en azından.
bu sürede mutlaka - dereceleri görecektir hatta donacaktır tohumlar
bunun bi zararı olur mu çimlenmede?

Sevgi Durul 09-12-2013 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi incirli (Mesaj 1228081)
..... - dereceleri görecektir hatta donacaktır tohumlar
bunun bi zararı olur mu çimlenmede?

Zararı olmaz.

LojistikMerkezi 10-12-2013 02:49

Değerli katılımcılar,

Lojistik Merkezi, veritabanı kayıtları, kontrol listeleri ve gönderilen fiziksel tohum poşetleri arasındaki olası anomalileri kontrol etmek amacı ile göndereceği zarfların tamamını tekrar gözden geçirmiştir.

10 Aralık 2013 Salı günü (bugün) tüm zarflar dağıtıma verilecektir.

Emeği geçen, tohum tanıtım sayfalarını ve zarif tohum poşetlerini hazırlayan, istediği tohumu çok önceden beri bilip takip ettiğinden tohum hakkında bilgilenmiş, hazırlıklarını tamamlamış, tohumları toprakla buluşturma heyecanlarını ve seneye paylaşımcı olacakları için sevinçlerini paylaşan tüm katılımcılarımıza tekrar teşekkür ederiz.

Mustapha_66 10-12-2013 10:06

Bu seneyi kaçırdım ama seneye inşallah bende tohum takas etkinliğinde olmak istiyorum. Kendi yetiştirdiğim tohumlar yok ama annemin memlekette her sene yetiştirip, ertesi sene tekrar aynı tohumdan yetiştirdiği bir sürü şey var. İnşallah bende seneye onları gönderirim. Ama öncelik tabii ki tohum istiyorum. Ben sadece balkon bahçeciliği yapabiliyorum.

Organik tohumların yok olduğu son yıllarda böyle bir etkinlik gerçekleştiren ve bu etkinliğe destek olan herkese teşekkürler. Tohumlarımız yok olmasın dileğiyle.

LojistikMerkezi 10-12-2013 11:42

Kargo Şirketi' ne doğru yola çıkmadan önce...

3 Eklenti(ler)
Eklenti 459692

Eklenti 459693

Eklenti 459694

hberbul 10-12-2013 11:49

Lisiantus,ezan çiçeği ve limon kokulu fesleğen tohumları sanırım saksıları içeri aldığım için henüz olgunlaşmadığından gönderemedim.
Olgunlaştığında tohum paylaşım sayfasından isteyenlere gönderebilirim.

siskebap 10-12-2013 13:10

Gerçekten çok özenli bir çalışma olmuş.
Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

oz26 10-12-2013 14:08

Arkadaşlar, ben de jalepeno biberlerimden istediğim ve beklediğim kadar tohum alamadım (acemilik işte). Sadece benden talep etmiş olan üç arkadaşımıza gönderebildim. Göndermeyi çok istediğim fakat gönderemediğim diğer arkadaşlarıma özürlerimi iletirim.

Bu arada belirtmeden edemeyeceğim. Geçtiğimiz seneki etkinlikte ki ilk defa katılmıştım: Talepte bulunduğum tohumların neye benzediklerini, saksıda - balkonda yetiştirip yetiştiremeyeceğimi, toprak ve gübre isteklerini, boylarını, kullanmam gereken ilaçlarını vs... araştırmak için çok fazla zahmet harcamış, birçoğu hakkında bilgi edinememiştim. Bu sene ilk elden - göndericisinden/yetiştiricidinden - resimleriyle beraber saydığım çoğu bilgi anlatılmış durumda. Bu açıdan da harika bir organizasyon oldu.

Bu vesile ile organizasyonun bu hale gelmesi için ter döken, emek harcayan, geleneksel tohumların yaygınlaşması için hiç bir karşılık beklemeden paylaşan ve benim gibi ilk defa katılıp seneye paylaşıma katılacak arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. ağaçlar.net'te hergün, etkinlikte her sene görüşmek dileğiyle...

birnefestoprak 10-12-2013 17:36

Bu vesileyle ufak bir hatirlatma yapmak isterim. Bu etkinlikte paylasilan/takasi yapilan tohumlarin tamami ya geleneksel (aile yadigari ya da bir kisiyle ozdeslesmis) ya da birkac nesil once ticari olarak uretilip begeni kazanmis ve bugune kadar aktarilmis ticari tohumlar.

