agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-12-2007, 11:19   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Galeri: 171
Arkadaşım bende kullandım doğum kontrol hapından. Gelişimi olumlu yönde etkiliyor. Sonuç harika...Ama eczaneden almak pahalıya geliyor... Çiçeğin toprağına ayda bir kere 1 hapı gömmek suretiyle verdim ben.
Bahsi geçen azot gübresi bildiğimiz şeker gübre. Az verildiği taktirde iyi. Fakat çok verirsen menekşelerini yakma olasılığın yüksek. Toptan götürürsün menekşeleri.1 lt ye 1 çay kaşığı ver ayda bir kere fazlası zarar...
Sulama kışın 7-8 günde bir.Petek üzerine ısıyı kesecek birşeyler koyabilirisin. yazın 5-6 günde bir su ver. Suyun tabağa inmemesine özen göster.
Gübre konusun da npk 20-20-20 diye bir gübre var. fiyatı uygun ve tüm tarım ziraii ürünleri satan yerlerde bulursun. Bunun birde npk 10-10-10 olanı var onuda alabilirsin. 1 lt ye 1 çay kaşığı verebilirsin.2 hafta da bir ver bundan da...
En doğal, elde bulunan şekeri de su ile karışım yapıp verebilirsin.1 lt ye 1 yemek kaşığı...
2 hafta şekerli su 1-2 hafta normal su şeklinde...
Ben hepsini denedim hiç bir zararını görmedim. Denemende başarılar sana...
Birde çiçeklerin uyuyor olabilir. Durgunluğuna öyle diyorlar. Kıştan dolayı...Uyandırmak için rahatsız etmek gerekiyor. Bir kaba su doldur 4-5 gün menekşeni içinde beklet. Yeni yapraklar ve tomurcuklar muhakkak çıkacaktır. Umarım istediğin sonucu alırsın...

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026