![]() |
|
![]() |
#61 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Biberin nerden geldigine emin olduktan sonra, olgun (kizarmis, cogu kez kirmizi renkli) meyvelerin tohumunu alabilirsiniz ama benim tavsiyem attarlari (aktarlari) dolasmaniz. Onlarda tohum yoksa bile sizi yonlendirirler. Boyle mesela kucuk dukkaninda cuval satan ama az biraz koyden hasat ettigi tohumdan getirip onu da satan yasli bir amcaya rastlarsaniz, ticari tohum yerin onun sattigi tohumlari tercih edin. Sonrasinda ekim/dikim/bakim/hasat asamasinda size yardimci olabilecek, tecrubelerini paylasabilecek cok sayida Agaclar.net uyesi var. Sizin gondereceginiz tohumun yoreselligi cok onemli. Kendi yorenizin tohumunu kendiniz yetistirip gonderebilirseniz, takasa/tohum paylasimina/tohumlarin korunmasina ve yayginlasmasina cok buyuk katkiniz olur. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Alıntı:
![]() Resimde göreceğiniz alt sıradaki orta ve sağdaki en ufak 2 kabak ta aynı kabak. Biri taze hali, diğeri de tohumluk bırakılan (bu halde böreği de yapılabilen) hali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Ben de lobelya, kuş gözü, kalifornia gelinciği, monarda, phlox, heuchera, yüksük otu, sarı kız sarmaşığı paylaşılırsa talepte bulunabilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
arkadaşlar kudret narı paylaşan yokmu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Tohum var, bir miktar paylaşabilirim sanırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Çok teşekkür ederim sayın bahcedenn, paylaşımları olabildiğince takip ediyorum. Bu takas benim için çok makbule geçecek gibi görünüyor... Elimde olmayan birçok tohuma sahip olacağım ve seneye bende takasa katılmak istiyorum. Saygılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Ben de kara turp tohumu arıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2013
|
Merhaba, Manolya tohumu paylaşabilirim isteyen olursa. Ayrıca kirlihatun tohumu ve çam fıstıgı tohumum var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
kabuksuz kabak çekirdeği için 2014 paylaşımında yardımcı olabilirim... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Tropik meyve tohumu olan varmı (passiflora,mangosten,pawpaw,fejoya vs.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
isot biberini bu sene paylaşan olur diye çok bekledim, inşallah seneye bir arkadaş paylaşır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
merhaba arkadaşlar.yeni üyeyim,bu yıla kadar bahçemde hibrit fideleriyle evin ihtiyacını karşılamaya çalıştım.takas etkinliğinizin olduğunu bilmediğimden çiçeklerdende tohum almadım ki,sizinkilerin yanında basit her yerde bulunabilen türler.yerli tohum demişsiniz.o halde ben bu yıl salatalık, kıl biber,domates çeşitleri ile elinizde kalan olursa şayet talep edebilirim....çiçekler konusundada aygın baygın bir şekilde çiçeklerinize bakıyorum.hepsi çok güzeller..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Sanırım bahçesi olan birçok kişi kocayemiş ( arbutus unedo, davulga, dağ çileği) ağacını yetiştirmek isteyecektir.. Bu yüzden bu yıl topladığım meyvelerden bolca tohum alıyorum..Kısmetse 2014'te dağıtıma koyarım.. Okuduğuma göre, davulga tohumlarının çimlenme yüzdesi, %90 oranında..yani kolay sayılır.. http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/4354.htm Ayrıca bugün Kartal'da sahil gezisi yaparken onca palmiyeden sadece birinde olgun tohumlar buldum..Onlarında meraklıları olabilir diye topladım biraz: http://www.agaclar.net/forum/palmiye/1833-7.htm Düzenleyen pria : 24-11-2013 saat 18:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Benim elimde şuan ,Kirli hanım,Şebboy (mor renkli )Ateş çiçeği,Balıkağzı farklı renklerde,akşam sefası (mor ve turuncu-Diğer renklerde elimde çok az tohum var )başka elimde hangi tohumlar kaldı aklımda yok kontrol edince tekrar yazarım. Bu sene ektim ama gelecek seneye Kırmızı ve beyaz Soğan,marul tohumları bulunacak 2-3 yıldır kendi tohumu mu üretip ekiyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Seneye lupin (acı bakla) tohumlarından bolca koyacağım takasa sn. SDurul.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Hazeran Ekinezya Solidago Örümcek Obizya Lisiantus Ezan çiçeği Tohumu olanlar dan talep edebilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
GDO suz soya
Sn naturefan GDO suz soya bulamadıysanız ben yeni aldım.Gönderebilirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
agaclar.net
|
Bu başlık, bu yılın tohum takasına gönderilmesini talip ettiğiniz tohumlar için açılmıştı Tohumlar adreslere gönderildi bile, yani artık buranın işlevi kalmadı Konuyu kapatıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|