Tohumun organikligi ise cok baska bir kavram. Bir tohumun 'organik' statusu kazanabilmesi icin bircok kontrolden gecmesi gerekiyor. Yetistirme yontemi, bu statunun kazanilmasinda rol oynayan asamalardan birisi. Bazi uyeler bitkilerini tamamen organik, bazilari kismen organik kismen kimyasal, bazilari da tamamen kimyasal yontemlerle yetistiriyor olabilir. Zaten etkinlik basliginda da 'organik' ifadesi yok. Aksi durum, yaniltici olurdu.

Seneye katiliminizi simdiden heyecanla bekliyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mustapha_66 (Mesaj 1228318)
Bu seneyi kaçırdım ama seneye inşallah bende tohum takas etkinliğinde olmak istiyorum. Kendi yetiştirdiğim tohumlar yok ama annemin memlekette her sene yetiştirip, ertesi sene tekrar aynı tohumdan yetiştirdiği bir sürü şey var. İnşallah bende seneye onları gönderirim. Ama öncelik tabii ki tohum istiyorum. Ben sadece balkon bahçeciliği yapabiliyorum.

Organik tohumların yok olduğu son yıllarda böyle bir etkinlik gerçekleştiren ve bu etkinliğe destek olan herkese teşekkürler. Tohumlarımız yok olmasın dileğiyle.

LojistikMerkezi 10-12-2013 19:30

Değerli Katılımcılar,

Yurtiçi kargo ile gönderilecek olan kargolar bugün teslim edilmiş, şube tarafından tamamının çıkışının yapıldığı bilgisi alınmıştır.

Alıcı ödemeli gönderilen kargo ücretleri indirimli olup ücreti 2.69 TL' dir.

hira 10-12-2013 19:40

:) Tekrar teşekkür ediyorum, emeği geçen herkese

resimsel 11-12-2013 08:34

Bu sabah, Lojistik merkezinden gelen ''tohumlar yola çıktı'' yazısı, aldığım en güzel haber oldu.Ankara'nın bu sert ayazında bile, baharı hayal ettirdiniz.Emek veren tüm dostlarıma teşekkürler eder hepinize saygılar sunarım.

limon_sever 11-12-2013 10:32

http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33169.htm bu sayfa güzel oldu. Bir de Üyelere Ulaşan Kargolar sayfası açılsa takip etmesi kolay olur...

pares 11-12-2013 10:39

Merhaba, tohumlarımı aldım çok mutlu oldum emeğinize sağlık:) allah nasip ederde inşallah baharda toprakla buluşturur ve önümüzdeki yıl etkinliğinde hepsinden paylaşırım, hepinize çok çok teşekkür ederim:)

Yasin Aksoy 11-12-2013 11:11

Düzce almış, Bursa almış, yakında Aydın da alır. :)
Kucak dolusu teşekkürler ...

ciroz 11-12-2013 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1228704)
http://www.agaclar.net/forum/tohum-takas/33169.htm bu sayfa güzel oldu. Bir de Üyelere Ulaşan Kargolar sayfası açılsa takip etmesi kolay olur...

http://www.agaclar.net/forum/tohum-t...tm#post1228730

hira 11-12-2013 14:14

Yurtiçi kargodan az evvel telefon geldi, çok mutlu oldum...hemen almaya gidiyorum :) çok çok teşekkür ederim herkese...

Muda 11-12-2013 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 1228345)
Lisiantus,ezan çiçeği ve limon kokulu fesleğen tohumları sanırım saksıları içeri aldığım için henüz olgunlaşmadığından gönderemedim.
Olgunlaştığında tohum paylaşım sayfasından isteyenlere gönderebilirim.

