10-01-2008, 20:49
|
#41
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
|
Sevgili iklimsiz, bu son tarifler yöre dışındaki pek çok insan için -belki içindeki de- oldukça ilginç 
Özellikle karayemiş ve kirazın "tuzlu" olarak kullanımı -en azından benim tanıdığım- pek çok insana farklı gelecek bir durum. Ben kendi adıma çok leziz olacağından eminim o ayrı bir konu.
Yemek tarifi olmasa da özelikle şerbetli tatlılara -ekmek kadayıfı, kemal paşa, şekerpare- limon sıkmayı çok severim. Bu tatlıların -özelikle şerbet ağırsa- yenmesini kolaylaştıran bir durum. Doğu Karadeniz'de -kimden unuttum- öğrendiğim ama gittiğim her yerde yadırgandığına şahit olduğum bir durumdur. Oysa ki pek bir beğenilen limonata diye bildiğimiz içecek de doğrudan ekşi ve tatlının karışımıdır.
Güzel tarifler için herkese teşekkürler.
Not: Acıktım galiba 
|
|
|