04-12-2007, 08:44
|
#8
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
|
Yemeklere Lezzet Veren Şifalı Bitki Bahçesi
1. Jasminum sambac (Arabian jasmine) : (Arap Yasemini) Sıcak suya eklenerek çayı yapılabilir.
2. Laurus nobilis (bay laurel) : ( Kahverengi Defne) Bu uzun ömürlü bitkinin keskin yaprakları çorbaya, soslara ve yahnilere eklenebilir.
3. Rosmarinus officinalis Prostratus Group (rosemary) : ( Biberiye) Et yemeklerinde ve ekmek yapımında kullanırlır. Sebze garnitürlerine lezzet katar.
4. Anethum graveolens (dill) : ( Dereotu) Salatalarda ,dolmalarda vs. kullanılır.
5. Mentha aquatica × piperata f. citrata 'Orange' (orange mint) : ( Portakal Nanesi) Meyve salatalarına, tatlılara ve buzlu çaya değişik bir aroma verir.
6. Satureja hortensis (summer savory) : ( Yaz Kekiği) Et yemekleri, salatalar ve makarnalarda kullanılır.
7. Ocimum basilicum (sweet basil) : ( Tatlı Fesleğen) Salata ve makarna tabaklarına lezzet verir.
8. Artemisia dracunculus (French tarragon) : ( Fransız Tarhunu) Et yemeklerine, turşulara ve sirkelere lezzet verir.
9. Salvia officinalis (garden sage) : Lezzeti bir tereyağı sosu yapmak ve kümes hayvanlarının pişirilmesinde kullanılır.
10. Lavandula angustifolia 'Hidcote' (lavender) : ( Lavanta) Çok güzel kokuludur. Dondurmalara lezzet verir.
11. Origanum majorana (sweet marjoram) : ( Mercanköşk) Bu güzel kokulu birki salatalarda, pizalarda , et ve sebze yemeklerinde kullanılır. Tereyağı ve domates soslarına lezzet katar.
12. Thymus vulgaris (French thyme) : ( Fransız Kekiği) Et yemeklerinde, soslarda kullanılır.
Not: Bitkilerin gösterişlerini artırmak için antik görünüşlü saksılara ekilebilir, mevsimlik çiçekler düzenlemeye dahil edilebilir.
|
|
|