Sayın hberbul; limon kokulu fesleğen bende de geç dikildiği için yeteri kadar olgunlaşıp olgunlaşmayacağını bilemediğimden paylaşılacak tohum talep gönderme zamanını kaçırmıştım. Bu yıl ezan çiçeğinden iki yıllık oldukları için çok fazla bir tohum elde edemedim. Ancak elimde önceki yıllardan kalan sarı ezan çiçeği ve bu yıl üretmiş olduğum limon kokulu fesleğen tohumları bulunmakta. Sizin çiçek tohumları olgunlaşmadığı durumunda bendeki tohumlardan elimde olduğu kadarını isteyen arkadaşlara gönderebilirim.

h_dogan 11-12-2013 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1228776)
Biraz önce ben de kargomu teslim aldım. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Bütün tohumlar çok güzel bir şekilde paketlenmiş. Ben biraz sayıyı abartmışım. Daha sonra seçme yaparım düşüncesinde idim. İnşallah hepsinden yetiştirip paylaşabilirim.
Paylaşım yapan arkadaşlarımdan ricam bir kısım tohumlarda soğuk katlama yapılması gibi özel durumu olan tohumları çimlendirmek ve ürün alabilmek için yapmamız gerekenleri paylaşabilirlerse gelecek yıl ürün alma konusunda sıkıntılarımız en aza inmiş olur. Soğuk katlama gerektiren tohumları da düşünerek buzdolabının normal + 4 derecelik kapak kısmında saklamamız durumunda çimlenme durumlarını artırabilir miyiz. Bu yıl aldığım tohumlardan büyük kısmında sıkıntılar yaşadım.

Özellikle kışlık sebze ve çiçeklerde katlama yaparsanız bence uygun olur.
Benim de paylaştığım Red Romanie marullar katlama istiyor. Katlama yapmadan ektiğim tohumlar neredeyse hiç çimlenmedi. 1 hafta buzdolabının sebze bölümünde beklettiğim tohumlar ise neredeyse hepsi çimlendi.

Bu sene gönderdiğim marul tohumlarını buzdolabında beklettim, direk ekebilirsiniz. :)

pria 11-12-2013 15:58

Üsküdar Pendik arası 1-1.5 saatlik mesafe..
Akşam oldu, benim kargo halâ yok..
Trafiğe takıldılar galiba :)

Takip numarası olsa bakardım nerelerde diye ama..

Muda 11-12-2013 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1228788)
Özellikle kışlık sebze ve çiçeklerde katlama yaparsanız bence uygun olur.
Benim de paylaştığım Red Romanie marullar katlama istiyor. Katlama yapmadan ektiğim tohumlar neredeyse hiç çimlenmedi. 1 hafta buzdolabının sebze bölümünde beklettiğim tohumlar ise neredeyse hepsi çimlendi.

Bu sene gönderdiğim marul tohumlarını buzdolabında beklettim, direk ekebilirsiniz. :)

Sayın h_doğan; Sera ortamım olmadığı, ekeceğim yerin rakımı 1250-1300 metre civarında olacağı, bulunduğum yer itibari ile soğukların fazla olması dolayısı ile ancak bahar aylarında dikim yapmam durumunda ürün alabileceğimi düşünüyorum. Elimdeki tohumları toprağa ekmeden hepsini buzdolabının kapak veya sebzelik kısmında saklamam durumunda hem soğuk katlama yapmış olup baharda ektiğim zaman soğuklama ihtiyaçlarını gidermiş olabilirim diye düşünüyorum. Soğuk katlamayı toprağa tohumu ekmeden bu şekilde yaparsam ilkbaharda tohumların rahat çimlenmesini ve tohumların hepsinin maksimum tazelikte ve canlılıkta olmasını sağlayabilirmiyim.

LojistikMerkezi 11-12-2013 16:48

Tahsil edilen kargo ücretleri söylendiği gibi indirimli tutar, değil mi?

nkutsay 11-12-2013 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1228792)
Üsküdar Pendik arası 1-1.5 saatlik mesafe..
Akşam oldu, benim kargo halâ yok..
Trafiğe takıldılar galiba :)

Takip numarası olsa bakardım nerelerde diye ama..

Istanbul Silivri'ye de gelemediler :))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025