View Single Post
Eski 19-12-2007, 10:19   #642
özlem11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Arkadaşım bende kullandım doğum kontrol hapından. Gelişimi olumlu yönde etkiliyor. Sonuç harika...Ama eczaneden almak pahalıya geliyor... Çiçeğin toprağına ayda bir kere 1 hapı gömmek suretiyle verdim ben.
Bahsi geçen azot gübresi bildiğimiz şeker gübre. Az verildiği taktirde iyi. Fakat çok verirsen menekşelerini yakma olasılığın yüksek. Toptan götürürsün menekşeleri.1 lt ye 1 çay kaşığı ver ayda bir kere fazlası zarar...
Sulama kışın 7-8 günde bir.Petek üzerine ısıyı kesecek birşeyler koyabilirisin. yazın 5-6 günde bir su ver. Suyun tabağa inmemesine özen göster.
Gübre konusun da npk 20-20-20 diye bir gübre var. fiyatı uygun ve tüm tarım ziraii ürünleri satan yerlerde bulursun. Bunun birde npk 10-10-10 olanı var onuda alabilirsin. 1 lt ye 1 çay kaşığı verebilirsin.2 hafta da bir ver bundan da...
En doğal, elde bulunan şekeri de su ile karışım yapıp verebilirsin.1 lt ye 1 yemek kaşığı...
2 hafta şekerli su 1-2 hafta normal su şeklinde...
Ben hepsini denedim hiç bir zararını görmedim. Denemende başarılar sana...
Birde çiçeklerin uyuyor olabilir. Durgunluğuna öyle diyorlar. Kıştan dolayı...Uyandırmak için rahatsız etmek gerekiyor. Bir kaba su doldur 4-5 gün menekşeni içinde beklet. Yeni yapraklar ve tomurcuklar muhakkak çıkacaktır. Umarım istediğin sonucu alırsın...

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön