Merhaba
diver_bird,
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Bu başlıktaki havai köklendirme yöntemi ile köklendirmiş olduğum gardenyayı 1 ay kadar bir süre önce annem bize geldiğinde ona yaptıklarımı heyecan ve gururla gösterdiğimde anında rezervasyonunu yaptırmıştı bile maalesef.
Henüz bu uğraşta çok yeniyseniz çelik gönderimi ile başlamak da bence pek iyi sonuç vermeyebilir; o yüzden bir miktar daha bekleyebilme imkanınız olur ise eğer, bu ilk uygulamamdaki bilgiler ışığında bir diğer gardenyamda denemeye başladığım bir havai köklendirme çalışması sonucunda köklenme elde edebilirsem o yeni köklü gardenyacığı da size söz vermiş olayım, olmaz mı? Zamanı geldiğinde buradan haberleşir, irtibat bilgilerinizi alır, yeni köklenmiş sürgünü size uygun bir biçimde kargolarım eğer isterseniz.
Bu arada, yeni köklenmiş minik bir fidenin riskine de girmeyin, nakliye masrafında astarı da yüzünü geçmesin diye size Bilecik'teki bir çiçekçiden evinize bir saksı gardenya hediye etmek için
http://www.bilecikcicekci.net/ adresindeki 536 - 605 00 20 numaralı telefondan Bilecik'teki bir çiçekçiyi aradım ama hiç gardenyaları yokmuş. Gelmiyormuş da. Üstelik tüm Bilecik'e de tek bir toptancı dağıtım yapıyormuş; o da hiç gardenya getirmiyormuş. "Toptancı bize 12-13 günde bir uğrar", "İsterim kendisinden, ancak serasında var ise o zaman getirir belki, ama serasında da olduğunu sanmıyorum" dedi o çiçekçi bana.
Artık bu durumda biraz daha sabır, ne dersiniz?
Yeni üyeliğinizle ilgili olarak da şu yönlendirmeler size faydalı olacaktır umarım:
Yeni üyelerimizin kendini tanıtıp, ortak ilgi alanları ve uzmanlık alanlarını birbirine aktardığı "
Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın..." başlığımızda kendinizden kısaca bahsetmeniz, forum içindeki iletişiminizi ve sorularınıza cevap alabilmenizi kolaylaştıracaktır.
Forumumuzun genel kabul görmüş uygulamalarına da
FORUM KULLANMA KILAVUZU'na tıklayarak ulaşabilirsiniz. Orada, özellikle "
Forumda, Türkçenin doğru kullanımı hakkında" ve "
Sorularınıza cevap alabilmek için nelere dikkat etmelisiniz?" başlıkları size ilk etapta yol gösterecektir.
"Bulundukları Şehirlere Göre Üyeler" konulu başlığımızda "
Bilecik" alt başlığında komşu üyelerle görüşebilirsiniz. Gerçi şu an o başlıkta Bilecik'ten sadece
ömerfaruk11 adlı üyemiz var, ama böyle böyle sayınız artacaktır.
Torf konusu için ise "Temel Malzemeler (Toprak, gübre, tohum)" altında "
Torf (Turba)"'yı tıklarsanız gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.